Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Οι διαδηλωτές 'πολιορκούν' το ξενοδοχείο- τα ΜΑΤ τους απωθούν!

φωτο Στ.Ρεπάνης

ΒΑΘΥ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ: Συνεχή επεισόδια και αντεγκλήσεις έξω από το ξενοδοχείο που γίνεται η Σοσιαλιστική Διεθνής-δεν άφησαν τους δημάρχους και τους βουλευτές να μπουν μέσα!

Συνεχείς συγκρούσεις με τα ΜΑΤ και τις άλλες αστυνομικές δυνάμεις έχουν οι διαδηλωτές που βρίσκονται συγκεντρωμένοι έξω από το ξενοδοχείο 'Μελιά΄ όπου γίνεται η σύνοδος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Από τη μια η Αστυνομία προσπαθεί να τους κρατήσει μακριά και από την άλλη να ανοίξει το δρόμο που είχαν καταλάβει. Μάλιστα η ομάδα των διαδηλωτών απέκλεισε την είσοδο και δεν άφηνε κανένα επίσημο να περάσει !

Ο Απόλλωνας αποκαλύφθηκε στο ψηφιδωτό της Πλωτινόπολης


Η μορφή του Απόλλωνα κυριαρχεί στο ψηφιδωτό, που αποκαλύπτεται σταδιακά και εντυπωσιάζει

Ρεπορτάζ Δήμητρα Συμεωνίδου

ΕΚΠΛΗΣΣΟΥΝ ΤΑ ΕΥΡΥΜΑΤΑ ΣΤΗΝ “ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΑ” ΤΟΥ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ

Μυθολογικές παραστάσεις στο ρωμαϊκό ψηφιδωτό, που χρονολογείται στα μέσα του 2ου αιώνα μ.Χ.

Το τμήμα που έχει αποκαλυφθεί έως τώρα είναι πλάτους 8 επί 4 μέτρα και είναι “μόλις το 1/4 του συνολικού ψηφιδωτού”, θα πει χαρακτηριστικά ο υπεύθυνος αρχαιολόγος Ματθαίος Κουτσουμανής

Μυθολογικές παραστάσεις με τον Απόλλωνα, τη Μούσα, ερωτίδεις πάνω σε δελφίνια,

Μια φωτογραφία, χίλιες λέξεις ...


Νίκος Γούναρης - Κορόιδο Μουσολίνι

Τρίκαλα: Η επίθεση στον βουλευτή ΠΑΣΟΚ Χρήστο Μαγκούφη (Video)

Κατερίνη: Οι μαθητές έστρεψαν τα κεφάλια τους προς τους διαδηλωτές

video

Τους γύρισαν την πλάτη στον Πολύγυρο (Video)


Την πλάτη στους επισήμους γύρισαν κατά τη διάρκεια της παρέλασης μαθητές του Λυκείου Πολυγύρου εκφράζοντας με τον τρόπο τους τη μεγάλη τους αγανάκτηση και την αποδοκιμασία απέναντι στο σαθρό πολιτικό σύστημα.

Οι μαθητές κατά την παρέλαση, αντί να γυρίσουν το κεφάλι τους στους επισήμους, ως είθισται σε ένδειξη χαιρετισμού και σεβασμού, αυτοί σήμερα όταν πέρασαν μπροστά τους με βήμα σημειωτόν γύρισαν την πλάτη τους και μετά συνέχισαν την παρέλαση.

Στις επετειακές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στον Πολύγυρο με αφορμή την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτής Χαλκιδικής

Video από τα επεισόδια της Θεσσαλονίκης



Παρέλαση τέλος στη Θεσσαλονίκη – Διακόπηκε από διαδηλωτές – Κλούβες των ΜΑΤ “έκοψαν” το δρόμο προς τους επισήμους

- Οργισμένος αποχώρησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας λέγοντας: η ημέρα ανήκει στον ελληνικό λαό όχι σε αυτούς
- “Η δικτατορία της μειοψηφίας αμαύρωσε την ημέρα” σχολίασε ο Γ. Μπουτάρης
- “Να φύγουν οι επίσημοι” και “προδότες” φώναζαν οι διαδηλωτές

Για πρώτη φορά στα χρονικά, αποχώρησε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας από το χώρο από όπου θα παρακολουθούσε την στρατιωτική παρέλαση για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, η οποία ματαιώθηκε εξαιτίας κινητοποιήσεων πολιτών.

"Λυπάμαι πολύ. Πρέπει να ντρέπονται. Εγώ ήρθα για να τιμήσω τη Θεσσαλονίκη και κάποιοι δεν ήθελαν να γίνει η παρέλαση.

Μπεγλίτης: Θα πάρω τον Παπούλια και θα φύγουμε


Συστάσεις προς τους αρχηγούς των ενόπλων δυνάμεων έκανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Π. Μπεγλίτης, με αφορμή την παρουσία διαδηλωτών οι οποίοι εμποδίζουν την έναρξη της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη

"Εδώ ξεφτυλιζόμαστε και σεις δεν κάνετε τίποτα. Αν σε 10 λεπτά δεν ανοίξει ο δρόμος θα πάρω τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα φύγουμε" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπεγλίτης
Πηγή: Seleo
Πάρε και τον Γ.Α.Π. μαζί σου και το όλον ΠΑΣΟΚ και όλοι μαζί στον αγύριστο!
Ντροπή σας! Δεν τιμήσατε τους νεκρούς και τους Ήρωες του Έπους του 1940.

Αποχώρησε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας από το χώρο της παρέλασης


Ομάδες διαδηλωτών από διάφορες κοινωνικές ομάδες εισέβαλαν λίγο πριν τις 10:00 το πρωί στο χώρο που θα τελούταν η στρατιωτική παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Ο χώρος αποκλείστηκε από κλούβες των ΜΑΤ και για πρώτη φορά στα χρονικά ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας αποχώρησε από το σημείο.

Sabaton - Coat of Arms

Ένα ξεχασμένο νεκροταφείου Ελλήνων πεσόντων από τον πόλεμο του ‘40

Η πυραμίδα 24 και το νεκροταφείο
Δίπλα ακριβώς στην Πυραμίδα υπ. αρ. 24, απ’ τη σειρά των πυραμίδων που οριοθετούν τα χερσαία σύνορα της Ελλάδας με την αλβανική επικράτεια, υπάρχει εγκαταλειμμένο νεκροταφείο. Όχι απλώς τόπος ενταφίασης αλλά σχεδόν κανονικό νεκροταφείο.

Πληροφορίες που είχαμε συλλέξει και περισσότερο ομολογίες ηλικιωμένων ανθρώπων οδήγησαν την πορεία μας εκεί στα στενά του Μπογάζι, απέναντι απ’ τους Γεωργουτσάτες και ανάμεσα στο χωριό Ραντάτες και Άνω Επισκοπή. Εκεί όπου σταματάει το όρος Μπουρέτο και που στο βάθος είναι το πρώτο χωριό της ελληνικής επικράτειας, το Ορεινό. Εγκαταλειμμένοι στη σιωπή τους,είναι ίσως ..

Μήνυμα του Αντώνη Σαμαρά για την επέτειο του "ΟΧΙ"


Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2011

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
κ. ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ «ΟΧΙ»

Τιμούμε, στις 28 Οκτωβρίου, το «όχι» των Ελλήνων απέναντι στην αξίωση παράδοσης και υποταγής της Πατρίδας μας. Τιμούμε εκείνους που δεν δίστασαν να προσφέρουν, ακόμη και τη ζωή τους, για την Ανθρώπινη Αξιοπρέπεια, την Ελευθερία, τη Δημοκρατία. Εκείνους που έκαναν ολόκληρη την Ανθρωπότητα να μιλά για το μεγαλείο, τις αρετές και την προσφορά των Ελλήνων στην Ευρώπη και τον Ελεύθερο Κόσμο.

Το ΟΧΙ ήταν αρχιδάτο!

Σοφία Βέμπο - Βάζει ο Ντούτσε τη στολή του

Μαρινέλλα - Γυναίκες Ηπειρώτισσες

28η Οκτωβρίου 1940

28η Οκτωβρίου 1940

Από το Ημερολόγιο του Ιωάννη Μεταξά:

28 Οκτωβρίου, Δευτέρα

Νύκτα στις τρείς με ξυπνούν, ο Τραυλός. Έρχεται ο Grazzi. -Πόλεμος! -Ζητώ αμέσως Νικολούδη, Μαυρουδή. -Αναφέρω Bασιλέα. -Καλώ Πάλαιρετ και ζητώ βοήθειαν Αγγλίας. -Κατεβαίνω 5 Υπουργικόν Συμβούλιον. Όλοι πιστοί και Μαυρουδής. -Όλοι πλην Κύρου. -Βασιλεύς. Περιφορά μαζί του. Φανατισμός του λαού αφάνταστος. -Μάχαι εις σύνορα Ηπείρου. -Βομβαρδισμοί. Σειρήνες. - Αρχίζουμε να τακτοποιούμεθα.
Ο Θεός βοηθός!!