Τρίτη 2 Ιουνίου 2009

Ελληνο - Λαρισινο Λεξικο

Greek - Larisa Dictionary

Βλάκας = Σιούτος
Πανύβλακας = Σιούρδος / Χάπας
Βλάκας με περικεφαλαία = Γκιζντάνι / Γκίζας
Ούφο = Ταγάρας
Κουκουρούκου = Γκαγκάς
Σιωπηλός τύπος = Μούγκαβος
Φευγάτος / Στην κοσμάρα του = Το ’χει αντάρα
Καμένος = Φουρτακιασμένος
Έκαψε φλάντζα = Παρατόρσε
Χοντρούλης με σφιχτό κορμί = Τσουπωτός
Ακούραστος εραστής = Βαρβατσέλ’
Ο dj έπαιξε χάλια = Μας κλάρσε τ’ αυτιά
Παθητικός γκέι = Σφουρλιάγκος / Ροζοχτύπς
Ενεργητικός γκέι = Κωλοφάγος
Είναι τραβεστί = Έχει γκαργκαλιάνγκο (καρωτίδα)
Skinhead = Γούλης
Κορίτσι με λεπτές γάμπες = Κλιτσινάρω
Κορίτσι με χοντρές γάμπες = Νταμτζάνα
Μαλακισμένη = Γίδα
Εύκολη γκόμενα = Βαζένκο
Τι νέα, ψιψίνα; = Έι, γατούλ’!
Μωρό μου = Ζγούρι μου (εκ του ζυγούρι = προβατίνα)
Το μωρό με κάνει ό,τι θέλει = Είμαι χλιάμπουρας
Την είδε και καλά γκόμενα = Τσουτσουλώθκε
Έγινε φάση = Έγινε μουχαμπέτ’
Φασωθήκαμε = Μαρκαλώθκαμε
λύσσα, έλλειψη σεξ = Γκαργκάνα / Φουρτάκα
Τον ήπια = Με έφαγε η χαρχάλα
Έφαγα ήττα = Κατάπια γκουστέρα / Κατάπια μπακακάκια
Μη μου λες μαλακίες = Άι κατούρα τα ποδάριασ’
Έπεσα πάνω στην γκόμενα τυχαία = Ντηνμπλιάτσιαξα
Κατσικώθηκε σπίτι μου = Μπαστακώθκε / Βούνιασε
Είμαι too busy, έχω σύσκεψη = Τρώω χαμάλα
Είμαι down, δεν έχω κέφι = Ζαπακιάσκα
Βγες έξω επιτέλους = Ξεμπούχνιασε!
Κους κους, μπίρι μπίρι σε καφετέρια = Μασλάτι
βάρεσε ο ήλιος κατακέφαλα = Λιβακώθκα
Δίψασα = Γκάρλιαξα / Στέγνωσε η καταπιόνα μου
Πάμε μπαρότσαρκα; = Φουρλατάμε; Σοκακεύουμε;
Γίνεται χαμός = Γίνεται σύστριχο
Περνάμε τέλεια, ουάου! = Την περνάμε κοτσάν’!
Μπες στη φάση = Καβάλα το γαλίκ’
Έντονο χασμουρητό, βαρεμάρα = Ξετσαούλιασμα
Με χάλασε το σκηνικό = Γκαργκάνιασα
Έγινε τσαμπουκάς = Έπεσε ματσούκι / Έπεσε στλιάρωμα

Πηγή: http://realsnews.blogspot.com/2009/06/blog-post_9520.html
από Το blog Λευτεριά

Τίτλοι τέλους λόγω ΕΣΡ




Πάλι εντυπωσίασε το ΕΣΡ. Στο τέλος της σεζόν και ενώ ο ΑΝΤ1 δοκίμαζε τις αντοχές του κοινού και του ΕΣΡ προβάλλοντας εκ περιτροπής “soft” και “άγρια” επεισόδια, το Ραδιοτηλεοπτικό απόφάσισε την οριστική διακοπή της εκπομπής «Στιγμή της Αλήθειας».

Η εκπομπή, που προβάλλεται από τον ΑΝΤ1, κάθε Παρασκευή στις 23:00 αποφασίστηκε από το ΕΣΡ, να διακοπέι οριστικά κατά πλειοψηφία. Μειοψήφησαν ο αντιπρόεδρος, Νέστορας Κουράκης, και ο Κωνσταντίνος Τσουράκης, που πρότειναν πρόστιμο 150.000 ευρώ.

Παρότι η συζήτηση για το αν το ΕΣΡ πρέπει να κόβει ή όχι τηλεοπτικές εκπομπές, το timing της απόφασης σίγουρα προβληματίζει για τη χρησιμότητα και την αποτελεσματικότητα της ανεξάρτητης αρχής.

Και με την Τατιάνα που θα κάνει αύριο τον ορό της αλήθειας τι θα γίνει;

Πηγή: http://www.mediablog.gr/


Επιτέλους, η στιγμή της ξεφτίλας τελείωσε οριστικά...

Λέτε να ασχοληθεί με την πολιτική τώρα;

Ποιό είναι το βαφτιστικό της Άντας Παπαπάνου Παπανδρέου;



Για να τους συνηθίζουμε σιγά σιγά... έρχονται μεσ' τη νύχτα της 7ης Ιουνίου...

Αφιερωμένο στον Τρεμόπουλο και στον Γεωργίου του ΛΑΟΣ...



Καμία ψήφο στο ΛΑΟΣ, είναι πατριδοκάπηλοι και πολιτικά επικίνδυνοι.

H ακριβότερη φωτογραφία του κόσμου



H ακριβότερη φωτογραφία του κόσμου μέχρι σήμερα είναι μια άποψη του Nαού του Ολυμπίου Διός της Aθήνας , τραβηγμένη το 1842 από τον ερασιτέχνη φωτογράφο και Γάλλο αριστοκράτη Zοζέφ Zιλμπέρ. Πουλήθηκε σε δημοπρασία του Οίκου Kρίστις στον Σεΐχη του Kατάρ, έναντι 789.000 ευρώ! Στη ιδια δημοπρασία πουλήθηκαν άλλες δώδεκα από τις παλαιότερες φωτογραφίες της Eλλάδας.

H μάλλον παλιότερη ελληνική φωτογραφία, τραβήχτηκε από τον Zοζέφ Zιλμπέρ Zιρό ντε Πρανί κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού του στην Aνατολή και αποτελεί την ακριβότερη δαγγεροτυπία.

Ο φωτογράφος έκανε ένα ταξίδι προς την Eλλάδα και την Aίγυπτο, που κράτησε λιγες εβδομάδες ,ξεκινώντας από τη Pώμη.

Στην Aθήνα φωτογράφισε πολλά κλασικά μνημεία, αλλά και την Kαπνικαρέα και άλλες εκκλησίες. Όπως γράφει ο ίδιος στην «Nτεζιρέ Pαούλ Pοσέτ»: «... Θα δείτε την εφαρμογή του χρήσιμου εργαλείου που εφευρέθηκε από τον Nταγκέρ· σε πολλές περιπτώσεις έλαβα, και μάλιστα με πλήρη επιτυχία, πολλά ανάγλυφα και αγάλματα της Aκρόπολης, πολλά θραύσματα και ολόκληρα μνημεία των Aθηνών και της Pώμης και η συλλογή μου, χωρίς να περιλαμβάνονται τα σχέδια, είναι ήδη αξιόλογη...».

Οι φωτογραφίες τού ελβετο-καναδικής καταγωγής Zιρό ντε Πρανί ήταν μέχρι πρότινος άγνωστες, κλεισμένες σε ένα πακέτο στο κελάρι του πύργου του, στη Γαλλία, που πουλήθηκε πρόσφατα.

Όταν ανακαλύφθηκαν, επήλθε μια συμφωνία με το γαλλικό κράτος, που άσκησε το δικαίωμα προτίμησης και απόκτησε έναν μεγάλο αριθμό φωτογραφιών , ενώ οι υπόλοιπες βγήκαν για πρώτη φορά στη διεθνή αγορά.

Γ.Φ

Πηγή: Foto art magazine

Ναυάγιο



κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση

Έλεος...



Ο Ευρωβουλευτής του ΛΑΟΣ Γ. Γεωργίου αποκαλεί την FYROM, "Μακεδονία"



Αν δεν κάνουμε λάθος, είναι ο μόνος Έλληνας Ευρωβουλευτής που αποκάλεσε την FYROM, "Μακεδονία".

Για να μην σας δουλεύουν μερικοί που το παίζουν πατριώτες και κλέβουν την ψήφο σας.

Απέκλεισε τη διπλή ονομασία των Σκοπίων ο Γ. Παπανδρέου

Επίσκεψη στη Βεργίνα πραγματοποίησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Τη θέση του ΠΑΣΟΚ για το ζήτημα των Σκοπίων τόσο αναφορικά με τις διμερείς σχέσεις όσο και με την προοπτική ένταξης της γειτονικής χώρας στην ΕΕ, ξεκαθάρισε για μια ακόμη φορά ο πρόεδρος του Κινήματος, Γ. Παπανδρέου, κατά τη σημερινή επίσκεψή του στη Βεργίνα και τους Τάφους των Βασιλέων.

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι «οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους» και πρόσθεσε ότι «θέλουμε τα Σκόπια στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά το δρόμο τους προς την Ευρώπη θα ανοίξει η αμοιβαία αποδεκτή λύση, η οποία ταυτόχρονα θα αποκαταστήσει και τις σχέσεις Ελλάδας - Σκοπίων». Απέκλεισε με κατηγορηματικό τρόπο οποιαδήποτε λύση διπλής ονομασίας.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε για ολιγωρία της ελληνικής κυβέρνησης και δήλωσε ότι, το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση θα αναλάβει πρωτοβουλίες για το θέμα αυτό στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει χαράξει μια κόκκινη γραμμή στο ζήτημα των Σκοπίων, η οποία έχει γίνει εθνική γραμμή.

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στην υποψηφιότητα για την Ευρωβουλή της Χρυσούλας Παλιαδέλλη - Σαατσόγλου, η οποία είχε πάρει μέρος στις ανασκαφές της Βεργίνας, ως βοηθός του καθηγητή Μανώλη Ανδρόνικου.

Η επιλογή της τόνισε ο κ. Παπανδρέου, δεν είναι τυχαία και επελέγη για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα και τη Μακεδονία, καθώς και τον πολιτισμό μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο κ. Παπανδρέου υπέγραψε στο βιβλίο των επισκεπτών, ενώ του επεδείχθη το τελευταίο χρυσό στεφάνι που βρέθηκε στην περιοχή.

Πηγή: Καθημερινή

Κόντρα Γ. Παπακωνσταντίνου-«Αυριανής» για τη Siemens

Στη Δικαιοσύνη ανακοίνωσε ότι προσφεύγει ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ εναντίον της εφημερίδας, η οποία σε σημερινό της δημοσίευμα υποστηρίζει ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου ευθύνεται γιατί, ως μέλος της διοίκησης του ΟΤΕ, «έδωσε στη γερμανική εταιρεία 147 εκ. ευρώ» σε σύμβαση με απευθείας ανάθεση.



Στην ανακοίνωσή του ο Γ. Παπακωνσταντίνου αναφέρει: "Παίρνοντας απευθείας "γραμμή" από τις χθεσινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, η εφημερίδα "Αυριανή", σήμερα, δημοσιεύει ένα απολύτως ψευδές και συκοφαντικό άρθρο, το οποίο αναφέρεται σε εμένα. Έχω ήδη κινήσει διαδικασίες για άμεση κατάθεση αγωγής κατά της εφημερίδας, με στόχο την προστασία του ονόματός μου από άθλιες συκοφαντικές επιθέσεις. Θα εξαντλήσω κάθε δικαίωμα που μου δίνει ο νόμος ενώπιον κάθε αρμόδιου δικαστηρίου. Το λόγο έχει πλέον η Δικαιοσύνη".

Πηγή: Ελευθεροτυπία

Στη Χαλκιδική την Τρίτη, 2 Ιουνίου, ο Βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ, κ. Ηλίας Πολατίδης

Περιοδεία στα χωριά της Χαλκιδικής θα κάνει την Τρίτη, 2 Ιουνίου, ο Βουλευτής, κ. Ηλίας Πολατίδης, ο οποίος στις 10:00 π.μ. θα παραχωρήσει Συνέντευξη Τύπου στα Νέα Μουδανιά, στα Γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του Κόμματος.

Θα ακολουθήσει ομιλία του στον ίδιο χώρο σε στελέχη και φίλους του ΛΑ.Ο.Σ.


Έχει Νομαρχιακή ο ΛΑΟΣ στην Χαλκιδική; Νομίζαμε ότι οι Νομαρχιακές είναι στις πρωτεύουσες των Νομών.

Εδώ έχουμε πρωτοτυπία, αν υπάρχει Νομαρχιακή στα Μουδανιά, γιατί μπορεί να λένε και ψέματα. Άλλωστε στο ψέμα ο Καρατζαφέρης είναι πρωταθλητής.

Κάποιοι υποτιμούν τη νοημοσύνη μας. Ούτε μια ψήφος από τον Πολύγυρο στον τυχοδιώκτη της πολιτικής. Όσο για τα Μουδανιά, άντε μην πω τι θα πάρει και από τους Μουδανιώτες...

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΣ



Η ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΤΖΑΒΕΛΑ ΗΤΑΝ "ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΠΟΥ ΞΕΧΕΙΛΙΣΕ"

"Την προδοσία πολλοί αγάπησαν, τον προδότη κανένας"

΄Ενα ένα, τα κορυφαία στελέχη του ΛΑΟΣ είτε εγκαταλείπουν τον "Πρόεδρο" Γιώργο, είτε αρνούνται να δώσουν τη μάχη των ευρωεκλογών, αφού ο "Πρόεδρος" Γιώργος ήρθε σε υπόγεια συναλλαγή με τους νταβατζήδες του συστήματος, όπως τους έλεγε μέχρι χθές ΚΟ-ΛΑ-ΣΗ (Κόκκαλης-Λάτσης-Σημίτης) και έβαλε επικεφαλής στο ευρωψηφοδέλτιό του την "Υπηρέτρια" των ντόπιων επιχειρηματικών-οικονομικών συμφερόντων καθώς και των ξένων ανθελληνικών κέντρων, την Νίκη Τζαβέλα.



Να υπενθυμίσουμε (διότι οι νταβατζήδες που ελέγχουν τα ΜΜΕ, έντεχνα αποσιωπούν το εθνικά προδοτικό θέμα), οτι η Τζαβέλα, είναι ο μοναδικός πολιτικός, που αποκάλεσε την Βόρειο ΄Ηπειρο ως "Νότια Αλβανία!".
Είχε δε τότε με τη δήλωσή της, προκαλέσει με δηλώσεις την οργή και αγανάκτηση του τ.προέδρου της Δημοκρατίας Χρ.Σαρτζετάκη.

"Πρόεδρε" Γιώργο, πές αλήθεια εκτός από την προβολή σου στα ΜΜΕ, που επιμελώς αποσιωπούν για το παρελθόν της Τζαβέλα, πόσα άλλα ανταλλάγματα πήρες από τους νταβατζήδες γιά να τη βάλεις επικεφαλής στο ψηφοδέλτιό σου;

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ

Ο Σπύρος Σταθόπουλος είναι καθηγητής και διδάκτωρ της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Νεαπόλεως Ιταλίας.
Καθηγητής στο EUROPEAN UNIVERCITY Montreux Ελβετίας.



΄Ηταν μέχρι χθες "Σύμβουλος Ιδεολογικού" του Προέδρου Καρατζαφέρη, εκλεγμένο μέλος της Κ.Ε. ,του Πολιτικού Γραφείου της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΛΑΟΣ, υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων και διετέλεσε και Γραμματέας του κόμματος.

΄Ηταν ο άνθρωπος που χάρις στο διεθνές κύρος του και τις προσωπικές του γνωριμίες με τον Αντιπρόεδρο της Ιταλικής Κυβέρνησης Τζιανφράνκο Φίνι, τον Πρόεδρο της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης Πασκουά, μπήκε για πρώτη φορά το κόμμα ΛΑΟΣ σε πολιτικό σχηματισμό της Ευρώπης.



Μεταξύ άλλων ο καθηγητής Σ.Σταθόπουλος επισημαίνει:

" Τήν προδοσία πολλοί αγάπησαν, τον προδότη κανένας" και "Ψηφίζοντας ΛΑΟΣ , είναι σαν να γλείφουμε εκεί που φτύναμε η σαν να φτύνουμε τη μούρη μας στον καφρέφτη"

Πηγή: Λευτεριά

Το προσκλητήριο που μου 'πεσε απ' τα χέρια...


κλικ για μεγέθυνση

Είναι γνωστό ότι η κυρία Μανωλίδου ήταν παντρεμένη. Αυτό το επώνυμο είναι του πρώην συζύγου από τον οποίο πήρε διαζύγιο. Άρα δεν έπρεπε να χρησιμοποιήσει το επώνυμο του πρώην άντρα της, αλλά το πατρικό της.

Τέλος πάντων, βίον ανθόσπαρτον, απόγονο έχουν ένα παιδί μαζί και η κυρία Μανωλίδου έχει 2 από τον πρώην σύζυγο της.

Άντε και στα κεφαλάκια σας οι λεύτερες...

Η Ντόρα και οι σημαίες ξένων κρατών, απλά έλεος...