Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου 2015

Λαφαζάνης στο Reuters: Στοπ στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ και στην επένδυση στις Σκουριές


Κατηγορηματικός εμφανίστηκε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης προαναγγέλλοντας ότι η κυβέρνηση θα ακυρώσει την ιδιωτικοποίηση της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ) και θα βάλει φρένο στην καναζική εταιρεία χρυσού στις Σκουριές.

Με δηλώσεις του στο πρακτορείο Reuters, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας τόνισε πως δεν πρόκειται να συναινέσει στην πώληση του 65% του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΠΑ.

«Δεν θα ιδιωτικοποιήσουμε επ' ουδενί τη ΔΕΠΑ, δεν θα την πουλήσουμε σε κανέναν, ανεξάρτητα του ποιος είναι ο ενδιαφερόμενος» τόνισε ο κ. Λαφαζάνης.
Ωστόσο, εμφανίστηκε πιο διαλλακτικός σε ό,τι αφορά την πώληση της εταιρείας που διαχειρίζεται το δίκτυο διανομής αερίου, του ΔΕΣΦΑ (Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου ΑΕ), που είχε συμφωνηθεί να πωληθεί στη SOCAR, την κρατική επιχείρηση ενέργειας του Αζερμπαϊτζάν, έναντι τιμήματος €400 εκατομμυρίων.

«Θα περιμένουμε την απόφαση της Επιτροπής και κατόπιν θα αποφασίσουμε για τις δικές μας κινήσεις» επισήμανε. Ως γνωστόν, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία ερευνά εάν και κατά πόσον η συμφωνία για την εξαγορά συμμορφώνεται προς τους κανόνες του ανταγωνισμού στην ΕΕ. Η απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί εντός του 2015.

Φρένο στην Eldorado Gold στις Σκουριές

Αναφερόμενος στο μεταλλείο χρυσού στις Σκουριές, που είχε προκαλέσει μεγάλη ένταση μεταξύ της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου και κατοίκων, ο κ. Λαφαζάνης σημείωσε πως αντιτίθεται απολύτως στους σχεδιασμούς της εκμεταλλεύτριας εταιρείας Eldorado Gold,να κάνει επενδύσεις 1 δισεκ. δολάρια μέσα σε μια περίοδο πέντε ετών.

Κατέρρευσε η μετοχή της εταιρείας

«Εναντιωνόμαστε απόλυτα σε αυτό το επενδυτικό σχέδιο», δήλωσε ο Π. Λαφαζάνης και πρόσθεσε ότι «θα εξετάσουμε τις επόμενες κινήσεις μας ως προς αυτό», χωρίς να διευκρινίσεις ποιες θα είναι αυτές.

Σημειωτέον ότι η μετοχή της εταιρείας Eldorado Gold κατέρρευσε μετά τις δηλώσεις Λαφαζάνη, καθώς, έπεσε 20% τόσο στο χρηματιστήριο του Τορόντο όσο και στης Νέας Υόρκης

Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: