Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Γη και Σελήνη: σχέση μητρική ή αδελφική;

Η κρατούσα ως σήμερα θεωρία για τη δημιουργία της σελήνης φαίνεται να ανατρέπεται από έναν απροσδόκητο μάρτυρα: το τιτάνιο!

Βάρβογλης Χάρης

Για τους αρχαίους Ελληνες ήταν η σύντροφος του Ενδυμίωνα, θεού του ύπνου, για μας είναι ένα καλοσυνάτο πρόσωπο, που μας κοιτάζει αφηρημένο κάθε μήνα, και για τους επιστήμονες είναι το κοντινότερο προς τη Γη ουράνιο σώμα. Ο λόγος είναι για τη Σελήνη, τον μοναδικό φυσικό δορυφόρο της Γης, η ιστορία της οποίας εξακολουθεί να αποτελεί για τους επιστήμονες ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα. Οι πρώτες θεωρίες των αρχών του 20ού αιώνα δεν ήταν συμβατές με τα αστρονομικά δεδομένα του συστήματος Γης - Σελήνης, ενώ η επικρατούσα σήμερα θεωρία μεταξύ των αστρονόμων φαίνεται να μην είναι συμβατή με τα γεωλογικά δεδομένα της Σελήνης.

Ο Αριστοτέλης δίδασκε ότι η Σελήνη είναι μια τέλεια σφαίρα φτιαγμένη από αιθέρα, η οποία περιφέρεται σε τέλεια κυκλική τροχιά γύρω από τη Γη.

Σάμος: Εντείνεται το κύμα λαθρομετανάστευσης από τα τουρκικά παράλια

Υπήκοοι Αφγανιστάν

Άλλοι 19 αλλοδαποί μεταξύ αυτών 12 άνδρες και 7 γυναίκες, υπήκοοι Αφγανιστάν, ηλικίας από 17 ως 75 ετών, συνελήφθησαν το βράδυ του Σαββάτου από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σάμου.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι αλλοδαποί οι οποίοι συνόδευαν και επτά παιδιά ηλικίας από 1 έως 16 ετών, αναχώρησαν με βάρκα από τις τουρκικές ακτές και αποβιβάστηκαν πριν 4 ημέρες σε παραλιακή περιοχή της Σάμου.

Ανακάλεσε την πρώτη απολογία του ο Άκης Τσοχατζόπουλος!

ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ ΤΟΥ ΑΣΚΕΙΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ

Με το σκεπτικό της άκυρης και παράνομης δίωξης, ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος αρνήθηκε να απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτηση του  ανακριτή κ. Μαλλή, όπως δήλωσαν οι δικήγόροι του όταν ολοκληρώθηκε η διαδικασία.

Μάλιστα, ο πρώην υπουργός ανακάλεσε την πρώτη απολογία του.

Σύμφωνα με τους τρεις νομικούς, ο πρώην υπουργός θεωρεί ότι η συνολική διαδικασία που κινήθηκε σε βάρος του είναι αμιγώς πολιτική, κάνει λόγο για πολιτική δίωξη σε βάρος του από ένα σύστημα εξουσίας που τον έφερε στη θέση αυτή. Όπως δήλωσαν οι τρεις συνήγοροι του Τσοχατζόπουλου, το σύστημα αυτό ελέγχεται τώρα από τις δικαστικές αρχές.

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στη Γαλάτιστα Χαλκιδικής

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Θεσσαλονίκη, 30 Σεπτεμβρίου 2012

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στη Γαλάτιστα Χαλκιδικής

Χθες (29.09.2012) τις πρώτες πρωινές ώρες, στο 42ο χλμ της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης - Πολυγύρου Χαλκιδικής (ύψος Γαλάτιστας), σημειώθηκε σύγκρουση μεταξύ του Ι.Χ. Επιβατικού αυτοκινήτου που οδηγούσε 20χρονος ημεδαπός και του Ι.Χ. Επιβατηγού αυτοκινήτου που οδηγούσε 40χρονος υπήκοος Αλβανίας, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του 19χρονου συνοδηγού και τον ελαφρύ τραυματισμό του 20χρονου οδηγού και του 21χρονου επιβάτη του πρώτου οχήματος.

Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Γαλάτιστας Χαλκιδικής.