Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

4η Συνάντηση Χορωδιών Παραδοσιακής Μουσικής

Κλικ για μεγέθυνση
Την 4η Συνάντηση Χορωδιών Παραδοσιακής Μουσικής διοργανώνει ο Σύλλογος της Παράδοσης Πανζερβοχωρίων Χαλκιδικής το Σάββατο 28 Ιουνίου 2014, στις 8.30 μ.μ., στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Παλαιόχωρας.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν τέσσερις χορωδίες παραδοσιακής μουσικής (Ξάνθη, Ιερισσό, Μεγάλη Παναγία και η χορωδία του Συλλόγου της Παράδοσης Πανζερβοχωρίων Χαλκιδικής) και μετά την εμφάνιση τους θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι.

1α Βαβδινά Xοροπατήματα

Κλικ για μεγέθυνση
Με στόχο την ανάδειξη των παραδόσεων και των εθίμων του τόπου η Ένωση Βαβδινών Θεσσαλονίκης και το χορευτικό τμήμα της διοργανώνει στο Βάβδο το δικό της Αντάμωμα Παραδοσιακών Χορευτικών με θεμα ''1α Βαβδινά Xοροπατήματα'' και τίτλο «Σαν απόψι τέτοιαν ώρα»''.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον αύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Βάβδου με αφορμή τα εκατό χρόνια λειτουργίας του το Σάββατο 28 Ιουνίου 2014 στις 8.00 μ.μ..

Στο αντάμωμα θα λάβουν μέρος χορευτικά από τη Χαλκιδική και την ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας όπως ο Πολιτιστικός Σύλλογος Περιστεράς, ο Σύλλογος Απανταχού Τενεδίων, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανατολικού «Η Βαλμάδα»,

Γιώργος Πιπερόπουλος: 2 γκόλ και 3 Δοκάρια: Μπράβο παιδιά!..

2 γκόλ και 3 Δοκάρια: Μπράβο παιδιά!..

Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος

Τι φοβερό πράγμα αυτή η ψυχική μας δύναμη και αυτή η παγκόσμια πρωτότυπη «ιδιαιτερότητά» μας να μεγαλουργούμε όταν φτάσουμε στο…Αμήν!

Κανείς δεν θα αρνηθεί το γεγονός ότι μας κόστισε φοβερά η κόκκινη κάρτα που με τη συμπεριφορά του πήρε ο Κώστας Κατσουράνης στον πρώτο αγώνα του Εθνικού μας συγκροτήματος και στη συνέχεια του αγώνα οι Δέκα έπαιξαν σαν…Δώδεκα!...

Σε σύσκεψη για το Νέο Ρυθμιστικό της Θεσσαλονίκης ο Ευθ. Καρανάσιος

Πολύγυρος  24 Ιουνίου 2014

Σε σύσκεψη για το Νέο Ρυθμιστικό της Θεσσαλονίκης ο Ευθ. Καρανάσιος.

Ο βουλευτής Χαλκιδικής της Νέας Δημοκρατίας Ευθύμης Καρανάσιος, πήρε μέρος στη σημερινή (24/6/2014) σύσκεψη που έγινε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, με αντικείμενο το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Θεσσαλονίκης στο οποίο εντάσσεται και η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής.

Ο βουλευτής κ. Καρανάσιος, κατέθεσε τις απόψεις του για το νέο ρυθμιστικό και τις αντιρρήσεις του για το σχεδιασμό που αναφέρεται στη βόρεια Χαλκιδική, στον Υπουργό κ. Γιάννη Μανιάτη, ο οποίος προήδρευσε στη σύσκεψη.