Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Βασίλης Παπαγεωργόπουλος: "Πληροφορώ την νέα Διοίκηση του Δ.Θ. ότι το ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ βρίσκεται στον 3ο όροφο"


Πολιτικό Γραφείο
Βασίλη Παπαγεωργόπουλου
Μητροπόλεως 55 54623
τηλ. 2310234836 fax.2310244223

Θεσσαλονίκη, 18-1-2011

Β.Παπαγεωργόπουλος: Επειδή η Νέα Δημοτική Αρχή ισχυρίσθηκε χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο –πλέον όλων των άλλων ανακριβειών- και το εκπληκτικό ότι ο Δ.Θ. δεν έχει ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ και επειδή είναι πράγματι θλιβερό να λέγεται αυτό 17 ολόκληρες ημέρες μετά την εγκατάσταση της στο Νέο Δημαρχείο, θα ήθελα να πληροφορήσω την Νέα Διοίκηση του Δ.Θ.  ότι το ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ του Δ.Θ. βρίσκεται στον τρίτο όροφο, όπως αναγράφουν οι υπάρχουσες πινακίδες και  στο ισόγειο και στον τρίτο όροφο του Νέου Δημαρχείου, υπηρετούν σε αυτό 7 υπάλληλοι του Δ.Θ. που κάνουν εξαιρετική δουλειά και επικεφαλής του Τμήματος είναι η κα Βασιλική Καλαϊτζή!….

ΠΓΔΜ:Η Βολιβία αναγνώρισε την ΠΓΔΜ με τη συνταγματική ονομασία της


Η Βολιβία αναγνώρισε την ΠΓΔΜ με τη συνταγματική ονομασία της, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Βολιβίας, Νταβίντ Τσοκεχουάνα, απέστειλε επιστολή, χθες το βράδυ, στον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Αντόνιο Μιλόσοσκι, στην οποία του αναφέρει ότι η κυβέρνηση της Βολιβίας αποφάσισε στο εξής, στη διμερή επικοινωνία με την ΠΓΔΜ, να χρησιμοποιεί το συνταγματικό όνομα του κράτους.

Στην ίδια ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της ΠΓΔΜ αναφέρεται ότι η Βολιβία ήταν η πρώτη χώρα της Νότιας Αμερικής, η οποία στις 15 Ιουνίου 1994, με ανταλλαγή επιστολών μεταξύ των τότε πρέσβεων των δύο χωρών στον ΟΗΕ, σύναψε διπλωματικές σχέσεις με την ΠΓΔΜ υπό την προσωρινή ονομασία. 

Ερωτήσεις Βουλευτή Κυριάκου Βελόπουλου


κλικ στις ερωτήσεις για μεγέθυνση

Πανεπιστήμιο Μακεδονίας - “Αιδώς Αργείοι”…


Του καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΠΕΝΤΕ ολόκληρες σελίδες ρεπορτάζ αφιέρωσε η τοπική εφημερίδα της Θεσσαλονίκης, ο ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ αναδεικνύοντας προβλήματα που αφορούν στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας με τίτλο «κάτι σάπιο υπάρχει στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας».

Σήμερα θέλω από το βήμα αυτό να  συγχαρώ την δημοσιογράφο κ Λίνα Κοϊνά και τον ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟ για το υποδειγματικά αντικειμενικό ρεπορτάζ και ταυτόχρονα να καταθέσω τη θλίψη και την οργή μου για τα πρόσωπα που δημιούργησαν προϋποθέσεις για αρνητική προβολή του Ιδρύματός μας!

Ο τέως Πρύτανης κ Κουσκουβέλης στο άρθρο του (μέρος του ρεπορτάζ) διατείνεται ότι διαχειρίστηκε σωστά το Δημόσιο Χρήμα και έσωσε από τον ιδρώτα του Έλληνα φορολογούμενου «…σχεδόν 500,000 ευρώ με το δικό του  επίμαχο Συμβόλαιο Καθαριότητας του Πανεπιστημίου!»

Οι συμβασιούχοι στο Kontra channel

κλικ για μεγέθυνση

Ανακοίνωση του Πανελλήνιου Συντονιστικού Συμβασιούχων


ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ,

Οι συνθήκες μέσα στις οποίες προσπαθούν οι συμβασιούχοι να δώσουν τον αγώνα τους τόσο δικαστικά όσο και εξωδικαστικά όλο και περισσότερο θυμίζουν συνθήκες πολέμου.

Οι δικαστές στα Πρωτοδικεία της χώρας όλο και περισσότερο μας πείθουν ότι δεν μένουν ανεπηρέαστοι από την ‘’γραμμή’’ της κυβέρνησης με αποτέλεσμα ο κανόνας στις αποφάσεις τους, Προσωρινές Διαταγές και Οριστικά Ασφαλιστικά Μέτρα να είναι απορριπτικές.

Το γεγονός ότι σε τέτοιες συνθήκες προέκυψαν θετικές δικαστικές εξελίξεις, μας γεμίζει ικανοποίηση και αισιοδοξία παρά το γεγονός ότι δεν τρέφουμε ψευδαισθήσεις.

Ανταρσία βουλευτών για την οικοδοµή

Διαµηνύουν ότι δεν θα ψηφίσουν ρύθµιση για τη δόµηση στις περιοχές Natura

«Τύµπανα πολέµου» ηχούν πάλι στην Κοινοβουλευτική Οµάδα του ΠΑΣΟΚ. Αφορµή για τη νέα αντιπαράθεση, το νοµοσχέδιο της υπουργού Περιβάλλοντος Τίνας Μπιρµπίλη για τη βιοποικιλότητα, του οποίου βασική διάταξη αναφέρει ότι σε περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί Νatura καθορίζεται σε 10 στρέµµατα το εµβαδόν των οικοπέδων εντός των οποίων θα επιτρέπεται στο εξής η οικοδοµική ή άλλη δραστηριότητα. 

Οι βουλευτές προειδοποίησαν ήδη την κυβέρνηση ότι «αυτό το νοµοσχέδιο δεν περνάει» και την κάλεσαν να ζητήσει από τηναρµόδια υπουργό «να το πάρει πίσω». Το τελεσίγραφο διατυπώθηκε την περασµένη εβδοµάδα, αλλά µέχρι χθες δεν υπήρχε η παραµικρή ένδειξη για το τι προτίθεται να πράξει η κ. Μπιρµπίλη, η οποία δέχεται ισχυρή κριτική από τους βουλευτές επειδή – για άλλη µία φορά, όπως λένε – νοµοθετεί χωρίς να συνεργάζεται µε τα µέλη της Κοινοβουλευτικής Οµάδας. 

Ο Δήμαρχος Πολυγύρου, Αστέριος Ζωγράφος, για NATURA 2000 στην Χαλκιδική

Βασίλης Παπαγεωργόπουλος: « Δεν σεβάστηκαν ούτε την ημέρα τιμής του Κων. Καραμανλή»


Πολιτικό Γραφείο
Βασίλη Παπαγεωργόπουλου
Μητροπόλεως 55 54623
τηλ. 2310234836 fax.2310244223

Θεσσαλονίκη, 17-1-2011
ώρα 8.15 μμ

« Δεν σεβάστηκαν ούτε την ημέρα τιμής του Κων. Καραμανλή»

Ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Η νέα διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης με χαλκευμένα στοιχεία προσπάθησε την ημέρα τιμής του Κωνσταντίνου Καραμανλή να επιτεθεί στην διοίκηση Παπαγεωργόπουλου και να παρουσιάσει τον ΔΘ ως δήθεν υπερχρεωμένο!