Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Λαφαζάνης στο Reuters: Στοπ στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ και στην επένδυση στις Σκουριές


Κατηγορηματικός εμφανίστηκε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης προαναγγέλλοντας ότι η κυβέρνηση θα ακυρώσει την ιδιωτικοποίηση της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ) και θα βάλει φρένο στην καναζική εταιρεία χρυσού στις Σκουριές.

Με δηλώσεις του στο πρακτορείο Reuters, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας τόνισε πως δεν πρόκειται να συναινέσει στην πώληση του 65% του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΠΑ.

«Δεν θα ιδιωτικοποιήσουμε επ' ουδενί τη ΔΕΠΑ, δεν θα την πουλήσουμε σε κανέναν, ανεξάρτητα του ποιος είναι ο ενδιαφερόμενος» τόνισε ο κ. Λαφαζάνης.

Ο Πάνος Καμμένος ρίχνει στεφάνι για τους τρεις Ήρωες στα Ίμια

Στη μνήμη των τριών αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού που έχασαν τη ζωή τους πριν από 19 χρόνια στο ίδιο σημείο

Από ένα ελικόπτερο NH-90 του Στρατού πραγματοποίησε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος τη ρίψη στεφάνου στα Ίμια στη μνήμη των αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού Καραθανάση, Βλαχάκου και Γιαλοψού, οι οποίοι πριν από 19 χρόνια έχασαν τη ζωή τους στο σημείο υπηρετώντας την Πατρίδα.

Το ελικόπτερο με επιβάτη τον υπουργό Άμυνας απογειώθηκε μετά την επιμνημόσυνη δέηση στη βάση ελικοπτέρων του Πολεμικού Ναυτικού στο Μαραθώνα όταν έφτασε στα Δωδεκάνησα πάνω από τα Ίμια, κινήθηκε χαμηλά για να πραγματοποιηθεί χωρίς πρόβλημα η ρίψη του στεφάνου.

Βαρουφάκης με Ντάισελμπλουμ: Διαφαινόμενη ρήξη για χρέος, τρόικα

«Το κράτος έχει συνέχεια, αλλά δεν θα δεχθούμε να έχει συνέχεια η αυτοτροφοδοτούμενη κρίση αποπληθωρισμού και μη βιώσιμου χρέους», υπογράμμισε ο κ. Βαρουφάκης, μιλώντας μετά τη συνάντησή του με τον επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Ο κ. Βαρουφάκης τόνισε ότι αναφέρθηκε εκτενώς στις προτεραιότητες και συγκεκριμένα στην αποφασιστικότητα με την οποία  η ελληνική κυβέρνηση σκοπεύει να προβεί σε «μεταρρυθμίσεις βαθιές, οι οποίες θα γίνουν χωρίς φόβο και πάθος», με στόχο να αποκαταστήσουν την ανταγωνιστικότητα.

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ακόμη ότι συζητήθηκε ο τρόπος που θα πορευτούν από κοινού τους επόμενους μήνες, Ελλάδα και Ευρώπη.

Οι 10 συμβουλές του Τ. Μπουκόφσκι για μια καλή ζωή

Ψάχνετε να βρείτε πράγματα που θα σας βοηθήσουν για να ζήσετε μία τρομερή ζωή;

Η καλύτερη πηγή είναι ο Τσαρλς Μπουκόφσκι, ο Αμερικανός συγγραφέας, ποιητής και μυθιστοριογράφος, που μοιράστηκε τις «αφιλτράριστες» απόψεις του για τα πάντα, από την τέχνη μέχρι το θάνατο.

Απολαύστε τη σοφία του μέσα από τις πολύτιμες συμβουλές του, μέσα από γνωστά αποσπάσματα.

Aθάνατος! Συγκίνηση και πλήθος κόσμου στο τελευταίο «αντίο» στον Ντέμη Ρούσσο

ΣΤΟ Α' ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ

Φίλοι, συγγενείς και πλήθος κόσμου βρέθηκαν το μεσημέρι στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, για το τελευταίο «αντίο» στον μεγάλο Έλληνα τραγουδιστή Ντέμη Ρούσσο.

Λίγο πριν από τις το 12 έφτασαν στο νεκροταφείο, συντετριμμένοι από τον αδόκητο θάνατό του, η σύζυγός του Μαρί, η κόρη του Εμιλι, ο γιος του Κύριλλος, τα εγγόνια του, καθώς και ο αδερφός του, Κώστας Ρούσσος. Ωστόσο, δεν ήταν λίγοι και οι απλοί θαυμαστές του, ακόμα και από το εξωτερικό, που θέλησαν να αποτίσουν φόρο τιμής στον σπουδαίο ερμηνευτή.

Μαύρη τρύπα δυσκολεύεται να καταπιεί μια αστρική μακαρονάδα


Οι προσομοιώσεις έδειξαν ότι το άστρο πρέπει να παραμορφώνεται καθώς κινείται γύρω από τη μαύρη τρύπα (Πηγή: James Guillochon, Harvard University)

Παλλιροϊκή παραμόρφωση

Όστιν, Τέξας
Μια μαύρη τρύπα που κρύβεται στην καρδιά ενός μακρινού γαλαξία αποφάσισε να μετατρέψει ένα άτυχο άστρο σε σπαγγέτι. Φαίνεται όμως ότι κόντεψε να πνιγεί με το δείπνο.

Διεθνής ομάδα ερευνητών παρουσιάζει την περίπτωση ενός άστρου που παραμορφώνεται,  τεντώνεται και προσπαθεί να αντισταθεί καθώς καταβροχθίζεται αργά από το βουλιμικό τέρας.

Η υπόθεση ξεκίνησε το 2009, όταν ένα μικρό τηλεσκόπιο στο Τέξας, σχεδιασμένο για την ανίχνευση σουπερνόβα, κατέγραψε μια εξαιρετικά λαμπρή λάμψη.