Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Δελτίο Τύπου του Θωμά Καπλάνη


ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Μετά  από  ένα  χρόνο  λειτουργίας  του  νέου  διευρυμένου  δήμου  Πολυγύρου  είναι   κοινή  η  άποψη  σε  όλους  τους  πολίτες  ότι  αντί  να  πάμε  μπροστά,  έχουμε  κάνει  πολλά  βήματα  πίσω.  Αν  συζητήσεις  με  τον  κόσμο,  σου  λέει  ότι  τα  πράγματα  ήταν  καλύτερα  με  τον «ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ».  Και  αυτό  το  ακούς  από  το  μικρότερο  χωρίο  μέχρι  και  την  έδρα  του  δήμου  μας.     

Πραγματικά  η  κατάσταση  είναι  απογοητευτική.  Και  οφείλεται  στην  αδυναμία  που  επέδειξε  μέχρι  σήμερα  ο  δήμαρχος  και  η  δημοτική  αρχή  να  ανταποκριθούν  έστω  και  κατ’ ελάχιστο  στις  απαιτήσεις  του  ρόλου  τους  και  πολύ  περισσότερο  στις  προεκλογικές  υποσχέσεις  τους.  Αν  συγκρίνει  κάποιος  το  τι  έλεγαν  τότε  με  το  τι  έχει  συμβεί  μέχρι  σήμερα,  αντιλαμβάνεται  την  τεράστια  απόσταση  που  χωρίζει  τα  λόγια  από  τα  έργα. 

Αποζημίωση για τους εμπρησμούς ζητά ο Δήμος Πεντέλης από την Τουρκία

Αποζημίωση από την Τουρκία για τους εμπρησμούς ελληνικών δασών προσανατολίζεται να ζητήσει ο Δήμος Πεντέλης.

Έπειτα από πρόταση του δημάρχου της Πεντέλης, Δημήτρη Στεργίου, το απόγευμα της Τρίτης συγκαλείται εκτάκτως το δημοτικό συμβούλιο του νέου δήμου που προέκυψε από τη συνένωση των δήμων Μελισσίων, Νέας και Παλαιάς Πεντέλης, προκειμένου να συζητηθεί το ενδεχόμενο διεκδίκησης αποζημιώσεων από την Τουρκία για τους οργανωμένους εμπρησμούς ελληνικών δασών.

Βασικό επιχείρημα για την προώθηση της αξίωσης για παροχή αποζημιώσεων θα είναι οι δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ, ο οποίος αποκάλυψε πως την περίοδο 1995-1997 το επίσημο τουρκικό κράτος χρηματοδοτούσε από μυστικά κονδύλια παρακρατικούς,

Πορτογαλία και Ισπανία προστατεύουν τους λαούς τους

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Ως γνωστόν, ο Ρουσό έλεγε πως όταν χρειάζεται να βοηθήσουμε τους αδυνάμους, το κακό έχει ήδη συντελεστεί.

Φυσικά, ο Ρουσό και το Κοινωνικό του Συμβόλαιο έχουν από καιρό πάψει να παίζουν κάποιο ρόλο, καθώς προ πολλού τα ηνία έχουν αναλάβει διάφοροι ειδήμονες, τεχνοκράτες και πάνσοφοι παντογνώστες, που αφού προκάλεσαν το κακό, τώρα παριστάνουν τους φιλάνθρωπους.

«Ήταν μια όμορφη, πιστεύω, και ζεστή ατμόσφαιρα», πληροφορηθήκαμε ότι είπε ο πρωθυπουργός, περιγράφοντας το πρωτοχρονιάτικο συσσίτιο του Δήμου Αθηναίων στου Ρουφ.

Ανακοίνωση του Δασαρχείου Πολυγύρου


Από το Δασαρχείο Πολυγύρου ανακοινώνεται ότι όσοι έχουν πληρώσει και δεν έχουν παραλάβει τα καυσόξυλα του 2011, μπορούν να τα παραλάβουν από την αποθήκη του Αγ. Ελευθερίου την Τετάρτη 4 και την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012, από τις 10.00 το πρωί έως τις 13.30.

Πληροφορίες: 23713 50756

"Πόλεμο" και από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει το Μαξίμου


Την επόμενη φορά, ο διορισθείς τραπεζίτης μπορεί να ζητήσει και την παραίτηση του Αντώνη Σαμαρά από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας... Όλα μπορεί να συμβούν!

Συναίνεση και στήριξη θέλει ο πρωθυπουργός


Γιάννης Αντύπας

«Στη ΝΔ ασχολούνται μόνο με τις εκλογές και στο ΠΑΣΟΚ με τη διαδοχή». Η φράση αυτή, στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού, μέλους της κυβέρνησης, αποκαλύπτει την πίεση που υφίστανται στο Μέγαρο Μαξίμου. Από τη μία, παρέλαβαν από την κυβέρνηση Παπανδρέου έναν τεράστιο κατάλογο εκκρεμοτήτων και ένα ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα και από την άλλη, βλέπουν τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ να ασχολούνται με τον Γιώργο Παπανδρέου και της ΝΔ με τις κάλπες.

Ο Λουκάς Παπαδήμος πιστεύει ότι κάθε άλλο θέμα πέραν της οικονομίας που μπαίνει στην ατζέντα αποπροσανατολίζει τους πολίτες και κάνει κακό στην κυβέρνηση. «Γιατί οι έλληνες θα πρέπει να ξέρουν τι θα τους συμβεί αν χρεοκοπήσουμε» λένε οι επιτελείς τους. Για αυτό και δε ζητά μόνο την ανοχή τους, αλλά και την ενεργό συστράτευση τους για να βγει η χώρα από την κρίση.

Στο φως μέχρι την Πέμπτη τα ονόματα από Πεπόνη και Μουζακίτη που κάνουν την κυβέρνηση να... τρεκλίζει

Την Παρασκευή δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι οι οικονομικοί εισαγγελείς Πεπόνης και Μουζακίτης, ανέκρουσαν πρύμνα και απώλεσαν οικειοθελώς τη μνήμη τους. Χθες όμως, η κατάσταση προσέλαβε εκρηκτικές διαστάσεις.  Πρώτα με την άσκηση δίωξης κατά του γγ του υπουργείου Οικονομικών Γιάννη Καπελέρη- δύσκολα μπορεί να πιστέψει κανείς ότι επρόκειτο για μια διαβολική σύμπτωση και στη συνέχεια, με τη δήλωση Μουζακίτη που αναρωτήθηκε γιατί αρχειοθετήθηκε η υπόθεση και διαβεβαίωσε ότι έχουν ενημερώσει προφορικά για ονόματα και στοιχεία.

Τα «ονόματα» των Πεπόνη και Μουζακίτη, που σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Μουζακίτη σε καθημερινή εφημερίδα θα δοθούν στη δημοσιότητα μέχρι την Πέμπτη, προκαλούν σκιές και στον χειρισμό που έγινε από τον Άρειο Πάγο, αλλά πρωτίστως στοιχειώνουν την πολιτική ζωή, σε μια περίοδο κατά την οποία η εμπιστοσύνη των πολιτών προς τους πολιτικούς βρίσκεται στο ναδίρ.

Βορίδης: Όχι εκλογές τον Απρίλιο, Μάϊο και βάλε

Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, έναν χρόνο κοσκινίζει...
Θέλει να συζητάει με τους ταξιτζήδες ως τον Μάιο! Άλλο πάλι και τούτο...


Νίκος Χασαπόπουλος

Στις 15 Ιανουαρίου υπογράφεται η σύμβαση με την SIEMENS

Αντίθετος στη διεξαγωγή των εκλογών τον Απρίλιο δηλώνει ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Μ. Βορίδης και επιθυμεί παράταση του βίου αυτής της κυβέρνησης τουλάχιστον έως το τέλος Μαΐου για να εκπληρώσει, όπως δήλωσε, τόσο τις μνημονιακές υποχρεώσεις της, όσο και τις νομοθετικές:«Έχουμε μπροστά μας 11 νομοθετικές εβδομάδες είναι αδύνατον μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα να περάσουν τόσα νομοσχέδια τα οποία προβλέπει το μεσοπρόθεσμο», λέει.

Κατά τον κ. Βορίδη μόνον τον Ιανουάριο θα πρέπει να προχωρήσουν: ο διάλογος για το άνοιγμα των ταξί και των φορτηγών, η επιτάχυνση της διαδικασίας για τις απαλλοτριώσεις (με έλεγχο των αποφάσεων για τις όποιες απαλλοτριώσεις αποφασίζονται) και μια σειρά ρυθμίσεων για το επάγγελμα των μηχανικών.

Αύξηση της θητείας στους 12 μήνες από την παρούσα κυβέρνηση

Δεν αύξησε την θητεία το ΠΑΣΟΚ, για να την αυξήσει ο Αβραμόπουλος!
Αν η Νέα Δημοκρατία με αυτά τα καραγκιοζιλίκια, ξεπεράσει το 30%, τότε ο Σαμαράς να πάει να ανάψει μια λαμπάδα στην Παναγία της Τήνου(ίσα με το μπόι του Αβραμόπουλου ή του ΓΑΠ), γιατί πραγματικά θα είναι θαύμα!!


Σε 15 ημέρες οι σχετικές αποφάσεις από τα Γενικά Επιτελεία


Ο κύβος ερρίφθη, η θητεία θα αυξηθεί από την παρούσα κυβέρνηση, σύμφωνα με απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Ήδη για την πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου για αύξηση της θητείας είναι ενήμερος και ο Πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαράς, ο οποίος προσφάτως επισκέφθηκε το Πεντάγωνο.

Ραγκουτσάρια στη Γαλατινή: Χορός και γλέντι στην υποδοχή του νέου έτους

Θεσσαλονίκη: Μετρό προς Καλαμαριά και Ευκαρπία από το 2012

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΝΤΟΝΙΑ ΚΑΝΙΤΣΑΚΗ

Λύση, ώστε να κατασκευαστεί τελικά ο σταθμός του μετρό «Παπάφη», αναμένεται μέσα στον Ιανουάριο. Μέσα στον τρέχοντα μήνα, εξάλλου, θα δοθεί η δυνατότητα στους περίπου 200 «μετρόπληκτους» καταστηματάρχες της Θεσσαλονίκης, να προχωρήσουν σε ρυθμίσεις οφειλών τους, κυρίως σε ασφαλιστικά ταμεία.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε χτες ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης, ο οποίος επισκέφτηκε το εργοτάξιο του μετρό στο σταθμό «Αγίας Σοφίας», όπου εκτελείται αρχαιολογική ανασκαφή, και αντάλλαξε ευχές με τους εργαζομένους για τη νέα χρονιά, παρουσία του διευθυντή μετρό Θεσσαλονίκης της «Αττικό Μετρό ΑΕ»,