Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Θεσσαλονίκη: Ακατάλληλο το νερό σε πολλές περιοχές του νομού

Ακατάλληλο νερό πίνουν κάτοικοι περιοχών που βρίσκονται στους δήμους Δέλτα, Λαγκαδά, Βόλβης, Χαλκηδόνας, Θερμαϊκού, Θέρμης και Ωραιοκάστρου και υδρεύονται από γεωτρήσεις.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μικροβιολογικών ελέγχων που έγιναν από την διεύθυνση περιβαλλοντικής υγιεινής της περιφερειακής ενότητας Θεσσαλονίκης και του εργαστηρίου του ΑΠΘ στις συγκεκριμένες περιοχές εντοπίστηκαν κολοβακτηρίδια, εντεροϊοί και νιτρώδη συστατικά. λόγω επιβάρυνσης του εδάφους από λιπάσματα στις καλλιέργειες.

Συγκεκριμένα οι περιοχές που αντιμετωπίζουν πρόβλημα είναι: η Χαλάστρα και το Ανατολικό (δήμος Δέλτα), οι περιοχές του Λαγκαδά, Κολχικό, Δρακόντιο, Ανάληψη, Ξυλούπολη, Ευαγγελίστρια, Λευκοχώρι, Άσσηρος, Κριθιά, Κρυονέρι, Λοφίσκος και Ασκός, οι περιοχές του δήμου Βόλβης, Νικομηδινό, Νέα Απολλωνία, Βαμβακιά και Αρέθουσα, τα χωριά του δήμου Δέλτα

Ενας στους δύο αστυνομικούς ψήφισαν «Χρυσή Αυγή»

Την «Χρυσή Αυγή» ψηφίζουν πολλοί αστυνομικοί όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα των εκλογών

Βασίλης Γ. Λαμπρόπουλος

Τι δείχνουν τα αποτελέσματα στα εκλογικά τμήματα στα οποία ψηφίζει το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ.

Περισσότεροι από ένας στους δύο αστυνομικούς ψήφισαν «Χρυσή Αυγή»! Το εντυπωσιακό αυτό στοιχείο φαίνεται να προκύπτει από την ανάλυση των ψήφων σε εκλογικά τμήματα της πρωτεύουσας-κυρίως στις περιοχές των Αμπελοκήπων και στην Καισαριανή- όπου ψηφίζουν μαζικά περίπου 5.000 αστυνομικοί που υπηρετούν σε αστυνομικές υπηρεσίες της Αθήνας.

Στα περισσότερα από τα τμήματα στα οποία ψηφίζουν οι αστυνομικοί -όπως κι άλλοι πολίτες- το ποσοστό της «Χρυσής Αυγής» κυμαίνεται από 19-24% κι είναι το μεγαλύτερο που παρατηρείται σε ολόκληρη την πρωτεύουσα.

Τις πόρτες του άνοιξε το Μουσείο της Ολυμπίας, για πρώτη φορά μετά τη ληστεία

Εκδήλωση προς τιμήν του Ζακ Ρογκ

Άνοιξε και πάλι το Παλαιό Μουσείο Αρχαίας Ολυμπίας μετά από τη ληστεία του περασμένου Φεβρουαρίου. Το μουσείο όπου στεγάζονται συλλογές αρχαιοτήτων, που σχετίζονται με τους αρχαίους αθλητικούς αγώνες χρειάστηκε να παραμείνει κλειστό για ένα διάστημα, προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές, που είχαν γίνει στις προθήκες που είχαν παραβιάσει οι ληστές.

Συνολικά εκλάπησαν 75 αρχαία αντικείμενα. Ωστόσο, ισάριθμα και ισάξια αρχαία που βγήκαν από τις αποθήκες του μουσείου έχουν τοποθετηθεί πλέον στις προθήκες.

Στους χώρους του Μουσείου Ολυμπιακών Αγώνων έγινε την Τετάρτη το βράδυ εκδήλωση προς τιμήν του προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής επιτροπής Ζακ Ρογκ.

Ενενήντα χρόνια από την ανακάλυψη του τάφου του Τουτανκχαμών

Ο αρχαιολόγος Χάουαρντ Κάρτερ μπροστά στη μούμια του Τουτανκχαμών

«Βλέπω υπέροχα πράγματα» ήταν οι πρώτες λέξεις

Μαρία Θερμού

Ενενήντα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τη μεγάλη ανακάλυψη στην Αίγυπτο του τάφου του Τουτανκχαμών από τον βρετανό αρχαιολόγο Χάουαρντ Κάρτερ. Ενα σπουδαίο εύρημα που έκανε τον ίδιο διάσημο και την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά πλουσιότερη. Γιατί η αποκάλυψη του τάφου, που είχε παραμείνει ασύλητος για περισσότερα από 3.000 χρόνια έφερε για πρώτη φορά στο φως την τελευταία κατοικία ενός Φαραώ με όλους τους θησαυρούς που τον συνόδευαν.

Η ανακάλυψη όμως δεν έγινε τυχαία, το αντίθετο σημειώνουν σήμερα οι αρχαιολόγοι, καθώς ο Κάρτερ βρισκόταν στην Αίγυπτο από 17 χρονών προκειμένου να βοηθήσει στην ανασκαφή και καταγραφή αιγυπτιακών αρχαιοτήτων. «Ο Κάρτερ είχε εργαστεί σκληρά στην Αίγυπτο.

Εισαγγελέας: «Όχι» στην αποφυλάκιση Τσοχατζόπουλου

«Εξακολουθεί να είναι ύποπτος φυγής»

Να απορριφθεί η αίτηση του Άκη Τσοχατζόπουλου για άρση της προσωρινής του κράτησης εισηγήθηκε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών η εισαγγελέας Ευγενία Κυβέλου, επικαλούμενη τη βαρύτητα της πράξης νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα που αντιμετωπίζει ο πρώην υπουργός.

Η κ. Κυβέλου επισημαίνει ότι ο κατηγορούμενος έχει δυνατότητα να συνεχίσει τη διάπραξη του αδικήματος, παρ' ότι δεν είναι πλέον υπουργός και δεν έχει τη δυνατότητα να δέχεται «δώρα», εάν διατηρεί χρήματα στο εξωτερικό από τις παράνομες αμοιβές των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Σύμφωνα με την εισαγγελέα, είναι πολύ πιθανό να δημιουργηθεί το απαραίτητο περιβάλλον για να συνεχίσει ο πρώην υπουργός την εγκληματική πράξη που του αποδίδεται.

Ο Δήμος Σιθωνίας συμμετέχει στην εκστρατεία «Καθαρίστε τη Μεσόγειο»

κλικ για μεγέθυνση
Η Πανελλαδική Εκστρατεία «Καθαρίστε τη Μεσόγειο» διοργανώνεται για 17η συνεχή χρονιά από το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS και θα διαρκέσει από την 1η έως την 31η Μαΐου.

Ο Δήμος Σιθωνίας συμμετέχει στη φετινή εκστρατεία και σε συνεργασία με το Γυμνάσιο Νικήτης και την Εκπολιτιστική Εταιρεία Νέων Νικήτης «Ο Σίθων» θα καθαρίσουν την ακτή του Αϊ- Γιάννη Νικήτης, την Τρίτη 15 Μαΐου 2012 από τις 10 το πρωί. Ο Δήμος Σιθωνίας καλεί παράλληλα όλους τους δημότες να συμμετέχουν στη δράση αυτή.

Η εκστρατεία τελεί υπό την αιγίδα του Μεσογειακού Προγράμματος Δράσης του Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον (UNEP/ MAP) και υλοποιείται με την επιστημονική υποστήριξη του Εργαστηρίου Θαλάσσιας Γεωλογίας και Φυσικής Ωκεανογραφίας του Τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών (Ε.ΘΑ.ΓΕ.Φ.Ω.).

Δελτίο Τύπου Κώστα Ματζούφα - Πολιτευτή Δημοκρατικής Συμμαχίας

Μετά το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών η Ελλάδα μπήκε σε ακόμα μεγαλύτερες περιπέτειες. Οι εκλογές αυτές, έγιναν μέσα σε κλίμα οργής και ανασφάλειας, μέσα σε ένα αρνητικό περιβάλλον που δημιούργησαν τα παλαιά κόμματα.

Η Δημοκρατική Συμμαχία και στη Χαλκιδική επέλεξε ένα δύσκολο δρόμο, αλλά ταυτόχρονα θαρραλέο, χωρίς λαϊκισμούς και σκοπιμότητες. Ο στόχος της ΔΗΣΥ δεν επετεύχθη, αλλά χάθηκε μόνο μία μάχη, όχι ο πόλεμος. Άλλωστε, δημιουργηθήκαμε για να αποτελέσουμε μια χρήσιμη και λογική φωνή κι αυτό θα συνεχίσουμε να είμαστε.

Σ’ αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους Συμμάχους και ψηφοφόρους της Χαλκιδικής που είχαν την ικανότητα να αντιληφθούν την κρισιμότητα της παρούσης κατάστασης, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αντέξουν στις πιέσεις των κάθε λογής λαϊκιστών και να ψηφίσουν τελικά τη ΔΗΣΥ.

Ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στη νέα Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας συγχαίρω όλους και ειδικά καλωσορίζω τους καινούργιους συναδέρφους ανάμεσά μας.

Έχουμε, σήμερα, 108 βουλευτές. Απ’ αυτούς 53 είναι από την προηγούμενη κοινοβουλευτική θητεία που επανεξελέγησαν, ενώ βγήκαν και 55 καινούργιοι συνάδελφοι. 37 ανάμεσά μας εκλέγονται στη Βουλή για πρώτη φορά.

Παρά το γεγονός ότι είμαστε το πρώτο κόμμα, το εκλογικό αποτέλεσμα προφανώς δεν μας ικανοποιεί. Και, ως κόμμα, θα το συζητήσουμε αναλυτικά.

-- Το ΠΑΣΟΚ, κύριος υπεύθυνος για τη σημερινή κατάσταση της χώρας, γνώρισε αληθινή συντριβή.

-- Κάποια κόμματα, προερχόμενα χώρο της Κεντροδεξιάς δεν κατάφεραν να μπουν στη Βουλή.

Τα αρχαιότερα ημερολόγια των Μάγια

Λεπτομέρεια από τον Κώδικα της Δρέσδης, ο οποίος θεωρείτο ως σήμερα ότι περιείχε τα αρχαιότερα ημερολόγια των Μάγια. Τα ημερολόγια που νακαλύφθηκαν στο Σουλτούν είναι κατά πολύ προγενέστερα

Ανακαλύφθηκαν στη Γουατεμάλα και συνεχίζονται για πολλές χιλιετίες μετά το 2012

Λαλίνα Φαφούτη

Αν έχετε έστω και ελάχιστα επηρεαστεί από την όλη παραφιλολογία των τελευταίων ετών σχετικά με το «κατά Μάγια» τέλος του κόσμου τον Δεκέμβριο του 2012, μπορείτε να κοιμάστε ήσυχοι. Τα αρχαιότερα ημερολόγια του χαμένου αυτού προκολομβιανού πολιτισμού ήρθαν στο φως από αμερικανούς αρχαιολόγους και δεν διανοούνται κάτι τέτοιο. Αντίθετα προβλέπουν ότι ο κόσμος θα συνεχίσει ατάραχος την πορεία του για πολλές ακόμη χιλιάδες χρόνια.

Εκτός από τους καθησυχαστικούς αυτούς οιωνούς, τα ημερολόγια αποκαλύπτουν επίσης ότι οι Μάγια όχι μόνο γνώριζαν καλά την Αστρονομία τουλάχιστον μισό αιώνα νωρίτερα από ό,τι πιστεύαμε

Εκδηλώσεις στο ΕΠΑΛ Πολυγύρου

κλικ για μεγέθυνση
Το ΕΠΑΛ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ
την Τετάρτη 16-05-2012
θα είναι «ανοιχτό» στην τοπική κοινωνία.

Ελάτε να γνωρίσετε

• τις δραστηριότητες του σχολείου
• τους ανθρώπους που το στελεχώνουν
• τις εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό
Πρόγραμμα ανοιχτών εκδηλώσεων

08.30 – 10.30
Αμφιθέατρο ΕΠΑΛ Πολυγύρου
Ενημέρωση για τις προσφερόμενες ειδικότητες της Β' τάξης του ΕΠΑΛ Πολυγύρου: πρόγραμμα σπουδών, επαγγελματικές προοπτικές, ΕΠΑΛ και τριτοβάθμια εκπαίδευση

Πρώτο σε επισκεψιμότητα το Μουσείο Ακρόπολης παρά τη γενική πτώση

Αυξήθηκαν κατά 31,5% οι επισκέπτες σε αρχαιολογικούς χώρους

Μείωση των επισκεπτών των μουσείων σε ποσοστό 14,3% αλλά αύξηση στους αρχαιολογικούς χώρους κατά 31,5% παρουσιάσθηκε κατά το Ιανουάριο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2011. Πρόκειται για ένα φαινόμενο που επαναλαμβάνεται τα τελευταία χρόνια και ασφαλώς χρήζει ιδιαίτερης προσοχής, αν και σε απόλυτα νούμερα το κοινό που περνά την είσοδο των μουσείων είναι τελικώς μεγαλύτερο από αυτό των αρχαιολογικών χώρων. Συγκεκριμένα, οι επισκέπτες των ελληνικών μουσείων τον περασμένο Ιανουάριο ήταν 106.555 (συν 54.375 με ελευθέρας) ενώ των αρχαιολογικών χώρων ήταν 84.275 (συν 31.536 με ελευθέρας).

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής την μεγαλύτερη μείωση, κατά 40% είχε το Παλάτι Ιπποτών της Ρόδου (αναμενόμενη λόγω της χειμερινής περιόδου),

Ο Βενιζέλος... "κατέσχεσε" το αυτοκίνητο του Σαχινίδη!

Εκπλήξεις επεφύλαξε η χθεσινή επίσκεψη του κ. Βενιζέλου στο Προεδρικό Μέγαρο, και φυσικά όχι μόνο σε πολιτικό επίπεδο.

Όσοι βρέθηκαν έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, είδαν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να καταφθάνει με μια θωρακισμένη BMW, την οποία ο ίδιος χρησιμοποιούσε από την εποχή που ήταν υπουργός Οικονομικών.

Είναι γνωστό, εξάλλου, πως για λόγους ασφαλείας, οι υπουργοί Οικονομικών και Προστασίας του Πολίτη μετακινούνται με θωρακισμένα αυτοκίνητα που κάποιοι μάλιστα λένε πως η αξία τους ξεπερνά τα 400.000 το ένα.

Επιδρομή ακρίδων στην Πέλλα

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΝΤΟΝΙΑ ΚΑΝΙΤΣΑΚΗ

Ο αντιπεριφερειάρχης συγκάλεσε χτες επείγουσα σύσκεψη για τη λήψη μέτρων μετά την επιδρομή των ακρίδων σε αγροτικές περιοχές, στην οποία συμμετείχαν ο διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, Τρύφων Τσαντάκης, γεωπόνοι της υπηρεσίας και ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας.

Οπως περιγράφει ο αντιπεριφερειάρχης, το πρόβλημα με τις ακρίδες δεν είναι τόσο έντονο όσο άλλες χρονιές και ήδη αντιμετωπίζεται πριν να υπάρξει καταστροφή. «Είμαστε σε επαφή με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και ζητήσαμε πιστώσεις προκειμένου, σε συνεργασία με τους δήμους, να διαθέσουμε το φάρμακο για την καταπολέμηση των ακρίδων», περιγράφει ο κ. Θεοδωρίδης.

«Προχωράμε στην πλήρη αποτύπωση του προβλήματος. Εχουμε ενημερώσει όλους τους δήμους του νομού, αλλά και τους τοπικούς παραγωγούς, ώστε, όταν βλέπουν εστίες του συγκεκριμένου εντόμου,

Αριστερούλης ο «χρυσαυγίτης» ελεγκτής τρόλεϊ

Στην πειθαρχική διαδικασία παραπέμφθηκε ο εργαζόμενος της ΟΣΥ Α.Ε. ο οποίος πρωταγωνίστησε στο περιστατικό που έγινε γνωστό το μεσημέρι και αφορούσε τον σκαιό τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε δύο αλλοδαπούς μετανάστες που δεν είχαν εισιτήριο σε τρόλεϊ της γραμμής 13.

Στην ανακοίνωση της ΟΣΥ Α.Ε. προστίθεται ότι «του αφαιρέθηκε η αρμοδιότητα του ελεγκτή κομίστρου και η σχετική κάρτα διαπίστευσης».

Αυτό όμως που αποκαλύπτει το diktionews.gr είναι ότι ο συγκεκριμένος εργαζόμενος ανήκει πολιτικά στον ευρύτατο χώρο της αριστεράς και όπως υποστήριξε στην πρώτη απολογία του στους υπηρεσιακούς παράγοντες της ΟΣΥ χρησιμοποίησε τη λέξη «εγέρθητου» ως πλάκα που κάνει και με τους συναδέλφους του.

Παντρεμένος με αλλοδαπή ο...Καραϊσκάκης της Χρυσής Αυγής

Μπορεί τα μέλη της Χρυσής Αυγής να υποστηρίζουν πως θα «ξεβρωμίσει ο τόπος» από τους αλλοδαπούς όταν θα αναλάβουν δράση, ωστόσο ορισμένοι φαίνεται κάνουν… εξαιρέσεις.

Ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, ο άνθρωπος που τις τελευταίες μέρες παρομοιάζεται με τον Καραϊσκάκη, εξαιτίας του παρουσιαστικού του, δηλώνει εθνικιστής από μικρό παιδί.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του, μάλιστα, στο οrthodoxia-ellhnismos.gr, τονίζει ότι θέλει να ασχοληθεί με τα θέματα της γεωργίας όταν μπει στην Βουλή, ώστε να μην γεμίσει η Ελλάδα με εισαγόμενα κρεμμύδια και πατάτες.