Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Η τηλεόραση 42 ιντσών που παραχωρήθηκε στον Οτσαλάν δημιουργεί αντιπαραθέσεις

Κεντρικό θέμα συζήτησης καθώς και αντιπαράθεσης είναι στην Τουρκία τις τελευταίες δύο ημέρες η τοποθέτηση τηλεόρασης στο κελί του ιδρυτή του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) Αμπντουλάχ Οτσαλάν. Ο αρχηγός και ιδρυτής του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) Αμπντουλάχ Οτσαλάν μπορεί πλέον να βλέπει τηλεόραση στη φυλακή όπου εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης εδώ και σχεδόν 14 χρόνια, ανακοίνωσε χθες το βράδυ ο εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης.

«Μια τηλεοπτική συσκευή LCD 42 ιντσών εγκαταστάθηκε το Σάββατο στο κελί του, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς, κάνοντας τον απολογισμό των εργασιών του υπουργικού συμβουλίου.

Η χειρονομία αυτή λαμβάνει χώρα μετά την επανάληψη, πριν από πολλές εβδομάδες, των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην τουρκική κυβέρνηση,

Παναγιώτης Ψωμιάδης: «Φεύγω αήττητος και νικητής»

«Με την αποχώρησή μου σπάω τις κομματικές αλυσίδες»

Όλγα Γκάλη

«Με το κεφάλι ψηλά» αποχώρησε σήμερα από το γραφείο του στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ο Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Ο έκπτωτος περιφερειάρχης αποχαιρέτησε τους στενούς του συνεργάτες και τους εργαζόμενους στην Περιφέρεια. Σε σύντομη ομιλία του, δεν παρέλειψε να θυμίσει το υψηλότατο ποσοστό εκλογής του,  χαρακτηρίζοντάς το ως συντριπτικό.

«Μετά από δέκα χρόνια αποχαιρετώ τους συνεργάτες στη Νομαρχία και στην Περιφέρεια.  Φεύγω αήττητος και νικητής με 52,5%. Σίγουρα έκπτωτος δεν είμαι, είμαι νικητής στη συνείδηση του ελληνικού λαού» τόνισε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Δελτίο Τύπου Απόστολου Πάνα


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ  ΠΑΝΑ-ΤΑΣΙΟΥ


Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Χαλκιδικής-Κεντρικής Μακεδονίας κ. Πάνας Απόστολος, από το συνδυασμό «Μέτωπο ανάπτυξης» συναντήθηκε την Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013 με το πρόεδρο του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής Χαλκιδικής κ. Γρηγόρη Τάσιο.

Η συνάντηση που έγινε με πρωτοβουλία του κ. Πάνα είχε ως στόχο την ενημέρωση του για τον τρόπο λειτουργίας  τους στόχους του Οργανισμού  και   την αξιολόγηση της μέχρι τώρα πορείας του.

Ο κ. Πάνας έθεσε το ζήτημα ότι εδώ και ένα χρόνο κατέθεσε  δέσμη προτάσεων για το τουρισμό σε σύσκεψη με το Αντιπεριφερειάρχή Χαλκιδικής που δεν υλοποιήθηκε.

Παρουσίαση της Ποιητικής Συλλογής του Άγγελου Αγγελίδη "υποχρέωση τιμής"



ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ¨ΕΚΑΒΗ¨ της  ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ  Η  ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΗΤΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΔΗ "υποχρέωση τιμής"

Η αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Κατερίνης ¨ΕΚΑΒΗ¨ κατακλύστηκε από πολύ νωρίς το πρωί της Κυριακής 13-01-2013 από φίλους του Βιβλίου και της Ποίησης της Κατερίνης καθώς και από φίλους, γνωστούς και συν-εργάτες του κ Αγγελίδη. Έφτασε δε στο αδιαχώρητο με αποτέλεσμα οι περισσότεροι να παρακολουθήσουν όρθιοι την εκδήλωση ή να βρίσκονται αναγκαστικά στον προθάλαμο της αίθουσας.

ΗΠΑ: Νέες συναντήσεις για το θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ στη Νέα Υόρκη, στις 29 και 30 Ιανουαρίου

Νέες συναντήσεις για το θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ θα πραγματοποιηθούν στη Νέα Υόρκη, στις 29 και 30 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γραμματείας του ΟΗΕ, ο προσωπικός απεσταλμένος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μάθιου Νίμιτς, στις συνομιλίες ανάμεσα σε Ελλάδα και πΓΔΜ, έχει καλέσει τους εκπροσώπους των δύο μερών, πρέσβη Αδαμάντιο Βασιλάκη της Ελλάδας και πρέσβη Ζόραν Γιόλεφσκι της πΓΔΜ, για να συναντηθεί μαζί τους στην έδρα του ΟΗΕ, στις 29 και 30 Ιανουαρίου 2013.

Όπως τονίζεται, και οι δύο πλευρές έχουν αποδεχθεί την πρόσκληση και ο κ. Νίμιτς θα συναντηθεί με τους αντιπροσώπους τόσο χωριστά όσο και σε κοινή συνάντηση,