Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Οι Έλληνες - από την εκπομπή Les Guignols de l'info της Γαλλικής tv

Κατάληψη του κτιρίου Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής


Υπό κατάληψη τελεί από το πρωί της Δευτέρας το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, καθώς οι υπάλληλοί της ξεκίνησαν κινητοποιήσεις αντιδρώντας στα βάναυσα μέτρα της τρόικας και της Κυβέρνησης.

Αρχικά τη Δευτέρα οι υπάλληλοι της ΠΕΧ προχώρησαν σε 3ωρη διαμαρτυρία από τις 9 έως τις 12 το μεσημέρι και δεν λειτούργησε κανένα εκ των  Περιφερειακών Τμημάτων & Γραφείων. Ένα πανό στην είσοδο του διοικητηρίου έγραψε «Αφήστε μας να ζήσουμε», ενώ οι υπάλληλοι, πάρα το τσουχτερό κρύο συγκεντρώθηκαν στον αύλειο χώρο του κτιρίου της πρώην Νομαρχίας.

Η επιστολή παραίτησης του Θωμά Ρομπόπουλου από Βουλευτής προς τον Πρωθυπουργό


Προς:
Τον Πρωθυπουργό
κ. Γεώργιο Παπανδρέου

Αθήνα, 17 Οκτωβρίου 2011

Kύριε Πρόεδρε,

Η προσπάθεια μου να γίνω μέλος του Κοινοβουλίου άρχισε με τις εκλογές το 2000, όπου και εξελέγην πρώτος επιλαχών βουλευτής. Έχασα την έδρα για 41 ψήφους από τις 13.500 που είχα πάρει. Εάν έκανα ένσταση είχα πάρα πολλές πιθανότητες να την κερδίσω. Δεν έκανα ένσταση, δεν ήθελα να βγω βουλευτής από το Εκλογοδικείο.

Παραιτήθηκε ο Θωμάς Ρομπόπουλος


Πριν λίγα λεπτά ο Θωμάς Ρομπόπουλος, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της βουλής, στον οποίο έδωσε επιστολή παραίτησης του από βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Τη βουλευτική του έδρα καταλαμβάνει η Βούλα Τεκτονίδου.

Ακροκόρινθος: Το «απάτητο» κάστρο


Μια προσιτή εκδρομή που όλοι ματαιώνουμε, αλλά μετά την πρώτη επίσκεψη γίνεται εθισμός!


ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΤΙΝΟΣ ΚΙΟΥΣΗΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΜΑΥΡΟΚΕΦΑΛΟΣ

Χρόνια περνούσα από την εθνική οδό, είτε για Πάτρα είτε για Τρίπολη, και πάντοτε μόλις έβλεπα το κάστρο πάνω σε κείνο το γκρεμοβούνι, έλεγα πως την επόμενη φορά θα πήγαινα να το δω. «Κορόιδευα» τον εαυτό μου για πολλά χρόνια μέχρι που ένα Σάββατο το πήρα απόφαση και ξεκίνησα για Ακροκόρινθο και πέριξ.

Μετά από οδήγημα περίπου μιας ώρας από Αθήνα έφτασα στον Ακροκόρινθο. Από την εθνική οδό, κοιτώντας αριστερά στο ύψος της Κορίνθου, φαίνεται αγέρωχο το κάστρο πάνω στο λόφο.

Eριδες και µίση έρχονται από την εποχή του Θουκυδίδη


της ΛΑΜΠΡΙΝΗΣ ΚΟΥΖΕΛΗ

Ο Ν. Μ. Σκουτερόπουλος τον µεταφράζει σε µια προσπάθεια κατανόησης της «Ιστορίας» του

 Την πρώτη του µετάφραση του την ανέθεσε ο Ευάγγελος Παπανούτσος. Ηταν η µετάφραση του Εγχειριδίου ιστορίας της φιλοσοφίας του Βίντελµπαντ, λίγο µετά τη Μεταπολίτευση. Τις δεκαετίες που ακολούθησαν ο Νίκος Μ. Σκουτερόπουλος µετέφρασε Νίτσε, Σοπενχάουερ, Χάινε, Χούσερλ, σοφιστές και κυνικούς, Επίκουρο, Επίκτητο και πολύ Πλάτωνα, δίνοντας πριν από µερικά χρόνια µια εξαιρετική συνολική µετάφραση της Πολιτείας (Πόλις, 2002).

Συγγραφείς, γερµανούς και αρχαίους, που ο καθένας τους αποτελεί µια ξεχωριστή περίπτωση για τον µεταφραστή, όπως ο ίδιος υποστηρίζει, και τους οποίους δίδασκε ως καθηγητής Φιλοσοφίας και Μετάφρασης στο Πανεπιστήµιο Αθηνών.

Πέταξε κατά λάθος θησαυρό στα σκουπίδια!


Μανώλης Βάιας

Βρέθηκε λίγο πριν… την πολτοποίηση

Αν δεν είχε ευτυχή κατάληξη η λαχτάρα που πέρασε ένα ζευγάρι από την Όλυμπο της Καρπάθου, θα ήταν πραγματικά τραγικό. Το αντρόγυνο αναγκάστηκε να περάσει ώρες μέσα στα… σκουπίδια του ΧΥΤΑ, αναζητώντας έναν πραγματικό θησαυρό που είχε πετάξει το… βλαστάρι τους!

Ο μικρός γιος του ζεύγους δεν μπορούσε να φανταστεί πόσο μεγάλη αξία είχε αυτό που θεώρησε… άχρηστο. Ήταν, όμως, μια «κολαΐνα», ένα χρυσοΰφαντο ύφασμα που έχει πάνω του ραμμένα χρυσά νομίσματα, βενέτικα φλουριά,  κωνσταντινάτα, λίρες και άλλα νομίσματα από τα προικιά της νύφης!

Το απεργιακό δελτίο της εβδομάδας - Απεργεί ο ΟΑΣΘ


Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους από τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι, αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας, το νέο μισθολόγιο και τις νέες φορολογικές κλίμακες.

Οι κινητοποιήσεις θα κορυφωθούν την Τετάρτη και την Πέμπτη με την 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Αναλυτικά το απεργιακό δελτίο έχει ως εξής :

Δεν είναι ώρα για «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» και ιπποτισμούς

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Δεν ξέρω αν θα χρησιμεύσει σε τίποτε, αλλά καλό θα ήταν να συνειδητοποιήσουν όσοι υποστηρίζουν ότι ασχολούνται με τον δημόσιο βίο της χώρας (αν υπάρχει ακόμη κάτι που να θυμίζει δημόσιο βίο), ότι το πρόβλημα της χώρας δεν είναι ούτε οι εργαζόμενοι στην αποκομιδή των σκουπιδιών, ούτε οι ταξιτζήδες, ούτε οι δημοσιογράφοι στα δημόσια μέσα ενημέρωσης.

Το πρόβλημα της χώρας παραμένει πολιτικό, είναι πρόβλημα του πολιτικού προσωπικού της - παλαιού, αναπαλαιωμένου και νεοφώτιστου - που, όπως φαίνεται, αποφάσισε να κρύψει την γελοία ανικανότητά του πίσω από επιθέσεις σε εργαζομένους, βιαστικές και αψυχολόγητες «μεταρρυθμίσεις» και κορώνες δια των οποίων οι ευθύνες μετατίθενται πάντα στους τελευταίους τροχούς της αμάξης.

Δελτίο Τύπου του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής για την έκθεση ANUGA


Πολύγυρος    14/10/2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δυναμικό «παρών» έδωσε το Επιμελητήριο Χαλκιδικής με τη συμμετοχή του στη κορυφαία έκθεση Τροφίμων και Ποτών ANUGA 2011, που πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα 8 έως 12 Οκτωβρίου στην Κολωνία της Γερμανίας.

Στο ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, έξι (6) επιχειρήσεις του Νομού παρουσίασαν τοπικά προϊόντα όπως: ελαιόλαδο, ελιές, μπαχαρικά-ξηροί καρποί, άλευρα, χυμοί.

Το περίπτερο της Ελληνικής αποστολής διοργάνωσε ο Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου - ΟΠΕ

"Καστανογιορτή" στον Παλιό Παντελεήμονα Πιερίας

Κάστανα, τσίπουρο και παραδοσιακή μουσική

Με κάστανα και τσίπουρο, που προσφέρθηκαν δωρεάν, καθώς και με καλή παραδοσιακή μουσική, γιορτάστηκε φέτος η 2η γιορτή του κάστανου το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Οκτωβρίου στον Παλιό Παντελεήμονα δήμου Δίου-Ολύμπου.

Οι εκδηλώσεις οργανώθηκαν από το κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης Ανατολικού Ολύμπου σε συνεργασία με τον δήμο Δίου-Ολύμπου, την τοπική κοινωνία και ντόπιους παραγωγούς.

Η «καστανογιορτή 2011», όπως ονομάστηκε, έγινε στο πλαίσιο εορτασμού για την παγκόσμια ημέρα διατροφής.

Η ιστορία μιας νόθας Ψυχής


ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΑ «ΑΓΝΩΣΤΟ» ΠΟΡΤΡΕΤΟ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ


Της Μαίρης Αδαμοπούλου

Είναι έξι ή επτά ετών. Το πρόσωπό της πλατύ, το πιγούνι της στρογγυλό με ένα μικρό διπλοσάγωνο. Τα μάτια της μεγάλα, ο λαιμός της λεπτός και μακρύς. Το κάτω χειλάκι της - βαμμένο κόκκινο - τρεμουλιάζει σαν να είναι έτοιμη να βάλει τα κλάματα. Οχι επειδή είναι αγνώστου πατρός, αλλά επειδή κόπηκε νωρίς το νήμα της ζωής της. Το όνομά της ιδιαίτερο: Ψυχή.

Εδώ και 20 αιώνες έχει βυθιστεί στη σιωπή. Αγνωστη στους περισσότερους, μένει κρυμμένη εδώ και σχεδόν έναν αιώνα στις αποθήκες του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου,

Εντυπωσίασε η ομάδα επιδείξεων Breitling Jet στο Φάληρο (Video)


Το διάσημο αεροπορικό σμήνος επιδείξεων μας χάρισε εντυπωσιακούς ακροβατικούς ελιγμούς σε σχηματισμό 7 αεροσκαφών σε επίδειξη που έγινε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του εορτασμού για τα 100 χρόνια από την ένταξη του αεροπορικού όπλου στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις «100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΙΕΝ ΥΨΙΚΡΑΤΕΙΝ» υπό την αιγίδα της Πολεμικής Αεροπορίας.

H Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων Breitling Jet Team ιδρύθηκε το 2003

Αγανακτισμένοι κατά Απ. Κακλαμάνη (Video)


Προσβολή για τον αγώνα του Νικηφόρου Μανδηλαρά χαρακτήρισαν ορισμένοι Αγανακτισμένοι πολίτες την παρουσία του πρώην Προεδρου της Βουλής, Απόστολου Κακλαμάνη, στα αποκαλυπτήρια της προτομής του αγνωνιστή της δημοκρατίας στο Γαλάτσι.

Μόλις ολοκληρώθηκε το τελετουργικό δυο διαμαρτυρόμενοι πήραν το μικρόφωνο και εξέφρασαν την οργή τους για το μνημόνιο και την κυβερνητική πολιτική. 'Έχουν το θράσος να έρχονται να φωτογραφίζονται στην προτομή του Μανδηλαρά", είπε ένας εξ αυτών.

Οι Αγανακτισμένοι επιτέθηκαν φραστικά στον Απ. Κακλαμάνη ο οποίος μετά το πέρας της εκδήλωσης του κατηγόρησε ότι τα κάνουν όλα αυτά "για να προβληθούν στα κανάλια".

Απίστευτη βαρβαρότητα: Θανατώνουν ζώα για την κατασκευή Ugg (Video)


Σοκαριστικές εικόνες ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, αποκαλύπτοντας θανατώσεις ζώων, και συγκεκριμένα του είδους «raccoon dogs», σε εκτροφεία της-κατά τα άλλα ανεπτυγμένης-  Κίνας, ώστε να πάρουν το δέρμα τους και να το εξάγουν στην Αυστραλία για την κατασκευή απομιμήσεων μποτών Ugg.

 Η οργάνωση για τα δικαιώματα των ζώων «Humane Society» διενήργησε ελέγχους και αποκαλύπτει πως κατασκευαστές μποτών στην Αυστραλία, προμηθεύονται τη γούνα των «νυκτερευτών» (raccoon dogs) για να τη χρησιμοποιήσουν στις μπότες Ugg, ωστόσο, στους πελάτες τους υποστηρίζουν πως στις μπότες έχει χρησιμοποιηθεί μαλλί προβάτων.

Στόχος προπηλακισμών στελέχη του ΠαΣοΚ


Το Σαββατοκύριακο σε Κατερίνη, Τρίκαλα, Βέροια, αλλά και στην Αθήνα


Την ώρα που η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού, εν όψει της ψηφοφορίας για το πολυνομοσχέδιο την Πέμπτη, στελέχη του κόμματος και μέλη της κυβέρνησης έγιναν στόχος προπηλακισμών στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, σε Κατερίνη, Τρίκαλα, Βέροια, αλλά και στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, στην Κατερίνη, στη διάρκεια της μαθητικής παρέλασης για την απελευθέρωση της πόλης, οι μαθητές έστρεψαν το κεφάλι στην αντίθετη κατεύθυνση ενώ περνούσαν μπροστά από την εξέδρα των επισήμων, ενώ ορισμένοι από τους συγκεντρωμένους φώναζαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης.

«Ιερή» μπίζνα αφορολόγητη


«Ιερή» μπίζνα, η οποία αποφέρει τεράστια κέρδη σε «άγνωστους» επιτήδειους αλλά μεγάλες φορολογικές απώλειες στο ελληνικό δημόσιο, έχει στηθεί εδώ και περίπου μία εξαετία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.


Του Νίκου Ηλιάδη

Όχημα αυτής της παράδοξης επιχειρηματικής δραστηριότητας αποτελεί η -κατά δήλωσή της- φτωχότερη μονή του Αγίου Όρους, η ιερά μονή Φιλοθέου. Επιβάτες διάφοροι αετονύχηδες με ιερή περιβολή, επιχειρηματίες «μιας χρήσεως» και παρένθετες εταιρείες, πρωταγωνιστές όλοι τους σε περίεργες και δαιδαλώδεις διαδρομές αφορολόγητου χρήματος.