Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Oι παπάδες. Καρναβάλι Αγιάννας (Video)

Με το άνοιγμα του Τριωδίου όπως κάθε χρόνο από τα πολύ παλιά χρόνια στην Αγία Άννα το καρναβάλι και οι Απόκριες γιορτάζονται με ένα ιδιαίτερο , προτότυπο, και ιδιόμορφο τρόπο, που στηρίζεται στις Διονυσιακές παραδόσεις, την εξύμνιση του φαλού και της γονιμότητας και στις συνήθειες των Αγιανιωτών από καταβολής της ιστορίας του τόπου.Το “σκωπτικό” Βωμολοχικό καρναβάλι της Αγιάννας είναι πλέον ιδιαίτερα γνωστό τόσο στην Εύβοια αλλά και σε όλη την Ελλάδα.

Κατά την διάρκεια του Τριωδίου ομάδες και παρέες βωμολόχων καρναβαλιστών, μαζεύονται στα καφενεία και στις ταβέρνες αλλά και σε σπίτια του χωριού και τραγουδούν τα παραδοσιακά βωμολοχικά τραγούδια της Αγιάννας (όπως τα έχει και κατεγραμμένα ο γνωστός ακαδημαϊκός λαογράφος Δημήτρης Σέττας) χορεύοντας και τρογωπίνοντας, μασκαρεμένοι η όχι.

Tους πείραζε ο σταυρός κι άλλαξαν το έμβλημα του δήμου Αβδήρων

Το καταργημένο έμβλημα του δήμου Αβδήρων

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΕΛΗΣΕ ΝΑ ΠΕΙ

Ρεπορτάζ Μελαχροινή Μαρτίδου

Στο  νέο γράφημα που παραπέμπει σε …αφίσα, μπήκε φύλλο του καπνού για να
εκπροσωπηθούν και οι μειονοτικές περιοχές

Ο γρύπας με τον ιστορικό ρόδακα που είχε βραβευθεί από το υπουργείο Πολιτισμού
εξαφανίστηκε δια παντός…

Με συνοπτικές διαδικασίες και με ευρύτερη συμφωνία και συναίνεση όλων των παρατάξεων αποφασίστηκε προχθές από το δημοτικό συμβούλιο Αβδήρων η αλλαγή του ιστορικού εμβλήματος του Δήμου που είχε εγκριθεί το 1999 επί περιφερειάρχη Σταύρου Καμπέλη και είχε βραβευθεί από το υπουργείο Πολιτισμού ως το αισθητικά και ιστορικά αντιπροσωπευτικότερο έμβλημα πόλεως.

Δελτίο Τύπου για την προσχώρηση του Μάκη Βορίδη στη Νέα Δημοκρατία


Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι ανεξάρτητοι βουλευτές κύριοι Μ. Βορίδης και Α. Γεωργιάδης επισκέφθηκαν σήμερα, τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνη Σαμαρά, στον οποίον ανακοίνωσαν την προσχώρησή τους στη Νέα Δημοκρατία.

Αμέσως μετά, οι δύο βουλευτές και ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κ. Τασούλας, έκαναν τις ακόλουθες δηλώσεις:

Κυριάκος Βελόπουλος: «Ξεκαθαρίζει ιδεολογικά το τοπίο του Κόμματος»

«Ξεκαθαρίζει ιδεολογικά το τοπίο του Κόμματος» δήλωσε ο Βουλευτής Β Θεσσαλονίκης Κ. Βελόπουλος σε συνέντευξη του στον Ραδιοφωνικό σταθμό FLASH  αναφερόμενος στην διαγραφή των κ. κ. Γεωργιάδη και Βορίδη από τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό. «Ο ΛΑΟΣ είναι το κόμμα του πατριωτικού παρεμβατισμού και στον πατριωτικό παρεμβατισμό δεν έχουν θέση νεοφιλελεύθερες απόψεις και θέσεις», συμπλήρωσε.

Για το μνημόνιο και την συγκυβέρνηση
Γνωρίζετε πολύ καλά πως ήμουν αντίθετος και για το μνημόνιο 1 αλλά και για την συγκυβέρνηση. Αρνήθηκα να πάρω υπουργείο, ευγενικά ξέροντας από πριν πως δεν θα οδηγούσε πουθενά αυτή η ιστορία. Μας κατηγορούν για το 1ο μνημόνιο. Ξεχνούν όμως ή παραλείπουν να πουν πως οι Βουλευτές του ΛΑΟΣ ψηφίσαμε μόνον το άρθρο 1 και τίποτε άλλο από αυτό, είπαμε όχι στο μεσοπρόθεσμο και τώρα είπαμε όχι στο δεύτερο μνημόνιο γιατί πολύ απλά δεν βγαίνουν τα νούμερα.

Δήμος Σιθωνίας: Πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων 2012


Νικήτη 17 Φεβρουαρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ 2012

Ο Δήμος Σιθωνίας είναι φορέας του προγράμματος  δωρεάν διανομής τροφίμων (άρθρο 2 παρ. 1 της υπ’ αριθμ. 22830/05-04-2011 Κ.Υ.Α).

Οι αιτήσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά θα γίνονται δεκτά μέχρι την Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012.

Οι κάτοικοι των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων θα πρέπει να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στα κατά τόπους δημοτικά καταστήματα.

Δήμος Σιθωνίας: 1ο Ομαδικό σχολικό πρωτάθλημα σκάκι Χαλκιδικής


Νικήτη 17 Φεβρουαρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

1ο Ομαδικό  σχολικό πρωτάθλημα σκάκι Χαλκιδικής   

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Σιθωνίας σε συνεργασία με την Ε.Σ.Σ.Ν. Θεσσαλονίκης - Χαλκιδικής διοργανώνει το 1ο Ομαδικό Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι Χαλκιδική, την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012, στο ξενοδοχείο ATHENA PALACE (μεταξύ Νικήτης- Ν.Μαρμαρά).

Στους αγώνες  συμμετέχουν  όλα τα Σχολεία Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δημοτικά-Γυμνάσια-Λύκεια), των Δήμων Χαλκιδικής.

Από τις 09.00 το πρωί θα γίνονται οι επιβεβαιώσεις συμμετοχών στον χώρο αγώνων και η ώρα έναρξης είναι 10.00 π.μ.

2ο Διεθνές τουρνουά καλαθοσφαίρισης «Κένταυρος 2012»


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

2ο Διεθνές τουρνουά καλαθοσφαίρισης
«Κένταυρος 2012»

Η 3Wins διοργανώνει το 2ο διεθνές τουρνουά καλαθοσφαίρισης Κένταυρος 2012 στο Πήλιο και στον Βόλο. Η περιοχή διαθέτει άρτιες αθλητικές εγκαταστάσεις και άψογα καταλύματα ,για να διεξαχθεί ένα τουρνουά υψηλών προσδοκιών. Αποτελεί επίσης και αθλητικό κέντρο προετοιμασίας από ομάδες όλου του ελλαδικού χώρου αλλά και ομάδων του εξωτερικού.

Στόχος του τουρνουά είναι να δοθεί η δυνατότητα στους μικρούς αθλητές να συνυπάρξουν φιλικά σε ένα τουρνουά με νικητή το μπάσκετ , να αποκτήσουν εμπειρίες αγώνων και παράλληλα να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους μπροστά σε επώνυμους ανθρώπους του μπάσκετ που θα παρακολουθήσουν από κοντά το τουρνουά με σκοπό την προώθηση κάποιων εξ αυτών των αθλητών σε μεγάλες ομάδες.

Πρώτη είδηση στα διεθνή ΜΜΕ η ληστεία στην Αρχαία Ολύμπια


Η ληστεία στο Μουσείο Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ολυμπία βρίσκεται στην κορυφή της ειδησεογραφίας στα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Τα ξένα ΜΜΕ αναφέρονται, επίσης, στην παραίτηση του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλου Γερουλάνου.

«Ένοπλοι ληστές έκλεψαν δεκάδες αντικείμενα από μουσείο στην Αρχαία Ολυμπία -τον τόπο γέννησης των Ολυμπιακών Αγώνων» αναφέρει το BBC, λέγοντας ότι το μουσείο είναι ένα από τα σημαντικότερα της Ελλάδας.

Το BBC αναφέρεται, επίσης, στην παραίτηση του υπουργού Πολιτισμού.

"Μήπως είναι παρανοϊκοί, ναρκομανείς όσοι λένε ότι θα πάω στη Νέα Δημοκρατία;"



- Άδωνις Γεωργιάδης "Αναρωτιέμαι πραγματικά, έχετε σώας τας φρένας;"

- Εμείς έχουμε σώας τας φρένας ... Κάποιοι άλλοι δεν έχουν όμως ...

Προσχώρησαν στην ΝΔ Βορίδης και Γεωργιάδης

Οι τρεις καμπαλέρος ...

Νέοι καιροί στη Γαλατία ...
Άλλος με τη βάρκα μαααας ...
Κατάντια για το πολιτικό σύστημα.

Έδιωξε 22 βουλευτές ο Σαμαράς και άρπαξε 2 πρόθυμους από το ΛΑ.Ο.Σ.
Ούτε ντροπή ούτε φιλότιμο.
Αυτούς τους δύο κυρίους, ο λαός τους εξέλεξε να είναι σε ένα άλλο κόμμα και όχι στη Νέα Δημοκρατία.

Τέλος πάντων, ποιός είπε ότι υπάρχει ηθική στην πολιτική;

Όσο για τον Γιώργαρο, αυτά είναι τα αποτελέσματα από τις συνεχείς πιρουέτες, τις κολοτούμπες και την ασυνέπεια λόγων και πράξεων.

Μπόχα ... γενικώς ...

Πάνος Καμμένος:"Όχι στη νομιμοποιήση αντισυνταγματικής εκχώρησης"

Έκκληση προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να μην νομιμοποιήσει με την υπογραφή του την αντισυνταγματική και παράνομη παραχώρηση της Εθνικής κυριαρχίας, απευθύνει μέσω του Facebook ο ανεξάρτητος βουλευτής κ. Πάνος Καμμένος.

Για μια ακόμα φορά ο κ. Καμμένος στρέφει τα πυρά του κατά του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου και καλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να μην μονιμοποιήσει την ασυλία και την εν λευκώ εξουσιοδότηση στον τραπεζίτη δωτό πρωθυπουργό να εφαρμόσει όσα του ζήτησε με εκβιασμούς και απειλές ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Αυτός είναι ο εθνικός σας ρόλος, ή θα τον επιτελέσετε ή θα είστε ο Πρόεδρος στη θητεία του οποίου συρρικνώθηκε η Ελλάδα», επισημαίνει ο κ. Καμμένος.

Όψιμοι «Ήρωες» και «Προδότες» του νέου Διχασμού - και μια (αληθινά ηρωική) πρόταση

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Μια σειρά από επισημάνσεις που οδηγούν σε μερικά συμπεράσματα και σε μία πρόταση θα κάνω σήμερα. Αφού ενημερώσω πως παρά την προσπάθεια κάποιων κακόβουλων να με στείλουν στις... Φιλιππίνες από όπου υποτίθεται ότι ζητούσα βοήθεια από φίλους και γνωστούς, μέσω ενός αστείου mail, εξακολουθώ να πατάω Ελλάδα (από πάσης απόψεως).

Τα γεγονότα είναι γνωστά. Το ίδιο και οι παθογένειες:

Η Ελλάδα κυβερνάται επί δεκαετίες με άθλιο και ζημιογόνο τρόπο από ανθρώπους που στηρίζουν την εκλογή τους και την παραμονή τους στον δημόσιο (λέμε τώρα) βίο στη λειτουργία αυτής της καλοκουρδισμένης μηχανής που είναι το πελατειακό σύστημα.

Παραιτήθηκε ο Π. Γερουλάνος. Εισβολή κουκουλοφόρων στο μουσείο Αρχαίας Ολυμπίας

Μία γυναίκα φύλακας φύλαγε το μουσείο;;
Εσένα ρε μ@λ@κ@ πόσοι σε φυλάνε;;
Να παραιτηθούνε όλοι ... Μόνο καταστροφή έφερε αυτή η κυβέρνηση ...


Καταιγιστικές εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό. Ηχηρή παραίτηση Παύλου Γερουλάνου μετά από την ένοπλη ληστεία στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας. Ανυπολόγιστης αξίας εκθέματα εκλάπησαν

Την παραίτησή του στον πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, υπέβαλε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, με αφορμή την ένοπλη ληστεία στο παλαιό αρχαιολογικό μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας που πραγματοποιήθηκε στις 07.30 το πρωί της Παρασκευής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Πολιτισμού μεταβαίνει στην Αρχαία Ολυμπία.

ΣΟΚ: Λήστεψαν το παλαιό μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας

Παραιτήθηκε ο άχρηστος Γερουλάνος...

Θύμα ληστών το Μουσείο των Ολυμπιακών Αγώνων της Αρχαιότητας στην Ολυμπία. Ακούγεται απίστευτο όμως είναι πέρα για πέρα αληθινό. Φτάσαμε στο σημείο για να δούμε πως είναι αλήθεια.

Οι δράστες χτύπησαν περίπου στις έξι το πρωί η πρώτη φύλακας άνοιξε το μουσείο και απενεργοποίησε το συναγερμό νυκτός. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ήταν δύο και φορούσαν ρούχα παραλλαγής και με την απειλή πιστολιού ακινητοποίησαν τη φύλακα. Την έδεσαν και τη φίμωσαν και άρχισαν να σπάνε προθήκες και να αφαιρούν αρχαία αντικείμενα.

Σύμφωνα με άλλες πηγές, οι δράστες πήραν αρχαία χρυσά κοσμήματα,

Μάκης Βορίδης: Η νέα ηγεσία της ΝΔ πρέπει να αποσαφηνίσει τις θέσεις της


Συνέντευξη του Μάκη Βορίδη στην εφημερίδα «Free Sunday»


11. Δεκεμβρίου 2009

Ήταν για εσάς έκπληξη η τόσο άνετη επικράτηση του Αντώνη Σαμαρά στην ηγεσία της ΝΔ;

Ήταν δύσκολη η πρόβλεψη του αποτελέσματος κυρίως λόγω του ότι ήταν άγνωστος ο αριθμός των ψηφοφόρων. Ωστόσο είχε καταστεί σαφές ότι υπήρχε ένα ρεύμα «Σαμαρά» μεταξύ των ψηφοφόρων της ΝΔ.

Πού κατά την γνώμη σας θα κριθεί ο νέος αρχηγός της ΝΔ;

Κυρίως σε δύο επίπεδα: αν θα σταθεί συνεπής στις προεκλογικές τους δεσμεύσεις για την υπεράσπιση των αξιών της παράταξης, καταφέρνοντας ταυτοχρόνως να συνθέσει αποτελεσματικά αντινομίες που υφίστανται και έχουν καταστεί πολύ σαφείς στο εσωτερικό της ΝΔ,

Κάλπες στις 29 Απριλίου, αν...


Η ημερομηνία εκλογών έχει συμφωνηθεί, εφόσον ανάψει πράσινο φως τη Δευτέρα για το δάνειο


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡ. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ, ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Για εκλογές στις 29 Απριλίου προσανατολίζεται πλέον η χώρα με συμφωνία των δύο μεγάλων κομμάτων. Η ημερομηνία έχει «κλειδώσει» συμφωνα με κυβερνητικές πηγές εδώ και μερικές ημέρες και αν δεν ανακοινώνεται είναι γιατί η κυβέρνηση περιμένει πρώτα να δει τι θα γίνει με την δανειακή συμβαση και το PSI στο Eurogroup της Δευτέρας. Η 29η Απριλίου τελεί μόνο υπό την αίρεση ότι θα εξελιχθεί ομαλά η συνάντηση των υπουργών οικονομικών των «17».

Με δεδομένη την ημερομηνία των εκλογών κεντρικό θέμα των ωριαίας διάρκειας ξεχωριστών συναντήσεων του Πρωθυπουργού με τους κ.κ. Παπανδρέου και Σαμαρά ήταν οι εξελίξεις στην ευρωζώνη σε σχέση με την Ελλάδα.

Εκλεψαν καμπάνα από εκκλησία στα Φάρσαλα


Καμπάνα από εκκλησία, έκλεψαν στην περιοχή Φαρσάλων της Λάρισας.

Αγνωστοι αφαίρεσαν από το εκκλησάκι της Αγίας Αικατερίνης, που βρίσκεται στην επαρχιακή οδό Φαρσάλων - Μικροθηβών, λίγο έξω από τον οικισμό Παλαιόμυλος Φαρσάλων, την καμπάνα, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί και εξαφανίστηκαν.

Είναι η δεύτερη κλοπή καμπάνας σε εκκλησάκια της περιοχής Φαρσάλων μέσα σε επτά μήνες, αφού τον περασμένο Αύγουστο, είχε κλαπεί και η καμπάνα από το ναΐδριο του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, που βρίσκεται στην είσοδο της πόλης των Φαρσάλων επί της ΠΕΟ Φαρσάλων - Λάρισας.

Ανακρίσεις για το συμβάν διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Φαρσάλων.

Προσχωρούν την Παρασκευή στη Ν.Δ. ο Μ. Βορίδης και ο Αδ. Γεωργιάδης


Τελικά ο κ. Αθ. Πλεύρης θα παραμείνει στο ΛΑΟΣ


Ένα πολυσυζητημένο πολιτικό φλερτ πάρα πολλών μηνών, μεταξύ του κ. Αντ. Σαμαρά και του κ. Μ. Βορίδη κατέληξε σε…πολιτικό γάμο με την προσχώρηση του υπουργού Υποδομών στη Ν.Δ., η οποία αναμένεται να ανακοινωθεί στις 11 το πρωί της Παρασκευής.

Λίγα εικοσιτετράωρα, μετά την αναταραχή στη Ν.Δ. με την διαγραφή των 21 βουλευτών από την Κ.Ο., ο πρόεδρος του κόμματος επιχειρεί να αλλάξει άρδην το κλίμα, με τις πολιτικές μετεγγραφές τόσο του κ. Βορίδη, όσο και του κ. κ. Αδ. Γεωργιάδη, ενώ μετά τα μεσάνυχτα το Βήμα πληροφορήθηκε ότι δεν υπάρχει περίπτωση μετακίνησης του κ. Αθ. Πλεύρη.