Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

Προς τον Αντώνη Σαμαρά από mplogk.com


Αγαπητέ φίλε (έτσι σε νιώθω)

Σου στέλνω τις σκέψεις μου, από την τελευταία εσχατιά του Ελληνισμού, την Κύπρο μας.

Μπήκες σένα δρόμο καθόλου ρόδινο, έχοντας να διαβείς συμπληγάδες, που αυτές είναι χειρότερες από τη μυθολογία. Αυτές που σήμερα είναι σαν τη λερναία ύδρα.

Εσύ διάλεξες αυτό το δρόμο και καλά έκανες. Εξάλλου ο δρόμος για την ΙΘΑΚΗ ποτέ δεν ήταν εύκολος. Συνέχισε να πολιτεύεσαι με τον τρόπο που επέλεξες μαζί με τους Συνεργάτες σου. Παντού υπάρχουν Άξιοι, σε όλα τα στρατόπεδα και αυτό μην το ξεχάσεις ποτέ. Όμως αυτά τα κτυπήματα που δέχεσαι επί προσωπικού, είναι πλέον κουραστικά, εκνευριστικά και γίνονται γιατί δεν υπάρχουν επιχειρήματα.

Παρακολουθώ τα τεκταινόμενα, με πολύ ενδιαφέρον και με πληγώνει η συμπεριφορά κάποιων. Λες και είναι σε άλλο στρατόπεδο. Ούτε το ΠΑΣΟΚ, κάποιοι από τους υπέρμαχους υποστηρικτές του άλλου αντιπάλου σου, δεν το κατηγορούσαν και δεν το πολεμούσαν με τον τρόπο που σε πολεμάνε σήμερα. Μη σκύβεις το κεφάλι, εξάλλου δεν το έκαμες σε δύσκολες στιγμές, συνέχισε αταλάντευτος τον αγώνα σου, με προσεγμένες και μετρημένες κινήσεις. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω.

Έχεις μαζί σου τον απλό κόσμο, αυτοί έχουν τα τζάκια, έχεις την πλειοψηφία της νέας γενιάς της παράταξης, αυτή έχουν σαν υποστηριχτές τους τη γερασμένη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Κράτα καλά, είμαστε λίγο πριν το τέλος.

Συνέχισε τον αγώνα σε πλαίσια άμιλλας. Για μια νέα ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, κτισμένη από την αρχή. Αφήνοντας πίσω καθετί παλιό, καθετί συμφεροντολογικό. Να κοιτάξεις τον απλό άνθρωπο στα μάτια και σήμερα και αύριο. Γιατί αυτός είναι που θα σου δώσει τη νίκη. Μια νίκη που τη χρειάζεται η παράταξη πάρα πολύ, περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Σου εύχομαι από καρδιάς, κάθε επιτυχία στον αγώνα σου. Και η νίκη θα είναι και δική σου και δική μας. Της Ελλάδας μας !!

Με αδελφικούς χαιρετισμούς

ΛΝ

Πηγή: mplogk.com

Γιώργος Συμπιλίδης: Δαγκωτό Σαμαρά

κλικ στο πρωτοσέλιδο για μεγέθυνση

Είδαμε το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας "Μαχητής" του Κιλκίς μέσα στο Facebook της κ. Ντόρας.

Νομίζουν ότι κάνουν κακό στον Αντώνη; Να ήξεραν πόσο καλό έκαναν με αυτές τις τακτικές τους.

Για παράδειγμα είχαν εμφανίσει τα "Ντορικά" blogs ένα φυλλάδιο της Πολιτικής Άνοιξης που έλεγε "Μαζί για την Ελλάδα, την Δικαιοσύνη, την Αξιοκρατία, την Ελπίδα". Νόμιζαν ότι θα έκαναν κακό στον Αντώνη με αυτό το φυλλάδιο. Φυσικά αυτές οι λέξεις είναι άγνωστες για αυτούς, αλλά είναι παράλληλα και λάβαρα για την περήφανη Βάση της Νέας Δημοκρατίας.

Όπως θα έλεγε και ο κ. Μητσοτάκης "Γιατί να το κρύψωμε άλλωστε" είμαστε περήφανοι για τον Γιώργο Συμπιλίδη που είναι στις τάξεις μας.

Ψηλά το κεφάλι.

Ψηλά τις σημαίες.

Ψηλά τις ιδέες.

Όλοι στις κάλπες.

Φροντίστε να έρθετε σε επαφή με στελέχη που υποστηρίζουν την υποψηφιότητα του Αντώνη, όλοι οι φίλοι που έχουν γνώσεις Η/Υ για να βοηθήσουμε όλοι στην ομαλή διεξαγωγή της ψηφοφορίας την Κυριακή 29/11/2009

Σύλληψη για παιδική πορνογραφία στη Χαλκιδική


Σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας με κοριτσάκια 4 και 5 χρόνων "κατέβαζε" από το διαδίκυο 39χρονος από την περιοχή της Νικήτης στη Χαλκιδική. Είχε εκδοθεί σήμα από την ιντερπόλ και η σύλληψή του έγινε χθες το μεσημέρι.

Είχε στην κατοχή του 1.000 φωτογραφίες ανήλικων και 80 βίντεο. Συγκλονίζει το γεγονός ότι ήταν παντρεμένος και κατέβαλε προσπάθεια για να αποκτήσουν με τη σύζυγό του παιδιά.

Πρόκειται για την τέταρτη σύλληψη άντρα για παιδική πορνοραφία σε λιγότερο από μία εβδομάδα και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες αναμένονται στο προσεχές διάστημα και συλλήψεις.

Πηγή: seleo.gr

Πρώτο "καμπανάκι" από τους αγελαδοτρόφους


Με τη διανομή εκατοντάδων μπουκαλιών αγελαδινού γάλακτος με την αναγραφή «φρέσκο ελληνικό γάλα» σε καταναλωτές και περαστικούς αλλά και ενημερωτικού υλικού (φυλλάδια) για τη σημασία της αναγραφής προέλευσης στις συσκευασίες των γαλακτοκομικών, ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα το πανελλαδικό συλλαλητήριο των αγελαδοτρόφων στη Θεσσαλονίκη.

Η κινητοποίηση ξεκίνησε στις 11.30 το πρωί με τους συμμετέχοντες να κρατούν μαύρες σημαίες και πλακάτ με συνθήματα όπως «ένα μπουκάλι νερό ίσον δύο κιλά γάλα». Ωστόσο, παρά τη μεγάλη συμμετοχή και την εξίσου μεγάλη οργή των κτηνοτρόφων για την έλλειψη στήριξης από την ελληνική πολιτεία (με τελευταίο παράδειγμα την υπαναχώρηση στο θέμα της αναγραφής), κυμάνθηκε μέσα σε κόσμια πλαίσια.

«Αν και είμαστε ένας πρωτογενής κλάδος που έχει φτάσει στα όριά του, πιστεύω ότι με τον τρόπο αντίδρασής μας βάλαμε τα γυαλιά σε πολλούς», λέει στο Agronews ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Αγελαδοτρόφων Ελλάδος, Απ. Μωραΐτης.

Κάτι, όμως, που δεν πρόκειται να συνεχιστεί, ειδικά σε περίπτωση που το θέμα της αναγραφής αλλά και τα υπόλοιπα, θεσμικά και οικονομικά αιτήματα του κλάδου δεν ικανοποιηθούν.

Ουσιαστικά οι αγελαδοτρόφοι έστειλαν σήμερα στην κυβέρνηση το πρώτο προειδοποιητικό μήνυμα και στην περίπτωση που αυτή συνεχίσει να κωφεύει, είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε πιο ακραίες μορφές διαμαρτυρίας.

«Δεν έχουμε την πολυτέλεια να δείξουμε παραπάνω ανοχή. Εάν η απόφαση της 7ης Δεκεμβρίου (σ.σ. ημερομηνία που συζητείται στις Βρυξέλλες η ρύθμιση για την αναγραφή της προέλευσης στο γάλα), δεν είναι θετική, να περιμένετε κάτι πιο ακραίο», δηλώνει ο κ. Μωραΐτης.

Οι κτηνοτρόφοι εξακολουθούν να είναι εξοργισμένοι με την υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Κατσέλη, αφού θεωρούν ότι εμπαίχτηκαν από τη στάση τη δική της αλλά και του κυβερνώντος κόμματος. «Δεν είναι δυνατόν προεκλογικά το ΠΑΣΟΚ να τάσσεται υπέρ του μέτρου και μετά την ανάδειξή του στην εξουσία να υποχωρεί, κάνοντας τα χατίρια τρίτων», επισημαίνει ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Αγελαδοτρόφων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο τον πρόεδρο του Συνδέσμου Αγελαδοτρόφων Ελλάδος, Γ. Κεφαλά, η εφαρμογή της αναγραφής προέλευσης στα γαλακτοκομικά «διασφαλίζει και τις 180.000 θέσεις εργασίας σε όλο το φάσμα του κλάδου, από την παραγωγή μέχρι το ράφι».

Ο ίδιος επισημαίνει ότι η ετήσια παραγωγή αγελαδινού γάλακτος βρίσκεται τα τελευταία χρόνια σε διαρκώς φθίνουσα πορεία και εκτιμάται ότι δεν θα ξεπεράσει φέτος τους 700.000 τόνους, από 746.000 πέρυσι. Την ίδια στιγμή, ενώ πριν μερικά χρόνια στον κλάδο απασχολούνταν πάνω από 50.000 νοικοκυριά, ο αριθμός αυτός δεν υπερβαίνει πλέον τις 2.500.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας, Τάκης Πεβερέτος, χαρακτηρίζει «φθηνές» δικαιολογίες τα λεγόμενα της κυβέρνησης για τη νέα αναβολή εφαρμογής του νόμου και τονίζει ότι «είναι δικαίωμα των καταναλωτών να ξέρουν ακριβώς τι αγοράζουν».

Ραντεβού με Μπατζελή στις 30/11

Πλέον οι αγελαδοτρόφοι στρέφουν την προσοχή τους στο ραντεβού με την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Κατερίνα Μπατζελή που «έκλεισε» για την ερχόμενη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου.

Στην υπουργό οι παραγωγοί θα μεταφέρουν όλα τα αιτήματά τους στα οποία, εκτός από το «φλέγον» ζήτημα της αναγραφής, περιλαμβάνονται και:

1) Η οικονομική ενίσχυση των παραγωγών.

2) Η ρύθμιση των χρεών, όχι με τον τρόπο που προαναγγέλθηκε, αλλά με 3ετή αναστολή και κάλυψη των τόκων από τον κρατικό προϋπολογισμό

3) Η πληρωμή των Σχεδίων Βελτίωσης

4) Το ζήτημα των επιδοτήσεων.

Πηγή: AgroNews

Το Φράγμα: Νέο blog από την Χαλκιδική

Καλωσορίζουμε το νέο blog Το Φράγμα, που προστέθηκε ήδη στην διαδικτυακή παρέα μας.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε αυτή την προσπάθεια, πολλές και καλές αναρτήσεις.

Χαιρόμαστε ακόμα περισσότερο φυσικά γιατί υποστηρίζει και αυτό τον Αντώνη Σαμαρά.

Δείτε το blog εδώ

Εκδήλωση του Πολιτικού Ομίλου για τη Δημοκρατία και την Πατρίδα στην ΕΣΗΕΑ


Ο Πολιτικός Όμιλος για τη Δημοκρατία και την Πατρίδα σας προσκαλεί εγκάρδια στην ανοιχτή συζήτηση με θέμα: Τουρκία - Ευρώπη: ελληνικά διλήμματα και στρατηγική τη Δευτέρα 30/11/09, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ, Ακαδημίας 20.

Δεκάλεπτες εισηγήσεις: Χριστόδουλος Γιαλουρίδης, Καθηγητής Παντείου, Γιώργος Δελαστίκ, Δημοσιογράφος, Σταύρος Λυγερός, Δημοσιογράφος, Μάνος Μεγαλοκονόμος, Πρέσβης ε.Τ., Νεοκλής Σαρρής, Καθηγητής Παντείου. Συνοψίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης, Στέλιος Παπαθεμελής. Συντονίζει ο Καθηγητής Δημήτρης Τρυφιάτης.

Αντώνη θυμήσου μια ζωή μαζί σου

κλικ για μεγέθυνση

Φύσηξε Τσουνάμι, φύσηξε Βοριάς, ο νέος μας Ηγέτης είναι ο Σαμαράς

Απίστευτη αθλιότητα των σώγαμπρων της Ν.Δ.


Ο Μητσοτάκης ήταν στην Ένωση Κέντρου και όχι ο Σαμαράς. Συνέχεια του Κέντρου είναι το ΠΑΣΟΚ.

Εκεί όμως εξελέγησαν βουλευτές οι Νεοφιλελεύθεροι Μάνος και Ανδριανόπουλος, του Μητσοτάκη. Ο ίδιος δεν μπορεί να πάει στο ΠΑΣΟΚ γιατί έκανε την αποστασία του 1965.

Αν νομίζετε ότι με κάτι τέτοια κάνετε κακό στον Αντώνη, είστε βαθιά νυχτωμένοι.

Τον Αντώνη δεν λέτε ακροδεξιό, παλαιοδεξιό ή Εθνικιστή;

Πάντως να θυμήσουμε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου, είχε προτείνει στον Αντώνη θέση βουλευτή Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ το 2004. Όμως ο Αντώνης αρνήθηκε γιατί φυσικά είναι άλλης ιδεολογίας.

Οι Μητσοτάκηδες έχουν ιδεολογία;


ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΘΛΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ. ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΜΕ 60% ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ

ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

Το ιδιοκτησιακό καθεστώς της παραλίας και των σπιτιών «της Εταιρείας» στο Στρατώνι


Το “νέο Στρατώνι”, κατά την ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ. Η νέα προβλήτα θα έχει μήκος 500 μ., σχεδόν όσο και το πλάτος του σημερινού οικισμού!

H υπόθεση «αναψυκτήριο στην παραλία Στρατωνίου» συνιστά ουσιαστικά ταπείνωση για τις τοπικές αρχές του Στρατωνίου και για το Δήμαρχο κ. Βλαχόπουλο. Και έκφραση ανηθικότητας του Ελληνικού Δημοσίου.

Η παραλία Στρατωνίου, όπως αναφέραμε, σχηματίσθηκε από το «μπάζωμα» της θάλασσας με τα τοξικά απόβλητα του εμπλουτισμού που η Ελληνική Διοίκηση επέτρεπε στην Α.Ε.Ε.Χ.Π.&Λ. του Μποδοσάκη να ρίχνει ανεξέλεγκτα στον όρμο του Στρατωνίου μέχρι το 1983. Το 1992 η Α.Ε.Ε.Χ.Π.&Λ. μπήκε σε καθεστώς εκκαθάρισης από την ΕΤΕ και την ΕΤΒΑ. Όταν το 1995, η εκκαθαρίστρια ΕΘΝΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ πούλησε τα Μεταλλεία Κασσάνδρας στην TVX, το Ελληνικό Δημόσιο, με το Νόμο 2436/1996 που κύρωσε τη μεταβίβαση, εγγυήθηκε ως «δικονομικός εγγυητής» ότι:

Διαβάστε περισσότερα στο Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων

Οι δηλώσεις του Πολύδωρα την ώρα που καιγόταν η Πάρνηθα