Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Ο Πάνος Καμμένος ρίχνει στεφάνι για τους τρεις Ήρωες στα Ίμια

Στη μνήμη των τριών αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού που έχασαν τη ζωή τους πριν από 19 χρόνια στο ίδιο σημείο

Από ένα ελικόπτερο NH-90 του Στρατού πραγματοποίησε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος τη ρίψη στεφάνου στα Ίμια στη μνήμη των αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού Καραθανάση, Βλαχάκου και Γιαλοψού, οι οποίοι πριν από 19 χρόνια έχασαν τη ζωή τους στο σημείο υπηρετώντας την Πατρίδα.

Το ελικόπτερο με επιβάτη τον υπουργό Άμυνας απογειώθηκε μετά την επιμνημόσυνη δέηση στη βάση ελικοπτέρων του Πολεμικού Ναυτικού στο Μαραθώνα όταν έφτασε στα Δωδεκάνησα πάνω από τα Ίμια, κινήθηκε χαμηλά για να πραγματοποιηθεί χωρίς πρόβλημα η ρίψη του στεφάνου.

Παρόλα αυτά είχαν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας προκειμένου να μην σημειωθεί κάποιο ατύχημα.

Η ρίψη πραγματοποιήθηκε κανονικά παρά την πρόκληση των Τούρκων να στείλουν, εντός του τουρκικού FIR αλλά πολύ κοντά στα Ίμια δύο F-16.

O κ. Καμμένος στην επιμνημόσυνη δέηση στο Μαραθώνα ανακοίνωσε ότι θα συνεχιστεί η διερεύνηση των συνθηκών της τραγωδίας της 31ης Ιανουαρίου 1996 ενώ υποσχέθηκε ότι «θα δώσουμε τη δύναμη της ψυχής μας μαζί με τη στρατιωτική ηγεσία, τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, τους αρχηγούς των Τριών Όπλων, αλλά και το σύνολο των αξιωματικών, προκειμένου να σηκώσουμε όλα τα ελικόπτερα είτε του Ναυτικού, είτε του Στρατού, είτε της Αεροπορίας. Να βάλουμε σε χρήση όλο το υλικό, να μπορέσουμε με τα μέσα τα οποία θα καταφέρουμε να εξοικονομήσουμε να ξανακάνουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις εκείνες που πρώτες αποτελούν παράδειγμα σε όλη τη συμμαχία, αλλά και σε όλη την περιοχή».

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: