Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Δράσεις για παιδιά στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολυγύρου

«Πάμε βιβλιοθήκη»

3ο Δεκαπενθήμερο Δράσεων για παιδιά

Το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων έχουν κερδίσει οι δημιουργικές δράσεις για παιδιά με κεντρικό τίτλο «Πάμε Βιβλιοθήκη» που πραγματοποιούνται κάθε Παρασκευή απόγευμα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολυγύρου (οικία Τραγανού).

Την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013 μαθητές της Δ, Ε και ΣΤ τάξης του Δημοτικού θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν για τη μητρική μας γλώσσα στο πλαίσιο αφιερώματος στην Παγκόσμια Ημέρα Μητρικής Γλώσσας.

Δήμος Πολυγύρου: Συνάντηση για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις


Ανοιχτή συνάντηση για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις στον Πολύγυρο θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013, στις 7.00 μ.μ. στο Δημαρχείο Πολυγύρου.

Στη συνάντηση καλούνται σύλλογοι, φορείς και οργανωμένες ομάδες και όλοι όσοι έχουν να καταθέσουν κάποια πρόταση ή ιδέα.

ΔΗΜΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 50
63100 ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ

Από τον Καναδά μέχρι την Αφρική ο νέος Πάπας

Αρίνζε, Σκόλα (αριστερά)-Τέρκσον, Ουελέ (δεξιά)

ΤΑ ΦΑΒΟΡΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΟΧΗ ΤΟΥ ΒΕΝΕΔΙΚΤΟΥ ΙΣΤ'

 Λίγο μετά την είδηση της παραίτησης του Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ' που προκάλεσε παγκόσμια έκπληξη, τον γύρο του κόσμου κάνουν τα ονόματα των επίδοξων διαδόχων του στην ηγεσία της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Δύο αφρικανοί και τρεις λατινοαμερικανοί καρδινάλιοι βρίσκονται ανάμεσα στα ονόματα των υποψηφίων για τη διαδοχή του γερμανού ποντίφικα με το ενδεχόμενο εκλογής ενός πάπα που δεν θα είναι Ευρωπαίος -έπειτα από το Μεγάλο Σχίσμα- να είναι ιδιαίτερα πιθανό.

Εκδήλωση για το Νίκο Καζαντζάκη

κλικ για μεγέθυνση
Ο ΔΗΜΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΦΙΛΩΝ ΝΙΚΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ
&
Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΡΗΤΩΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ «Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ»
με τη συμπλήρωση 130 χρόνων από τη γέννηση
του οικουμενικού στοχαστή Νίκου Καζαντζάκη
σας προσκαλούν στην εκδήλωση

«Ο ΚΑΠΕΤΑΝ ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ»

τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013
και ώρα 7.00 μ.μ. στο Κέντρο Νεότητας Πολυγύρου.

Κοπή πίτας Φεριωτών Θεσσαλονίκης (Video)



Συγκίνηση, νοσταλγία και αναμνήσεις


Του Γιώργου Νικολαΐδη (gnborn2shoot)

Ένα (περίπου) χρόνο μετά την ίδρυσή του, ο Σύλλογός μας «ΚΟΣΜΟΣΩΤHΡΑ ΒΗΡΑΣ» προσκάλεσε τα μέλη του (Φεριώτες της Θεσσαλονίκης) για το κόψιμο της Πίτας. Η προσέλευση υπερέβη τις προσδοκίες μας (όπως είπε η Πρόεδρος Ειρήνη Καραδέδου), με τα παλιά και νέα μέλη του.

Και συναντήθηκαν (σε μεγάλη καφετέρια της Αρετσούς, Παρ. 8.2.13, ώρα 8 μ.μ.) συμπατριώτες που μένουν στη Θεσσαλονίκη και είχαν να συναντηθούν κάποιες (πολλές) δεκαετίες.
Συγκίνηση, νοσταλγία και αναμνήσεις. Αγκαλιές, φιλιά και «(επανα)γνωριμία» ανθρώπων που τους χώρισαν οι δεκαετίες και η ίδια η ζωή.

Στην έκθεση τουρισμού της Σόφιας ο Δήμος Σιθωνίας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού “Holydays and Spa” στη Σόφια της Βουλγαρίας θα συμμετέχει ο Δήμος Σιθωνίας, Χαλκιδικής, με στόχο την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής.

Η αποστολή  που θα εκπροσωπήσει το Δήμο Σιθωνίας στην Έκθεση θα συνεργαστεί τόσο με το Επιμελητήριο Χαλκιδικής , όσο και με τον Οργανισμό Τουριστικής Προβολής και Marketing Χαλκιδικής, προκειμένου να πετύχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Εξάλλου, ο Δήμος Σιθωνίας, μετά και από προσωπική μέριμνα του Δημάρχου κ. Ιωάννη Τζίτζιου, που είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος στο ζήτημα του Τουρισμού,