Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Το Κοτσιάνειο συγκρότημα - Μια σύντομη περιγραφή των Αρχιτεκτονικών και Λαογραφικών στοιχείων του

κλικ για μεγέθυνση

Διαβάστε το τεκμηριωμένο άρθρο του κ. Αθανάσιου Τσαμουρτζή, για την Ιστορία της Οικίας Κότσιανου.

Το άρθρο έχει δημοσιευθεί στο περιοδικό "Πολύγυρος", τεύχος 64

Δείτε το υπόλοιπο άρθρο:

Με δύο ευρώ ψηφίζεις τον νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ


Με 2€ αγοράζεις έναν γύρο...! Θέλουν και 2 ευρώ για να ψηφίσεις τα μούτρα τους... :)

Δόθηκε στη δημοσιότητα η εγκύκλιος σχετικά με την εκλογική διαδικασία στο ΠΑΣΟΚ για την εκλογή του νέου προέδρου. Συγκεκριμένα η ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Μαρτίου από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, ενώ για να ψηφίσει κάποιος θα πρέπει να πληρώσει το ποσό των 2 ευρώ.

Σύμφωνα με τα όσα δόθηκαν στη δημοσιότητα προβλέπεται:

Ημέρα εκλογής – Ώρα ψηφοφορίας

Ημερομηνία διεξαγωγής της εκλογής καθορίζεται η Κυριακή 18 Μαρτίου 2012 και ώρες ψηφοφορίας από 09:00 έως 17:00.

Στην αντεπίθεση πέρασαν Βορίδης – Γεωργιάδης

Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται η αντιπαράθεση μεταξύ των δύο πρώην στελεχών του ΛΑΟΣ με τον Γ. Καρατζαφέρη. Μετά τις νέες βολές που εξαπέλυσε εναντίον τους ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ με την συνέντευξη του στο Real.gr τα δύο νέα στελέχη της ΝΔ πέρασαν στην αντεπίθεση.

Ο υπουργός Μεταφορών μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ απάντησε με ειρωνικό τρόπο στον Γ. Καρατζαφέρη. «Επειδή εμείς είμαστε δυο δεν μπορούμε να μοιραστούμε και τις τρεις ιδιότητες, αλλά υποθέτω ότι αντιστοίχως ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ αντιλαμβάνεται τον εαυτό του ως Λεωνίδα, Ιησού και Καίσαρα ταυτοχρόνως υποθέτω.»

Για «κατινιές και παραπολιτική» έκανε λόγοο Άδωνις Γεωργιάδης που μίλησε στον Real. Fm 97.8 και τον Ν. Χατζηνικολάου.

Περίεργο κείμενο στήριξης του Γιώργου για τις εκλογές της 18ης Μαρτίου!

Περίεργο κείμενο υπέρ της υποψηφιότητας του Γιώργου Παπανδρέου στις εκλογές της 18ης Μαρτίου κάνει το γύρο του διαδικτύου. Επισήμως το ΠΑΣΟΚ διαψεύδει το ενδεχόμενο και μιλάει για προβοκάτσια.

Ωστόσο, εσωκομματικά έχει δημιουργηθεί μείζον θέμα καθώς αποκαλύφθηκε ότι το κείμενο ξεκίνησε από υπολογιστή της Ιπποκράτους και συγκεκριμένα του Τομέα Επικοινωνίας. Στο ΠΑΣΟΚ γίνονται δεύτερες σκέψεις για το ποιόν μπορεί να οφελεί το συγκεκριμένο κείμενο καθώς και για τον συγγραφέα, μιας και οι κωδικοί διαχείρησης έχουν δοθεί σε συγκεκριμένα πρόσωπα. Οι υποψίες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή δεν είναι δυνατόν να δημοσιοποιηθούν καθώς υπάρχει το ενδεχόμενο να βαραίνουν λάθος πρόσωπο.

Αναλυτικά το κείμενο υποστήριξης του Γιώργου Παπανδρέου:

Αραιό οξυγόνο στη Διώνη

Η ολόλευκη Διώνη περνά πάνω από τους δακτύλιους του Κρόνου. Δεξιά, ένας μεγαλύτερος δορυφόρος, ο πορτοκαλί Τιτάνας (Φωτογραφία: NASA )

Αν και δεν διαθέτει ακριβώς ατμόσφαιρα, ο δορυφόρος του Κρόνου περιβάλλεται από ένα πολύ λεπτό στρώμα του αερίου

Βαγγέλης Πρατικάκης

Η αποστολή Cassini της NASA ανίχνευσε μια αραιή ατμόσφαιρα οξυγόνου γύρω από τη Διώνη, ένα από τα μικρά, κατεψυγμένα φεγγάρια του Κρόνου, αναπτερώνοντας έτσι τις ελπίδες για την ανακάλυψη εξωγήινων μικροοργανισμών.

Η ανακάλυψη, που δημοσιεύεται στο «Geophysical Research Letters», δεν έχει σημασία μόνο για την ίδια τη Διώνη

«ΜΑΖΙ να κατεβάσουμε τη σημαία της αυθαιρεσίας!...» (Video)

Του Γιώργου Νικολαΐδη  (gnborn2shoot)

ΗΤΑΝ  η απάντηση του Μανώλη Γλέζου στην ερώτηση-ευχή κάποιου απ’ το πολυπληθές ακροατήριο, που τον προέτρεψε να κατεβάσει ο ΙΔΙΟΣ, για μια φορά ακόμη, την μισητή τωρινή «σημαία» της  κατάντιας που ντροπιάζει την σημερινή Ελλάδα. Και η αίθουσα πνίγηκε στο χειροκρότημα.

ΑΝΘΡΩΠΟΙ κάθε ηλικίας από γειτονικές πόλεις και χωριά, χθες (4.3.12), και η αίθουσα ΚΑΠΠΑ της Περαίας (αφιλοκερδώς προσφερθείσα) κατάμεστη από κόσμο, που ανησυχεί για το παρόν και το μέλλον του.

Την εκδήλωση διοργάνωσε η  «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ  ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ  ΠΟΛΙΤΩΝ
 Δ. ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ»
,

Αναγνωρίζω, Αρνούμαι, Αντιδρώ στη βία στο σχολείο

κλικ για μεγέθυνση

Εκδήλωση «Πέτρος Πανέλης, ένας χρόνος απουσίας»

κλικ για μεγέθυνση

Απόφοιτος της… «Σχολής ΠΑΣΟΚ» ο κ. Παπαδήμος

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Ήξεις αφήξεις, ουκ εν τω πολέμω θνήξεις. Προσωπικά, αυτό κατάλαβα από την συνέντευξη του πρωθυπουργού μετά το τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Αν κάποιος κατάλαβε κάτι το διαφορετικό, ας βγει να το πει. Εννοώ τίποτε άλλο εκτός από ευχολόγια και υμνολόγια για την Ευρώπη, την επανεκλογή του Βαν Ρομπάι, που κατά τον κ. Παπαδήμο είναι «ηγέτης αφοσιωμένος στην ευρωπαϊκή ιδέα» και τη διαβεβαίωση (στα λόγια) ότι «η ανάπτυξη είναι κορυφαία προτεραιότητα της Ευρώπης».

Κατ’ αρχήν, μήπως μπορεί κάποιος να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε κι’ εμείς οι αδαείς σε τι ακριβώς συνίσταται η «ηγεσία» του Βαν Ρομπάι;

Δελτίο Τύπου Κυριάκου Βελόπουλου για την επιστροφή αρχαιοτήτων που εκλάπησαν στην κατοχή

Δελτίο Τύπου.

Αποκάλυψη Κυριάκου Βελόπουλου. Αυτή είναι η βόμβα που τρέμει το σύστημα και στοχοποιήθηκα.

Το 2005 το Εθνικό Συμβούλιο για τις Γερμανικές Επανορθώσεις, σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθήνας (ΑΣΟΕ) οργάνωσε  ένα συνέδριο με γενικό θέμα «Οι οφειλές της Γερμανίας στην Ελλάδα». Ενα από τα επιμέρους θέματα του συνεδρίου ήταν και "Οι διεκδικήσεις των αρχαιοτήτων που προέρχονται από κλοπές και παράνομες ανασκαφές των γερμανικών στρατευμάτων κατοχής" και αφορούσε το θέμα της επιστροφής των αρχαιοτήτων, που περιήλθαν στην κατοχή του Γερμανικού Δημοσίου και σε ιδιωτικές συλλογές με κλοπές και παράνομες ανασκαφές, που πραγματοποίησαν τα στρατεύματα κατοχής, καθώς και της αποζημίωσης για τις ζημιές που προκάλεσαν στις αρχαιότητες στη διάρκεια της κατοχής.

Το τραμ το τελευταίο - Γιώτα Νέγκα

Τι δουλειά έχει ο φαρμακοποιός Καραθάνος στα Τραμ;

Λίγες ημέρες πριν την υποβολή της παραίτησης του από το ΛΑ.Ο.Σ., κατά τη κατά την χτεσινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, ο Μπάμπης Καραθάνος, αναπληρωτής ευρωβουλευτής του κόμματος και Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής, είχε διοριστεί με ΦΕΚ μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο στον οργανισμό ΣΤΑ.ΣΥ.

Η ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε. που έχει προκύψει από την ενοποίηση της ΑΜΕΛ-ΗΣΑΠ και ΤΡΑΜ Α.Ε. , βρίσκεται υπό την εποπτεία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, στο τιμόνι του οποίου βρίσκεται ο πρώην βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. Μάκης Βορίδης που μετά τη διαγραφή του προσχώρησε στη ΝΔ.

Λέτε να έγινε "ανταλαγή", όταν μάλιστα υπήρχει φημολογία για επιστροφή του κ. Καραθάνου στη ΝΔ;

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν νικητής με το 63,79% των ψήφων, με το 98% καταμετρημένο

Ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν κέρδισε τις προεδρικές εκλογές οι οποίες διεξήχθησαν χθες, συγκεντρώνοντας το 63,9% των ψήφων, δείχνουν τα αποτελέσματα με βάση το 98,47% των ψήφων που έχει καταμετρηθεί, όπως ανακοίνωσε η κεντρική εκλογική επιτροπή.

Η ρωσική αντιπολίτευση κάλεσε τους υποστηρικτές της να διαδηλώσουν μαζικά σήμερα καταγγέλλοντας νοθεία.

Μέλη της αντιπολίτευσης και παρατηρητές υποστήριξαν ότι κατέγραψαν εκτεταμένες παρατυπίες -- όπως κάλπες που ήταν γεμάτες από πριν. Οργανώσεις ανέφεραν ότι οι περισσότερες καταγγελίες έγιναν σε εκλογικά τμήματα στην Μόσχα και στην Αγία Πετρούπολη.