Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Κύπρος: Μυσταγωγία δημοκρατίας έξω από το Προεδρικό


 Εξοργισμένος ο λαός με το διάγγελμα Χριστόφια

Περίπου 10 χιλιάδες λαού απ' όλους τους πολιτικούς χώρους, ζήτησαν με μια φωνή, την παραίτηση του Προέδρου Χριστόφια και της Κυβέρνησής του.

Μυσταγωγία δημοκρατίας χωρίς προηγούμενο, ψες, έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, όπου 10 περίπου χιλιάδες λαού απ' όλους τους πολιτικούς και κοινωνικούς χώρους, ζήτησαν με μια φωνή, ειρηνικά και χωρίς την πρόκληση του παραμικρού επεισοδίου, την παραίτηση του Προέδρου Χριστόφια και της Κυβέρνησής του. Του καταλογίζουν ασήκωτες ευθύνες για τη φονική έκρηξη στο Μαρί και για το θάνατο 13 αξιωματικών και στρατιωτών της Εθνικής Φρουράς και πυροσβεστών.

Καμπανάκι κινδύνου για την Απογευματινή της Πόλης


Η δεύτερη παλαιότερη εφημερίδα της Πόλης, η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ, (πρώτη είναι η Τζουμχουριέτ) αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να σταματήσει την έκδοσή της.

Η εφημερίδα, από τις 12 Ιουλίου του 1925, εκτός από τις ειδήσεις που υπάρχουν σε κάθε εφημερίδα, φιλοξενεί στις στήλες της και τα κοινοτικά δρώμενα της Ομογένειας.

Το αρχείο της αποτελεί αξιόπιστη πηγή για επιστημονικές έρευνες και φοιτητικές εργασίες.
Η εφημερίδα σήμερα πουλάει περίπου 600 φύλλα ημερησίως σε μία κοινότητα που αριθμεί περίπου 610 ελληνικές οικογένειες. Τα έσοδα όμως από τις πωλήσεις διατίθενται στους διανομείς για να είναι δυνατόν να φτάσει η εφημερίδα στους αναγνώστες.

Όχι Άλλη Κοροϊδία!


Μεγάλη επιτυχία η αποψινή διαδήλωση.

Άκρως πολιτισμένη, άκρως συγκινητική. Σαν την αρχαία Ελλάδα ήμασταν, σαν την εκκλησία του Δήμου (και όχι σαν την αγορά του Δήμου που είπε μια κυρία από μικροφώνου και παρέπεμψε στην υπεραγορά). Έλεγε ο καθένας τη γνώμη του στο μικρόφωνο και το πλήθος επευφημούσε. Ένας θρίαμβος της Δημοκρατίας! Αχ, Χριστόφια! Ποιος να σου το έλεγε ότι θα ήσουν όντως ο πρόεδρος που θα ένωνε όλους τους Κυπρίους… αλλά εναντίον του.

Αθρόα η προσέλευση κι απόψε, αλλά όχι όπως την Τρίτη. Ρωτάω τον έναν: «Θα έρθεις στη διαδήλωση;» «Μα, πήγα την Τρίτη» μου απαντά. Ρωτάω την άλλη: «Θα έρθεις στη διαδήλωση;» «Μα, πήγα την Τρίτη», μου απαντά.

Public Issue: Προβάδισμα έξι μονάδων για την Ν.Δ.


Δυσοίωνες είναι οι εκτιμήσεις των πολιτών για την οικονομική κατάσταση της χώρας, το βαρόμετρο της Public Issue για τον ΣΚΑΙ και την Καθημερινή.

Οκτώ στους δέκα πολίτες θεωρούν ότι η χώρα κινείται σε λάθος κατεύθυνση και ότι τον τελευταίο χρόνο έχει χειροτερέψει η οικονομική τους κατάσταση, ενώ σχεδόν 9 στους 10 κάνουν λόγο για κοινωνική ανασφάλεια τα επόμενα χρόνια. Το 92% εκτιμά ότι είναι απίθανο να αποταμιεύσει.

Αυξημένο 4% σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση είναι το ποσοστό των πολιτών που δηλώνουν ότι συμμετείχαν σε απεργίες ή πορείες τον τελευταίο μήνα και διαμορφώνεται στο 29%.

«Το ψήφισες ρε Νάντια, κατάντια, κατάντια!»


Γιούχαραν τη Νάντια Γιαννακοπούλου


Κακήν κακώς έφυγε η Νάντια Γιαννακοπούλου από το αμφιθέατρο του Κάστρου Καλαμάτας, όπου πραγματοποιείται το 17ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού.

Αιτία; Οι έντονες αποδοκιμασίες αγανακτισμένων πολιτών εναντίον της, που την ανάγκασαν να εξαφανιστεί!

Σύμφωνα με πληροφορίες, γύρω στα 200 άτομα ήταν συγκεντρωμένα έξω από το Κάστρο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, όπου απόψε ήταν η πρεμιέρα του Φεστιβάλ Χορού και μόλις τελείωσε η παράσταση άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα.