Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Δ. Κουλιουριάνος: Το χρέος, ο Ανδρέας και εγώ


Αργύρης Παπαστάθης

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών (1982-83) μιλάει για το «προπατορικό αμάρτημα» της υπερχρέωσης της Ελλάδας

Ανοιξη του 1962. Ο Ανδρέας Παπανδρέου επισκέπτεται την Κορώνη της Μεσσηνίας και µένει στο πατρικό σπίτι του φίλου του Δηµήτρη Κουλουριάνου. Είκοσι χρόνια αργότερα (1982) αναθέτει ως Πρωθυπουργός στον παλιό του φίλο (έγκριτο πια οικονοµολόγο και στέλεχος της Παγκόσµιας Τράπεζας) το υπουργείο Οικονοµικών.

Η θητεία του Κουλουριάνου ήταν σύντοµη (13 µήνες), γεµάτη από «όχι» σε παροχές που θεωρούσε ότι οδηγούσαν σε νέο δανεισµό.

Εστηναν κηδείες για να νομιμοποιήσουν νεκροταφείο


Μαριάννα Τζάννε

Το είδαμε κι αυτό

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τις οκτώ τελετές κηδειών που πραγματοποιήθηκαν παραμονές δεκαπενταύγουστου σε ζώνη απολύτου προστασίας και αναδασωτέα έκταση στον Υμηττό για να νομιμοποιηθεί το νέο κοιμητήριο της Γλυφάδας, φέρνουν στο φως οι επιθεωρητές περιβάλλοντος στο φάκελο που στάλθηκε στον εισαγγελέα για να αξιολογήσει τις παραβάσεις και τις απολογίες και να επιβάλλει κυρώσεις στο δήμο.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος επικαλείται επώνυμες μαρτυρίες κατοίκων, οι οποίες περιλαμβάνονται και στα ασφαλιστικά μέτρα που κατατέθηκαν προ μηνών, σύμφωνα με τις οποίες, τα περισσότερα φέρετρα ήταν άδεια (!)

Πέντε μήνες φυλακή με αναστολή στην 33χρονη που πέταξε αυγά σε υφυπουργό


Σε πέντε μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή καταδικάστηκε η 33χρονη η οποία στις 25 Σεπτεμβρίου πέταξε αυγά εναντίον του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Μανώλη Όθωνα.

Τη μήνυση υπέβαλε ο υφυπουργός, ο οποίος όμως, δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο επικαλούμενος ανειλημμένες υποχρεώσεις.

Οι συνήγοροι της κατηγορουμένης ζήτησαν αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης υποβάλλοντας αίτημα εμφάνισης

Ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στην Εκτελεστική Γραμματεία της Ν.Δ.


Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2011

Ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά
Στην Εκτελεστική Γραμματεία του Κόμματος


Οι χθεσινές εξελίξεις δεν έφεραν τη λύση στο πρόβλημα του Ελληνικού χρέους.
Όλα δείχνουν ότι η απόφαση της 21ης Ιουλίου θα αναθεωρηθεί.
Όμως, ο χρόνος περνά και η αβεβαιότητα μεγαλώνει.
Πράγμα που δεν κάνει καλό ούτε για την Ελλάδα, αλλά ούτε και για την Ευρώπη.

Απ’ όλη αυτή την εξέλιξη, είναι εντυπωσιακή η απουσία της επίσημης Ελλάδας.

Απίστευτοι διάλογοι στη Βουλή: «Θα σε πλακώσω» - «Δεν πας στο διάολο ρε μαλ...»!

Ξέφυγε από τα όρια η αντιπαράθεση ανάμεσα στον Μανόλη Κεφαλογιάννη και τη Βάσω Παπανδρέου

Στην... τσίτα είναι τα νεύρα των βουλευτών, ανεξαρτήτως αν αυτοί ανήκουν στη δοκιμαζόμενη ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ή σε αυτήν της ΝΔ, με αποτέλεσμα η κατάσταση να ξεφεύγει και οι εκφράσεις εντός της Βουλής να θυμίζουν εξέδρα γηπέδου.

Πιο πρόσφατο περιστατικό, οι βαρείς χαρακτηρισμοί που αντάλλαξαν η πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων κ. Βάσω Παπανδρέου και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Μανόλης Κεφαλογιάννης.

Αναλυτικά, ο κ. Κεφαλογιάννης επέμενε να διακόπτει τους ομιλητές, με αποτέλεσμα να εισπράττει τις παρατηρήσεις της προέδρου, η οποία προφανώς έχασε την ψυχραιμία της και τον αποκάλεσε «τραμπούκο». Από εκεί και πέρα ο διάλογος ξέφυγε απο κάθε επίπεδο:

Απίστευτο video ...

 

Το είδαμε στο blog "to sisaki"

H χρεοκοπημένη κυβέρνηση αγοράζει την χρεοκοπημένη Proton


Σάλος προκλήθηκε με την απόφαση της κυβέρνησης να «εξυγιάνει» την Proton Bank που σύμφωνα με πληροφορίες και δημοσιεύματα του τύπου θα κοστίσει στους φορολογουμένους 863 εκατ. ευρώ και μάλιστα σε περίοδο δημοσιονομικού εκτροχιασμού και σκληρής μονόπλευρης λιτότητας.

Με ερώτησή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης ερωτά τον Β. Βενιζέλο πόσο θα κοστίσει στον κρατικό προϋπολογισμό, το Δημόσιο και τους φορολογούμενους η συγκεκριμένη κυβερνητική απόφαση κι αν αυτό υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον.

Σημειώνεται ότι πριν λίγες μέρες με προφανή κυβερνητική συμφωνία επήλθε οικονομικός συμβιβασμός μεταξύ του Δημοσίου και του κ. Λαυρεντιάδη

Β. Παπαγεωργόπουλος: Ο προϋπολογισμός του 2012 μας οδηγεί στην πλήρη εξαθλίωση. Ώρα για τον "Ελληνικό δρόμο"


Ο κ.Β.Παπαγεωργόπουλος σχετικά με το «Προσχέδιο» του Προϋπολογισμού του 2012 που κατετέθει στην Βουλή, έκανε την παρακάτω δήλωση:
 Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ 2012  ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΗ  ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ
ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΡΟΜΟ»


Β.ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ : «Δεκαοκτώ μήνες μετά την υπαγωγή της πατρίδας μας στην δικαιοδοσία της «Τρόϊκας» η κατάσταση είναι τραγική.

         Παρά το ότι στο χρονικό αυτό διάστημα δανεισθήκαμε άλλα65 εκ.€ από την Ευρώπη και το Δ.Ν.Τ., το χρέος της χώρας μας ως ποσοστό του ΑΕΠ συνεχώς ανεβαίνει και το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων συνεχώς κατεβαίνει.

99 χρόνια από τη μάχη του Σαρανταπόρου


Κοντεύουν τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Ελασσόνας και την ιστορική μάχη του Σαρανταπόρου. Επρόκειτο για την πρώτη μεγάλη πολεμική επιχείρηση της Ελλάδας στον Α' Βαλκανικό Πόλεμο. Ξεκίνησε στις 7 Οκτωβρίου, με την προέλαση του Ελληνικού Στρατού στις 5 Οκτωβρίου και ολοκληρώθηκε στις 10 Οκτωβρίου, στα Στενά του Σαρανταπόρου. Η μάχη άνοιξε το δρόμο για την προέλαση προς την Κοζάνη και την απελευθέρωση της πόλης και της Μακεδονίας.

Είναι δε και η πρώτη φορά που οι Ένοπλες Δυνάμεις μας, χρησιμοποίησαν αεροπλάνα. Οι τοπικές αρχές, έχουν πάρει «ζεστά» το θέμα και σχεδιάζουν την αναβάθμιση του Πολεμικού Μουσείου Σαρανταπόρου, ενόψει της εκατονταετηρίδας από τη μάχη,

Κώστας Μπαλάφας: Πέθανε στα 91 του ο κορυφαίος φωτογράφος

Ο φωτογράφος το 2006
Της Μαίρης Αδαμοπούλου

Η Ελλάδα όλη στον φακό του

Πούλησε το ρολόι του για να αγοράσει την πρώτη του φωτογραφική μηχανή. Επί έξι δεκαετίες (1939-2000) κατέγραψε με πάθος και συνέπεια τον μόχθο και τον αγώνα επιβίωσης του Ελληνα στην ύπαιθρο. Ανένταχτος πολιτικά, ο Κώστας Μπαλάφας, που κατέγραψε όλες τις εκφάνσεις της μεταπολεμικής Ελλάδας αλλά αναγνωρίστηκε μετά τη Μεταπολίτευση, άφησε την τελευταία του πνοή χθες σε ηλικία 91 ετών.

Εκ των κορυφαίων εκπροσώπων της ελληνικής φωτογραφίας, ο αυτοδίδακτος Κώστας Μπαλάφας (μαθήτευσε για ένα διάστημα κοντά στον γιαννιώτη φωτογράφο Ιωάννη Πανταζίδη)

Δελτίο Τύπου του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής για δωρεά ηλεκτρονικών υπολογιστών


Πολύγυρος 10/10/2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του για την οικονομική ανάπτυξη της περιφέρειάς του, καθώς και για την προστασία και υποστήριξη των επαγγελμάτων, αποφάσισε την οικονομική ενίσχυση και τη δωρεά ηλεκτρονικού εξοπλισμού στο Σωματείο Επαγγελματιών Ουρανούπολης, για την εύρυθμη λειτουργία του συλλόγου και την πληρέστερη ενημέρωση των μελών του.

Επίσης αποφάσισε τη δωρεά ηλεκτρονικού εξοπλισμού στα σχολεία ΓΕΛ Αρναίας, ΓΕΛ Κασσάνδρας και ΓΕΛ Πολυγύρου, από τα οποία βραβεύτηκαν οι μαθητές που αρίστευσαν στο διαγωνισμό έκθεσης που πραγματοποιήθηκε στις 18/03/2011

Ψάχνοντας για χρυσό με το Κατάρ στη Χαλκιδική


Η ρευστότητα του εμιράτου, «κλειδί» για τις συμφωνίες που προωθούνται


Το πλουσιότερο κράτος του κόσμου, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΔΝΤ, το Κατάρ, μπαίνει και στο πεδίο εξόρυξης του πολύτιμου μετάλλου μετά την πρόσφατη συμφωνία της κρατικής Αρχής Επενδύσεων (Qatar Investment Authority) για τη χρηματοδότηση της επένδυσης «Ελληνικός Χρυσός» στη βόρεια Χαλκιδική. «Το Κατάρ έπαιξε τον ρόλο της τράπεζας», λέει ένας από τους ανθρώπους της «Ελληνικός Χρυσός», η οποία έχει την άδεια για την εγκατάσταση στις Σκουριές της Χαλκιδικής.

Εδωσε ένα δάνειο 600 εκατ. δολαρίων, με επιτόκιο 7%, πάνω από το Libor του εξαμήνου (0,55% αυτή την εβδομάδα), που οι άνθρωποι της «Ελληνικός Χρυσός» χαρακτήρισαν «στο πλαίσιο της αγοράς». Στόχος της Qatar Holding είναι να συμμετέχει στην εταιρεία με δικαίωμα (option), να αποτελέσει τον μεγαλύτερο μέτοχό της και να αποκτήσει μέρος του τελικού προϊόντος σε χρυσό, ώστε να έχει ένα μέρος των διαθεσίμων σε πολύτιμο μέταλλο ύψους 100 δισ.

«Ξέχασαν» φόρους 26 εκατ. ευρώ


Ρεπορτάζ Έλενα Λάσκαρη

Δεκατέσσερις offshore εταιρείες δεν πλήρωναν για πολυτελείς βίλες που διατηρούσαν

Δεκατέσσερις offshore εταιρείες οι οποίες σφύριζαν
αδιάφορα έναντι της υποχρέωσης πληρωμής φόρων ύψους 25,9 εκατ. ευρώ για τα πολυτελή ακίνητα που διαθέτουν στη Χαλκιδική και τη Θεσσαλονίκη, τον Πειραιά και την Κατερίνη πιάστηκαν στα δίχτυα του ΣΔΟΕ.

Οπως προκύπτει από τον κατάλογο με τα πλήρη στοιχεία τους τα οποία έχουν στη διάθεσή τους «ΤΑ ΝΕΑ», από τις 14 offshore που πιάστηκαν στα πράσα δύο δεν είχαν καν Αριθμό Φορολογικού Μητρώου και μέχρι σήμερα ως εταιρείες - φαντάσματα μπορούσαν χωρίς την παραμικρή ενόχληση από ελεγκτικές αρχές να επιδίδονται στο επικερδές σπορ της φοροδιαφυγής.

Πρόστιμα που τα παίρνει το ποτάμι

Με τη χρόνια ρύπανση από τα βιομηχανικά απόβλητα, ο Ασωπός αλλά και ο υδροφόρος ορίζοντας στην ευρύτερη περιοχή έχουν υποστεί ανεπανόρθωτη καταστροφή.

Του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΠΟΥΓΑΝΗ

ΑΣΩΠΟΣ: Η ΡΥΠΑΝΣΗ ΜΕ ΒΑΡΕΑ ΜΕΤΑΛΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ

Η πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού Περιβάλλοντος Γ. Παπακωνσταντίνου στον Ασωπό και η εξαγγελία «νέων» μέτρων για τη σωτηρία του δεν αλλάζουν τη θλιβερή αλήθεια: ο ποταμός πεθαίνει. Ο ευρύτερος υδροφόρος ορίζοντας είναι ανεπανόρθωτα μολυσμένος. Χιλιάδες κάτοικοι, αγρότες και αλλοδαποί εργάτες καταναλώνουν ή έρχονται σε επαφή με καρκινογόνο νερό.

Στην Τουρκία επέστρεψε ο «Κουρασμένος Ηρακλής»


Στην Τουρκία επιστράφηκε το υπόλοιπο μισό του αγάλματος του «Κουρασμένου Ηρακλή», από το Μουσείο Καλών Τεχνών της Βοστόνης. Η Τουρκία ισχυρίζεται ότι το επάνω μέρος του αγάλματος είχε κλαπεί από έναν αρχαιολογικό χώρο στην Τουρκία το 1980 και είχε πωληθεί στις ΗΠΑ από έναν έμπορο αρχαιοτήτων.

Το υπόλοιπο μισό του αγάλματος είχε βρεθεί το 1980 στην Πέργη και βρίσκεται από τότε στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αττάλειας, κάτι που αποτέλεσε και το βασικό επιχείρημα για τη διεκδίκηση του υπόλοιπου τμήματος εκ μέρους της Τουρκίας.

Το άγαλμα επέστρεψε στην Τουρκία με το ίδιο αεροπλάνο που επέστρεψε τον Σεπτέμβριο και ο πρωθυπουργός της χώρας Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος είχε παρευρεθεί στη Συνέλευση του ΟΗΕ.

Εδειξαν πειραματικά την προέλευση της ζωής


Η επιβίωση μυκήτων κατά τη διάρκεια ενός διαπλανητικού ταξιδιού από τον Αρη στη Γη φτάνει στο 60%

Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΣΠΕΡΜΙΑΣ ΣΕ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΕΡΕΥΝΩΝ

Του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΓΕΩΡΓΟΥΔΗ

Η θεωρία της πανσπερμίας, ότι δηλαδή η ζωή στη Γη προέρχεται από μικροοργανισμούς που έφτασαν από το Διάστημα και εξελίχθηκαν, αποδείχτηκε πρόσφατα πειραματικά στο εργαστήριο Νανοφωτονικής του Ινστιτούτου Θεωρητικής και Φυσικής Χημείας του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (ΕΙΕ),

Ποιοί θέλουν να σκοτώσουν τον Αλέξη Κούγια;


Τροχαίο ατύχημα με το πολυτελές αυτοκίνητό του είχε την Κυριακή ο Αλέξης Κούγιας. Ο πρόεδρος της Παναχαϊκής εμμέσως πλην σαφώς σε ανακοίνωση του αφήνει υπονοούμενα ότι υπήρξε δολιοφθορά στο πολυτελές αυτοκίνητο του. Όπως αναφέρει επέστρεφε στην Αθήνα όταν έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του επί της εθνικής οδού Λαμίας-Αθηνών, χωρίς, ωστόσο, να τραυματιστεί.

 Τα αίτια του ατυχήματος θεωρούνται ύποπτα από τον γνωστό ποινικολόγο, που εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία αφήνει αιχμές.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναχαϊκή:

Κρατικοποιείται η Proton Bank


Σε καθεστώς εξυγίανσης εντάσσεται η Proton Bank με απόφαση που έλαβε, σήμερα Δευτέρα, ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος μετά από σχετική εισήγηση της Τράπεζας της Ελλάδος.

Συγκεκριμένα ιδρύεται μια «καλή τράπεζα», με την επωνυμία «Νέα Proton Bank», στην οποία μεταφέρονται το σύνολο των καταθέσεων και το υγιές ενεργητικό της παλιάς τράπεζας. Η νέα «καλή τράπεζα» ενισχύθηκε από το σκέλος εξυγίανσης του Ταμείου Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων, ενώ το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Στήριξης είναι ο μοναδικός μέτοχος της νέας τράπεζας.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος υπέγραψε απόφαση με την οποία εφαρμόζονται οι διατάξεις του νέου άρθρου 63 Ε του νόμου 3601/2007, όπως αυτός τροποποιήθηκε.