Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Συνελήφθη αστυνομικός που «παρακολουθούσε» τον Πάνο Καμμένο

Επικοινωνία Καμμένου - Δένδια

Πέτρος Κατσάκος

Αστυνομικός που υπηρετεί στην Ασφάλεια ήταν ο άγνωστος άνδρας που παρακολουθούσε τον Πάνο Καμμένο και ανακρίνεται αυτή την ώρα από στελέχη της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ. Ο αστυνομικός συνελήφθη το πρωί μετά από τηλεφώνημα των ανδρών της προσωπικής ασφάλειας του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, που αντιλήφθηκαν  έναν ύποπτο να παρακολουθεί το αυτοκίνητο του Πάνου Καμμένου

Μιλώντας στο protothema.gr ο κ. Καμμένος σημείωσε πως «ο άγνωστος οδηγούσε μοτοσυκλέτα χωρίς αριθμούς κυκλοφορίας και παρακολουθούσε το αυτοκίνητό μου από τη στιγμή που έφυγα από το σπίτι μου κατευθυνόμενος προς τη Βουλή».

WSJ: «Φορολογική παράνοια» στην Ελλάδα - Δεν αποδίδει το «τιμωρικό σύστημα»

Οι φορολογικές μεταρρυθμίσεις «τιμωρικού χαρακτήρα» στην Ελλάδα θα οδηγήσουν την οικονομία σε περαιτέρω συρρίκνωση, τονίζει η Wall Street Journal, ασκώντας κριτική στο φορολογικό νομοσχέδιο της χώρας. Παράλληλα, υπογράμμιζεται πως η Ελλάδα πρέπει να ξεφύγει από την παγίδα λιτότητας που της επιβάλλουν η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

«Μπορεί μια χώρα να οδηγηθεί η ίδια, μέσω των φόρων της, στην οικονομική λήθη; Ένας εξωτερικός παρατηρητής θα μπορούσε κάλλιστα να συμπεράνει ότι η Ελλάδα διεξάγει ένα πείραμα για να διαπιστώσει αν όντως μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο», γράφει η WSJ, με αφορμή την αύξηση του συντελεστή φορολόγησης των νομικών προσώπων (αδιανέμητα κέρδη) στο 26% από 20% και του ανώτατου συντελεστή φορολόγησης του ατομικού εισοδήματος στο 42% από 40%.

Τα διεθνή ΜΜΕ για την επίθεση στη ΝΔ - «Σφαίρες κατά του κυβερνώντος κόμματος στην Αθήνα»


 Πρώτο θέμα σε αρκετά διεθνή μέσα ενημέρωσης είναι η είδηση της σημερινής ένοπλης επίθεσης στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, στη Λεωφόρο Συγγρού.

Το βρετανικό δίκτυο BBC κάνει λόγο για «σφαίρες στα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος στην Αθήνα», τονίζοντας ότι μία από αυτές βρέθηκε μέσα στο γραφείο του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά. Το BBC μνημονεύει και τις προηγούμενες επιθέσεις σε σπίτια δημοσιογράφων και γραφεία κομμάτων.

«Ολες οι επιθέσεις σημειώθηκαν στον απόηχο της εισβολής της αστυνομίας μερικές μέρες νωρίτερα σε μία μεγάλη κατάληψη, συλλαμβάνοντας αναρχικούς, ενώ κατέσχεσαν βόμβες μολότοφ και άλλα υλικά», σχολιάζει ο ανταποκριτής του δικτύου στην Αθήνα, Μαρκ Λόουεν.

«Η κατάσταση στα κατεχόμενα είναι αξιοθρήνητη»

Μετά από το δημοψήφισμα του 2004 το κυβερνών κόμμα της Τουρκίας, Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) άλλαξε σταδιακά τη στάση του στο Κυπριακό και επανήλθε στην παλιά θέση της Άγκυρας ότι «η μη λύση είναι λύση» υποστηρίζει ο Τουρκοκύπριος καθηγητής του Πανεπιστημίου Πόρτλαντ Στέιτ, Μπιρόλ Γιεσιλάντα.

Σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» ο καθηγητής χαρακτηρίζει την κατάσταση στα κατεχόμενα ως «αξιοθρήνητη».

Καλεί τον κόσμο να μην διστάσει να θέσει ενώπιον των ευθυνών τους αυτούς που έχουν «εκλεγεί».

Δήμος Πολυγύρου: Πανελλήνιος Έρανος Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος  Πολυγύρου θα πραγματοποιήσει την Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013 τον καθιερωμένο Πανελλήνιο Έρανο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Έχουμε υποχρέωση να συμβάλλουμε όλοι στην επιτυχία του εράνου, που αποτελεί πραγματική εκδήλωση αγάπης και αλληλεγγύης στους συνανθρώπους μας.

Ο φωτογράφος Σεφέρης

Τράπεζα Αχαΐας, 1939, σε μια βρύση του χωριού. Στην Τράπεζα έκανε διακοπές τα καλοκαίρια με τα παιδιά της η Μαρώ Σεφέρη

Μια έκθεση φωτογραφίας στο Μιλάνο σηματοδοτεί τα 50 χρόνια από τη βράβευση του ποιητή με το Νομπέλ Λογοτεχνίας

Θερμού Μαρία

«Ξεκινήσαμε κατά το μεσημέρι από τα Μούγλα. Θαυμάσιος δρόμος για να σε πάρουν τα δάκρυα: πεύκα, πεύκα, τζιτζίκια και η ανάσα της ρετσίνας που σε τρελαίνει» (Μέρες Ε'). Το 1950, κάνοντας ένα ταξίδι «Στα μέρη της Ιωνίας» και επιστροφής, έπειτα από 36 χρόνια, στη Σμύρνη και στο πατρικό του στα Βουρλά, ο Γιώργος Σεφέρης θα σταθεί κάπου στον δρόμο Μούγλα - Μαρμαρίς για να φωτογραφίσει έναν μικρό ερειπωμένο αρχαίο ναό, σκαλισμένο μέσα στην πέτρα τεράστιου βράχου.

Επίθεση στα γραφεία της ΝΔ - Σφαίρα στο γραφείο του Σαμαρά

Εννέα κάλυκες από καλάσνικοφ εντόπισε η αντιτρομοκρατική που συμμετέχει στις έρευνες

Βυθούλκας Διονύσης

Ένοπλη επίθεση στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη λεωφόρο Συγγρού 340 σημειώθηκε περίπου στις 3:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δυο άγνωστα άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα πλησίασαν το κτίριο και πυροβόλησαν με καλάσνικοφ χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί. Ωστόσο, σύμφωνα με ορισμένες άλλες πληροφορίες οι δράστες ήταν τρεις και επέβαιναν σε αυτοκίνητο. Εξετάζεται και το ενδεχόμενο να υπήρχαν στο σημείο και τα δυο οχήματα.