Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Αντώνης και Ντόρα πάλι μαζί ;

- Ντόρα μου ...
- Αντώνη μου ...
- Ντοράκι μου ...
- Αντωνάκη μου ...
Το μνημόνιο τους ενώνει; Βουλευτής εν ενεργεία που βρίσκεται εξ αρχής κοντά στη Ντόρα, έχει αναλάβει την ειδική αποστολή να προσεγγίσει τις δύο πλευρές, ώστε να επανέλθει η Ντόρα στη ΝΔ.

Η θυγατέρα είναι θετική στο ενδεχόμενο κι ενώ κατ’ αρχήν ο Αντώνης Σαμαράς ήταν αρνητικός, τώρα ψάχνει εναγωνίως τρόπους για να «ξεκολλήσει» από το 20% και να εμφανίσει δυναμική ανόδου. Κι όλα αυτά την ώρα που το κόμμα σπαράσσεται από τη διαμάχη μνημονιακών-αντιμνημονιακών. Στην προσπάθεια αυτή, εκ μέρους της Ντόρας, πρωταγωνιστικό ρόλο απίζει ο γιός της και δήμαρχος Καρπενησίου Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος μίλησε για ενιαία κεντροδεξιά.

ΟΧΙ από τη Μαρία Κόλλια, βουλευτή Σερρών της Νέας Δημοκρατίας


Απευθυνόμενη προς τον Αντώνη Σαμαρά, η κ. Μαρία Κόλλια είπε:

”Κύριε Πρόεδρε εκλέγομαι συνεχώς τα τελευταία 13 χρόνια, χωρίς να έχω οικονομική εξάρτηση από οπουδήποτε. Τα παιδιά μου, μου είπαν να πω όχι και εγώ λοιπόν θα ψηφίσω όχι.”

Δεν θα ψηφίσει το νέο μνημόνιο ο μουσουλμάνος βουλευτής Ξάνθης Τσετίν Μάντατζη

Δεν θα ψηφίζει τη νέα δανειακή σύμβαση ο βουλευτής Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ Μάντατζη Μουχάμερ Τσετίν. Σε δήλωσή του, ο βουλευτής αναφέρει:

«Η ηθική αλλά και η πολιτική λογική μου, μου υποδεικνύουν πλέον ότι ο δρόμος που ακολουθούμε οδηγεί σε αδιέξοδο, φορτώνει στους πολίτες, και μάλιστα στους πιο ευάλωτους καθώς και στους νέους, την επί χρόνια αποτυχία του πολιτικού συστήματος να εφαρμόσει ουσιαστικές μεταρρυθμιστικές πολιτικές εγκαίρως».

Προσθέτει, δε, ότι «η ηθική και πολιτική μου ακεραιότητα δεν μου επιτρέπουν να ψηφίσω το νέο μνημόνιο, προϊόν της αποτυχίας του πολιτικού συστήματος» ενώ επισημαίνει πως «οι δημοκρατικές πεποιθήσεις μου, δεν μου επιτρέπουν να λειτουργώ παρά τη βούληση των συμπολιτών μου και τη λαϊκή εντολή που έχω λάβει».

Παραιτήθηκε και ο Δημήτρης Βαρβαρίγος


Την παραίτησή του ανακοίνωσε και ο βουλευτής νομού Ζακύνθου του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Βαρβαρίγος.

Ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στην Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας

Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2012

Ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά
στην Κ.Ο. του Κόμματος

    Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Φίλες και φίλοι,

    Θα σας μιλήσω ευθέως και χωρίς περιστροφές:
    Ξέρω ότι πολλοί από σας είχατε δεύτερες σκέψεις για τις εξελίξεις.
    Είναι φυσικό. Γιατί πολλοί που ορθώς πίστεψαν στη δική μας αντιμνημονιακή λογική, δυσκολεύονται να καταλάβουν τις τελευταίες επιλογές μας.
    Το κατανοώ. Αλλά δεν το συμμερίζομαι. 

Παραιτήθηκε η Πέμυ Ζούνη από βουλευτής του ΠΑΣΟΚ


Παραιτήθηκε πριν από λίγο, η βουλευτής της Α' Περιφέρειας Αθηνών, Πέμυ Ζούνη, εκφράζοντας την διαφωνία της για το μνημόνιο.

Πρώτη επιλαχούσα βουλευτής στην Α' Αθήνας είναι η συνάδελφος της, ηθοποιός, Άννα Βαγενά ("Βαγγελίτσα").

Η Πέμυ Ζούνη εξελέγει βουλευτής για πρώτη φορά το 2009.

Κατερίνη: "Διώξαμε τους Τούρκους και τους Γερμανούς, έφθασε η ώρα να διώξουμε κι αυτούς" (Video)

video

Απώλειες αρχίζουν να μετρούν και στη ΝΔ - «Όχι» από έξι βουλευτές, μεταξύ των οποίων και ο Γιώργος Βαγιωνάς


Ένα μεγάλο εύγε στον βουλευτή Χαλκιδικής, Γιώργο Βαγιωνά !

Αυξάνονται και πληθύνονται οι «γαλάζιοι» βουλευτές που εναντιώνονται στην κομματική γραμμή Σαμαρά, αναφορικά με την αυριανή ψηφοφορία στην Βουλή για το νέο δανειακό πακέτο. Στους Ζώη, Τζίμα και Σταμάτη, την τελευταία ώρα προστέθηκαν και οι Κώστας Μαρκόπουλος –όπως από νωρίς σήμερα έγραψε το Newpost.gr- Γιώργος Βαγιωνάς και Παναγιώτης Μελάς.

Στο επιτελείο Σαμαρά ανέμεναν διαρροές –ήδη από προχθές το Newpost.gr επεσήμαινε ότι στην άτυπη καταμέτρηση που είχε γίνει, ο αριθμός των πιθανών διαφωνούντων εκτιμάτο σε μονοψήφιο- προβληματίζονται ωστόσο αρκετά από τα ονόματα που εξέφρασαν ανοιχτά και κάθετα τη διαφωνία τους προς τη στρατηγική της Συγγρού.

Δήλωση βόμβα του Δ. Σταμάτη, βουλευτή της ΝΔ στην ΕΡΤ: Είναι πολλά τα λεφτά για τις κωλοτούμπες!


Ο κ. Σταμάτης είναι απο τα παλικάρια που έχουν δηλώσει ότι δεν ψηφίζουν το νέο μνημόνιο. Στον τσαμπουκά που του έκανε λοιπόν ο νεομνημονιακος Σπηλιωτοπουλος, τον ακούσαμε να απαντά ότι δεν πρέπει να τεθεί ζήτημα κομματικής πειθαρχίας λέγοντας: «επειδή βλέπω πολλούς τις τελευταίες ημέρες να κάνουν κωλοτούμπες, πολιτικούς και δημοσιογράφους και να γίνονται βασιλικότεροι του βασιλέως ας προσέχουν γιατί είναι πολλά τα λεφτά».

Δήλωση που σαφώς παραπέμπει στον άλλο ΓΙΓΑΝΤΑ, τον Χρήστο Ζώη, που πριν το ΟΧΙ του στο πρώτο μνημόνιο είχε δηλώσει πως “οποιος πληρώνει μόνος του τους λογαριασμούς του, δεν ψηφίζει μνημόνια.”

Κυρώσεις για τους «απείθαρχους» ζητεί ο Σπηλιωτόπουλος


Αιδοίου θρίξ ναύν έλκει! ... και ο Άρης, τη Νέα Δημοκρατία !!!

Έντονες συζητήσεις στα πηγαδάκια της Ν.Δ. προκαλεί η τοποθέτηση του Άρη Σπηλιωτόπουλου να υπάρξουν αυστηρές κυρώσεις σε όσους δεν πειθαρχήσουν

Έντονες συζητήσεις πυροδοτεί στα πηγαδάκια της Ν.Δ. η τοποθέτηση του Άρη Σπηλιωτόπουλου ότι θα πρέπει να επιβληθούν κυρώσεις σε όσους δεν συμφωνούν με την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.

Είναι προφανές ότι ο Άρης ζητεί τιμωρία εκείνων που δεν θα ψηφίσουν τη νέα δανειακή σύμβαση και το psi, όπως επιβάλει η κομματική γραμμή του Σαμαρά.

Πηγή: Παραπολιτικά

Δήμος Σιθωνίας: 1ο Ανοιχτό Πρωτάθλημα Σκάκι Νέων έως 16 ετών Νομού Χαλκιδικής

Νικήτη 10 Φεβρουαρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

1ο Ανοιχτό Πρωτάθλημα Σκάκι Νέων έως 16 ετών Νομού Χαλκιδικής

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Σιθωνίας σε συνεργασία με την Ε.Σ.Σ.Ν. Θεσσαλονίκης - Χαλκιδικής διοργανώνει το 1ο Ανοιχτό Πρωτάθλημα Σκάκι Νέων έως 16 ετών Νομού Χαλκιδικής, αύριο Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012, από τις 10 το πρωί στο ξενοδοχείο ATHENA PALACE (μεταξύ Νικήτης- Ν.Μαρμαρά).

Στους αγώνες  συμμετέχουν  σκακιστές έως 16 ετών απ’ όλη την Χαλκιδική.

Ο πόλεμος κατά των Ελλήνων

Γράφει ο Β.Α. Κόκκινος

«Οι φόροι σκοτώνουν τους φόρους», δίδασκε ο αείμνηστος Ξενοφών Ζολώτας, για να καταδείξει ότι η υπερφορολόγηση των κοινωνιών οδηγεί σε αντίθετα αποτελέσματα των προσδοκομένων. Αλλά αυτό δεν το αντιλαμβάνονται οι εισηγητές και νομοθέτες της βαρυτάτης φορολογήσεως των Ελλήνων. Συνεπεία αυτής έχει νεκρώσει η οικονομία. Έχει παύσει η ανοικοδόμηση της χώρας. Και έχει μειωθεί στο ελάχιστο η αναμενόμενη απόδοση εκ των φορολογικών μέτρων.

Εγκληματική και εξοντωτική είναι η υπερφορολόγηση της ακίνητης ιδιοκτησίας, η οποία κατά το άρθρο 17 παρ. 1 του Συντάγματος τελεί υπό την προστασία του Κράτους. Το τελευταίο δε, αντί να προστατεύει την ιδιοκτησία, την έχει θέσει υπό διωγμό δια της
συνεχούς αυξήσεως των αντικειμενικών αξιών, δια της οποίας παρακωλύονται οι συναλλαγές επί ακινήτων και συγχρόνως επιβαρύνονται αυτά δι΄ υπερβολικών και δυσβαστάκτων φόρων.

Κατατέθηκε στη Βουλή το νέο Μνημόνιο

Διαβάστε τις διατάξεις και τα άρθρα της νέας σύμβασης - θα ψηφιστεί (;) την Κυριακή σε τρία άρθρα

Το Σάββατο θα συζητηθεί στην επιτροπή της Βουλής και την Κυριακή το βράδυ θα τεθεί προς ψήφιση από την Ολομέλεια της Βουλής, το νομοσχέδιο για τη νέα δανειακή σύμβαση και το πρόγραμμα ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων (PSI), το οποίο θα κατατεθεί αμέσως μετά το υπουργικό συμβούλιο, όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την εισήγησή του στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Το νομοσχέδιο, που διχάζει ήδη τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες και των δύο μεγάλων κομμάτων, θα έρθει σε τρία άρθρα: ένα για το PSI, ένα για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και ένα τελευταίο που θα εξουσιοδοτεί τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Βενιζέλο να υπογράψουν τη νέα δανειακή σύμβαση και να συζητήσουν από εδώ και στο εξής τα ζητήματα που αφορούν στο μνημόνιο και το «κούρεμα».