Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Ρ.Κάραζιτς: "Να καταθέσει ο Κάρολος Παπούλιας στη δίκη μου"!


Ο πρώην ηγέτης των Σέρβων της Βοσνίας Ράντοβαν Κάρατζιτς κατέθεσε αίτημα στους δικαστές του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου στη Χάγη να ζητήσουν να καταθέσει στη δίκη του ο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

Ο Ράντοβαν Κάρατζιτς ζητά να έχει ο Έλληνας Πρόεδρος συνομιλία με τον νομικό σύμβουλο του Κάρατζιτς Πίτερ Ρόμπινσον», αναφέρει ο κατηγορούμενος σε έγγραφο που έδωσε στη δημοσιότητα του ΔΠΔ.

Προτείνει δε η μονόωρη συνομιλία να πραγματοποιηθεί «στο γραφείο του Κάρολου Παπούλια στις 2 Απριλίου, στις 14:00 (ώρα Ελλάδας)».

Μόνος στο… ΠΑΣΟΚ (Video – παρωδία)

Απολαύστε ένα καταπληκτικό βίντεο, παρωδία σκηνών της ταινίας “Μόνος στο σπίτι”. Τίτλος του: “Μόνος στο ΠΑΣΟΚ”!!!

«Δράσης παράδειγμα τρανό, γι αυτό και τους τιμούμε!...» (Video)


Του Γιώργου Νικολαϊδη  (gnborn2shoot)

Για μια ακόμη φορά, η Ακαδημία Κοινωνικών, Εθνικών και Πολιτιστικών Σχεδιασμών βράβευσε άτομα για την πολιτιστική, κοινωνική και συγγραφική προσφορά τους.

Στο Αρχονταρίκι της Μονής Αγίας Αναστασίας (15/1/12) και μετά το εμπνευσμένο κήρυγμα του χοροστατήσαντος πρωτοπρεσβυτέρου Στεφανόπουλου Χαρ., σε μια λιτή και απέριττη ειδική εκδήλωση, βραβεύτηκαν οι κ.κ. Τροχόπουλος Παναγιώτης καρδιολόγος - ερευνητής,  Τζανέτος-Πέτρος Κοντογούρης πρόεδρος NAMCO, Ασλανίδης Νικόλαος δημοσιογράφος ΕΤ3 και η κα Πεχλιβανίδου Ευαγγελία καθηγήτρια συγγραφέας.

Η Ακαδημία Κοινωνικών, Εθνικών και Πολιτιστικών Σχεδιασμών αποτελεί τη συνέχεια μιας άλλης πρωτοβουλίας, της Ακαδημίας Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού της Γερμανίας,

Ιωάννης Τσουκαλάς: Υποτιμά το πρόβλημα εφοδιασμού της Ελλάδας με πετρέλαιο ο Ευρωπαίος Επίτροπος Ενέργειας Έτινγκερ


Βρυξέλλες, 26 Ιανουαρίου 2012

Υποτιμά το πρόβλημα εφοδιασμού της Ελλάδας με πετρέλαιο ο Ευρωπαίος Επίτροπος Ενέργειας Έτινγκερ

Δηλώσεις του Ευρωβουλευτή της ΝΔ, Καθηγητή Ι.Α. Τσουκαλά, σε συνέχεια του πετρελαϊκού εμπάργκο κατά του Ιράν

«Η αγορά πετρελαίου είναι παγκόσμια και η Ελλάδα μπορεί να εφοδιάζεται από αλλού. Ειδικότερα, η Ελλάδα διαθέτει μεγάλες μονάδες διύλισης και ως εκ τούτου φαίνεται ότι είναι σε θέση να στραφεί σε εναλλακτικούς προμηθευτές», δήλωσε ο Επίτροπος Ενέργειας, κ. Έτινγκερ, σε απάντησή του στις 16 Ιανουαρίου 2012 στην ερώτηση του Ευρωβουλευτή της ΝΔ, Καθηγητή Ιωάννη Α. Τσουκαλά, μέλους της Επιτροπής Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας του Ευρ. Κοινοβουλίου.

Σχολιάζοντας την απάντηση του κ. Έτινγκερ, ο κ. Τσουκαλάς δήλωσε:

Πακτωλός χρημάτων για να «αγαπήσουμε» τους Τούρκους δήμιούς μας!


Έφτιαξαν και ιστοσελίδα και πουλάνε ανοχή, φιλία και κατανόηση, την ώρα που η Κύπρος κατέχεται, την ώρα που οι Κούρδοιι σφαγιάζονται κατά δεκάδες και την ώρα που η Τουρκία αλυχτεί κατά της Γαλλίας, γιατί η τελευταία ποινικοποίησε την άρνηση της γενοκτονίας των Αρμενίων.

Ο λόγος για ένα project που συγχρηματοδοτούν η ΕΕ και η Τουρκία, για... το Βόρειο Αιγαίο (!), με τίτλο North Aegean Narratives, στο πλαίσιο του προγράμματος -EU-Turkey Intercultural Dialogue: Culture & Arts (ΕΕ-Τουρκία Διαπολιτισμικός Διάλογος: Πολιτισμός & Τέχνη).

Το project, έχει σχεδιαστεί από την τουρκική εταιρεία Istanbul Digital Culture and Art Foundation, μαζί με το ελληνικό ΚΕΔΕ (Κέντρο Έρευνας και Δράσης για την Ειρήνη, όπου Πρόεδρος είναι η Μαργκαρετ Παπανδρέου ή βασιλομήτωρ), το ολλανδικό ECF (European Culture Foundation), η πολιτιστική εταιρεία Αιολίς της Μυτιλήνης, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και τα τουρκικά πανεπιστήμια Onsekiz Mart, Anadolu και Yildiz.

Βόρεια Ελλάδα: Κακοκαιρίας... συνέχεια - Που χρειάζονται αλυσίδες

Θα συνεχιστούν η κακοκαιρία και οι χαμηλές θερμοκρασίες στις περισσότερες περιοχές της χώρας και τις επόμενες μέρες. Χειμωνιάτικο παραμένει το σκηνικό του καιρού και στη Βόρεια Ελλάδα. Σήμερα, χιονοπτώσεις σημειώνονται στην πόλη των Σερρών και στα ορεινά του νομού, ενώ συνθήκες παγετού επικρατούν στη Δυτική Μακεδονία. Στην Κεντρική Μακεδονία ο ουρανός είναι συννεφιασμένος ενώ το κρύο είναι τσουχτερό. Στη Θεσσαλονίκη ο υδράργυρος το μεσημέρι έδειχνε μόλις τους 3 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην Θεσσαλονίκη

Παρασκευή 27-01-2012: Αίθριος καιρός και θερμοκρασίες από 0 ως 6 βαθμούς Κελσίου.
Σάββατο 28-01-2012 και Κυριακή 29-01-2012: Αυξημένη συννεφιά και θερμοκρασίες από 2 ως 6 βαθμούς Κελσίου.

Δευτέρα 30-01-2012: Αυξημένη συννεφιά και θερμοκρασίες από 0 ως 5 βαθμούς Κελσίου.

Ελληνική «ματιά» στη γεωμαγνητική καταιγίδα


Το σέλας της Τρίτης στη βόρεια Νορβηγία.


Σταθμοί μέτρησης στη χώρα μας παρακολουθούν το ηλιακό φαινόμενο

Βαγγέλης Πρατικάκης

Το δίκτυο μαγνητόμετρων ENIGMA, μια πειραματική υποδομή του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών η οποία σκιαγραφεί το μαγνητικό προφίλ της Ελλάδας, παρακολουθεί τα τελευταία 24ωρα την ισχυρότερη γεωμαγνητική καταιγίδα της τελευταίας εξαετίας.

Το φαινόμενο ξεκίνησε την Κυριακή, όταν διαστημικά παρατηρητήρια της NASA κατέγραψαν ένα εκρηκτικό ηλιακό επεισόδιο, το οποίο εκτίναξε προς την πλευρά της Γης μια τεράστια ποσότητα πρωτονίων και ηλεκτρονίων υψηλής ενέργειας.

Μπουτάρης: «Κωλοχώρι» η Χαλκιδική χωρίς τη Θεσσαλονίκη

Επιτραπέζιος Γραφικός Μπουτάρης
Τι λες βρε ανιστόρητε πάλι; Από κατοίκους πόλεων της αρχαίας Χαλκιδικής δεν ιδρύθηκε η Θεσσαλονίκη;
Οπότε είναι το ίδιο, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική ταυτίζονται.

Κωλοχώρι είναι το χωριό σου.


Διαβάστε δημοσίευμα, για αυθαίρετο του Μπουτάρη στην Χαλκιδική, από την εφημερίδα Αγγελιοφόρος

Προκλητικός εμφανίστηκε για άλλη μια φορά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης

Προκλητικός ως προς τις δηλώσεις του εμφανίστηκε για άλλη μια φορά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης, ο οποίος κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου ούτε λίγο ούτε πολύ χαρακτήρισε «κωλοχώρι» την Χαλκιδική.

«Τι θα ήταν η Χαλκιδική, χωρίς τη Θεσσαλονίκη; Ένα κωλοχώρι. Η Χαλκιδική είναι επίνειο της Θεσσαλονίκης» είπε χαρακτηριστικά, όταν

Ημερίδα Αγροτικού Συνεταιρισμού Γαλάτιστας


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α. Ανατολικής Θεσσαλονίκης ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε., κ. Γεώργιος Κουγιάμης και οι Πρόεδροι των Αγροτικών Συνεταιρισμών Βασιλικών και Γαλάτιστας, κ. Κούσας Οδυσσέας και κ. Τσιαρτσιαφλής Άγγελος, σας προσκαλούν να συμμετάσχετε στο σεμινάριο ενημέρωσης αγροτών που θα διεξαχθεί στις 2 Φεβρουαρίου και ώρα 18:00, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Βασιλικών, με θέμα την καλλιέργεια του ενεργειακού φυτού “γλυκός σόργος” για την παραγωγή βιοαιθανόλης.

Το σεμινάριο υλοποιείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού διακρατικού έργου “SWEETHANOL”, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα “Ευφυής Ενέργεια γιατην Ευρώπη”

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Τέλος εποχής για τον ΠΑΟΚ: Παραιτήθηκε ο Ζαγοράκης

Παραιτήθηκε από την προεδρία του ΠΑΟΚ ο Θοδωρής Ζαγοράκης, ο οποίος τόνισε στον πρόεδρο του Ερασιτέχνη ότι «τελείωσα, δεν συνεχίζω». Ο πρώην αρχηγός της Εθνικής, έφτασε σε αυτό το σημείο έπειτα από τις αντιδράσεις προς το πρόσωπό του μετά τον αποκλεισμό από τον Ατρόμητο στο Κύπελλο.

Τη θέση του αναμένεται να αναλάβει ο Ζήσης Βρύζας, με τη σύμφωνη γνώμη των υπόλοιπων μελών του ΔΣ και κάτι τέτοιο αναμένεται να γίνει εντός της ημέρας οπότε και συνεδριάζει η ΠΑΕ.

Ο Ζαγοράκης ενημέρωσε και τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη Θανάση Κατσαρή, ο οποίος προσπάθησε να τον μεταπείσει.

Απίστευτες σκηνές στην Αυστραλία: Φυγαδεύτηκε η πρωθυπουργός (Video)


Ο Σοσιαλισμός σε στιγμές δόξας, τώρα και στην Αυστραλία...!

Άνδρες ασφαλείας φυγάδευσαν την πρωθυπουργό της Αυστραλίας, Τζούλια Γκίλαρντ, που δέχτηκε επίθεση από ομάδα διαδηλωτών στην Καμπέρα. Ο Γκίλαρντ που μαζί με τον αρχηγό της αντιπολίτευσης, Τόνι Άμποτ, παραβρισκόταν σε μια τελετή για την εθνική εορτή, "Ημέρα της Αυστραλίας" δέχτηκε επίθεση από διαδηλωτές για τα δικαιώματα των ιθαγενών.

Επακολούθησε πανδαιμόνιο. Η πρωθυπουργός στην προσπάθεια της να ξεφύγει σκόνταψε και έχασε το παπούτσι της. Άνδρες της προσωπικής της ασφάλειας σχημάτισαν προστατευτικό κλοιό. Ένας εξ΄αυτών τύλιξε τα χέρια του γύρω από την πρωθυπουργό για να την προστατέψει μέχρι αυτή να φτάσει στο αυτοκίνητο.

Ιωάννης Τσουκαλάς: Για μια Ευρώπη που χρησιμοποιεί αποτελεσματικά τους φυσικούς της πόρους

Υπερψηφίστηκε χθές με μεγάλη πλειοψηφία στην Επιτροπή Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας του Ευρ. Κοινοβουλίου σχέδιο γνωμοδότησης σχετικά με την αποτελεσματική αξιοποίηση των φυσικών πόρων στην ΕΕ.

Η αποτελεσματική χρήση τους αποτελεί μία από τις επτά εμβληματικές πρωτοβουλίες στο πλαίσιο της στρατηγικής ανάπτυξης «Ευρώπη 2020» και αποσκοπεί στη μετάβαση προς μια βιώσιμη οικονομία, χαρακτηριζόμενη από την αποτελεσματική χρήση των φυσικών πόρων και από χαμηλές εκπομπές άνθρακα, με παράλληλη ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, της ανάπτυξης και της ασφάλειας εφοδιασμού.

Ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ, Καθηγητής Ιωάννης Α. Τσουκαλάς, μέλος της Επιτροπής Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας του Ευρ. Κοινοβουλίου, κατέθεσε σειρά τροπολογιών που ενσωματώθηκαν στο τελικό κείμενο της γνωμοδότησης.

Κιλκίς: Σε αργία τέθηκε ο δήμαρχος Ευάγγελος Μπαλάσκας


Ο δημοτικός σύμβουλος, Περικλής Κολότσιος, ορίστηκε ως αναπληρωτής δήμαρχος Κιλκίς, μετά την απόφαση του γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης, Θύμιου Σώκου, να θέσει σε αργία τον δήμαρχο της πόλης, Ευάγγελο Μπαλάσκα. 

Ο κ. Μπαλάσκας τέθηκε σε αργία μετά από βούλευμα του συμβουλίου εφετών για υπόθεση που αφορά πλαστά αναπηρικά πάσο τα οποία είχε εκδώσει η πρώην νομαρχία Κιλκίς. Η υπόθεση σχετίζεται με την έκδοση εικονικών δελτίων μετακίνησης ΑμεΑ με λεωφορεία του ΚΤΕΛ στο νομό Κιλκίς την διετία 2007 - 2008, από την οποία ζημιώθηκε το ελληνικό δημόσιο.  

Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ μεταξύ Κρήτης και Σαντορίνης

Αισθητός σε Κυκλάδες και Ρόδο

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 06:24, σε απόσταση 244 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά της Αθήνας,  με εστιακό βάθος στα 30 χλμ, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 48 χλμ. νοτιοδυτικά της Σαντορίνης.

Νωρίτερα, το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο είχε ανακοινώσει ότι ο σεισμός σημειώθηκε 78 χλμ. βορειοδυτικά του Ηρακλείου Κρήτης και το μέγεθός του εκτιμάται σε 5,2 Ρίχτερ.

Δήμος Πολυγύρου: Ματαίωση δρομολογίων Δημοτικής Συγκοινωνίας λόγω βλάβης λεωφορείου



Λόγω βλάβης του μικρού λεωφορείου, που εκτελεί τα δρομολόγια εντός Πολυγύρου και τα δρομολόγια προς Δουμπιά, Σανά και Πλανά, ανακοινώνεται ότι τα συγκεκριμένα δρομολόγια δεν θα πραγματοποιούνται έως και την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012.

Ψάχνουν για το κύκλωμα πίσω από την αυτοκτονία

Η μαφία της Θεσσαλονίκης

Κουμπάρος του Καραμπέρη ο αυτόχειρας που βούτηξε στο κενό προχθές στην Τούμπα

Ρεπορτάζ: Κώστας Κουκουμάκας

Τη σύνδεση της αυτοκτονίας 58χρονου εισοδηματία με το κύκλωμα των τοκογλύφων της Θεσσαλονίκης ερευνά η Αστυνομία. Ο αυτόχειρας ήταν κουμπάρος του βασικού κατηγορούμενου Μάρκου Καραμπέρη. Από το γραφείο του τελευταίου η Αστυνομία, μεταξύ άλλων πειστηρίων, έχει κατασχέσει φάκελο που ανέγραφε το όνομα του αυτόχειρα και περιείχε «χειρόγραφες καταστάσεις συναλλαγών».

Ο 58χρονος Αντώνης Αυγερινός βούτηξε χθες τα ξημερώματα από το μπαλκόνι του σπιτιού του στην Τούμπα.

Προσπάθεια να στήσει πάλι τον ενεργειακό άξονα Ρωσίας - Ελλάδας

Επίσκεψη Σαμαρά στη Μόσχα

Σπύρος Γκουτζάνης

Με σκοπό να αναθερμάνει τις οικονομικές και γεωστρατηγικές σχέσεις της χώρας με την Ρωσία ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς πραγματοποιεί επίσκεψη στην Μόσχα όπου σήμερα θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό κ. Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η συνάντηση είναι εκτός πρωτοκόλλου και δείχνει την σημασία που αποδίδει η ρωσική ηγεσία στην επίσκεψη με προοπτική να ξεπαγώσουν οι σχέσεις των δύο χωρών. Ο κ. Πούτιν θα συναντηθεί με τον κ. Σαμαρά με την ιδιότητα του προέδρου του κόμματός του Ενωμένη Ρωσία που ανήκει στον ίδιο ιδεολογικό χώρο με τη ΝΔ. Είναι σαφές ότι ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας αντιμετωπίζει τον κ. Σαμαρά ως τον επόμενο πρωθυπουργό.

Γέφυρες με τους Αλβανούς της πΓΔΜ αναζητεί η Αθήνα

Προεκλογική συγκέντρωση του μειονοτικού κόμματος των Αλβανών της πΓΔΜ DUI

Ανοιγμα στο μειονοτικό DUI που συμμετέχει στην κυβέρνηση

Αγγελος Αθανασόπουλος

Απόπειρα να βρει αξιόπιστους συνομιλητές στους κόλπους της σκοπιανής πλευράς φαίνεται ότι κάνει η Αθήνα ενόψει πιθανών εξελίξεων στο Σκοπιανό το προσεχές διάστημα. Οι συνομιλητές αυτοί προέρχονται ενδεχομένως από την αλβανική μειονότητα και το κόμμα DUI που συμμετέχει στην κυβέρνηση Γκρούεφσκι. Μέλος του αλβανικού κόμματος είναι η Τεούτα Αρίφι, αντιπρόεδρος της σκοπιανής κυβέρνησης, με αρμοδιότητα τις ευρωπαϊκές υποθέσεις, που επισκέφθηκε την Τετάρτη την Αθήνα και είχε συνομιλίες με τον κ. Θ. Πάγκαλο.

Μ. Χρυσοχοΐδης: Ταράζω τα νερά ενός πεθαμένου πολιτικού συστήματος


Αφού είναι νεκρό το πολιτικό σύστημα, ένας πεθαμένος σαν τον Χρυσοχοίδη δεν μπορεί να το ταράξει...
Προς το παρόν, ταράζει τους δίδυμους γεννητικούς αδένες μας και πρέπει να το κόψει αυτό το χούι άμεσα.


«Ξέρω ότι ταράζω τα νερά ενός πολιτικού συστήματος που είναι πεθαμένο και επιχειρεί μέσα σε μια κλινική έκτακτης ανάγκης να σωθεί», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, απαντώντας στην έντονη κριτική που δέχεται μετά τη δήλωσή του ότι δεν διάβασε το Μνημόνιο.

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ανέφερε ότι έχει αποφασίσει να ανοίξει ένα καινούριο δρόμο στην πολιτική. «Θέλω να λογοδοτήσω. Δεν αισθάνομαι ενοχή, αλλά ευθύνη», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τι δεν μάθαμε στα Ιμια


Γεώργιος Π. Μαλούχος

Δεκάξι χρόνια πέρασαν από την κρίση των Ιμίων. Οι τηλεοπτικές εικόνες του στόλου να φεύγει από το ναύσταθμο και την ελληνική ηγεσία πίσω του να τα χει χαμένα, έχουν αντικατασταθεί με εκείνες, τις εξίσου τραγικές, των πολιτών που κάνουν ουρές στο Σύνταγμα για δωρεάν πατάτες.

Όμως, παρά τη σημερινή τραγωδία, ο χρόνος είναι ικανός αλλά και απόλυτα κατάλληλος για να αναρωτηθούμε τι πραγματικά διδάχθηκε η Ελλάδα από εκείνη την περιπέτεια. Κι η απάντηση, δυστυχώς, είναι ελάχιστα… Θα αναρωτηθεί ίσως κάποιος από πού προκύπτει αυτό το συμπέρασμα. Η απάντηση είναι πολύ απλή: από την πραγματικότητα και μάλιστα σε πολλά επίπεδα.