Τετάρτη, 25 Ιουνίου 2014

1α Βαβδινά Xοροπατήματα

Κλικ για μεγέθυνση
Με στόχο την ανάδειξη των παραδόσεων και των εθίμων του τόπου η Ένωση Βαβδινών Θεσσαλονίκης και το χορευτικό τμήμα της διοργανώνει στο Βάβδο το δικό της Αντάμωμα Παραδοσιακών Χορευτικών με θεμα ''1α Βαβδινά Xοροπατήματα'' και τίτλο «Σαν απόψι τέτοιαν ώρα»''.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον αύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Βάβδου με αφορμή τα εκατό χρόνια λειτουργίας του το Σάββατο 28 Ιουνίου 2014 στις 8.00 μ.μ..

Στο αντάμωμα θα λάβουν μέρος χορευτικά από τη Χαλκιδική και την ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας όπως ο Πολιτιστικός Σύλλογος Περιστεράς, ο Σύλλογος Απανταχού Τενεδίων, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανατολικού «Η Βαλμάδα»,
ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νεοχωρούδας «ο Μέγας Αλέξανδρος», ο Λαογραφικός Όμιλος Πολυγύρου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μεταγγιτσίου «Νέα Άσσα», ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Ρωμιοσύνη», ο Παγχαλκιδικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης «Ο Αριστοτέλης».

Στόχος των διοργανωτών είναι η εκδήλωση αυτή να καθιερωθεί στα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου Πολυγύρου, αναδεικνύοντας τον Βάβδο σε κέντρο πολιτισμού.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πολυγύρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: