Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Διπλωματικές αψιμαχίες Αθήνας - Άγκυρας για τους ιμάμηδες

Μία μέρα μετά το τετ-α-τετ Σαμαρά - Ερντογάν στο Κατάρ

«Μετέφερα στον Έλληνα πρωθυπουργό την επιθυμία μας να μην τεθεί σε εφαρμογή η απόφαση (που αφορά στο διορισμό 240 ιμάμηδων στη δυτική Θράκη) και να ακυρωθεί» είπε σήμερα ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενημερώνοντας την κοινοβουλευτική του ομάδα για τη συνάντηση που είχε με τον Αντώνη Σαμαρά στο Κατάρ.

«Επιθυμούμε ολόψυχα να λυθούν τα θέματα που προέκυψαν τελευταία και κυρίως το θέμα των 240 ιμάμηδων, έτσι ώστε να μην θίγεται η αντίληψη της καλής γειτονίας και συνεργασίας μας» είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Και συμπλήρωσε: «Του ζητήσαμε μεγαλύτερη ευαισθησία στα θέματα που αφορούν τις μειονότητες, (του ζητήσαμε) να μην λαμβάνονται μέτρα εναντίον τους και να ακούγονται οι απόψεις, οι επιθυμίες και προτάσεις τους».

Αποκαλύπτεται η ύπαρξη άγνωστου βασιλιά Βίκινγκ

Ένας Βρετανός ερασιτέχνης αρχαιολόγος έκανε την ανακάλυψη της ζωής του. Δεν βρήκε απλώς με δικό του ανιχνευτή μετάλλων ένα μεγάλο θησαυρό από ασήμι αλλά οδήγησε επίσης τους ιστορικούς στα ίχνη ενός μέχρι σήμερα άγνωστου βασιλιά Βίκινγκ ο οποίος βασίλευε στην Αγγλία με πρωτεύουσα την πόλη Γιορκ.

Στον βαρύτερο του ενός κιλού θησαυρό, που βρέθηκε σε χωράφι λίγα εκατοστά κάτω από την επιφάνεια της γης, συμπεριλαμβάνεται ένα νόμισμα που από τη μια πλευρά έχει την επιγραφή Airdeconut. Ωστόσο το πρόβλημα των αρχαιολόγων είναι ότι δεν έχουν συναντήσει κάποιον βασιλιά μ’ αυτό το όνομα.

Σε απεργιακό κλοιό αύριο η χώρα

Ρεπορτάζ: Μαυρούλη Αργυρώ

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν αύριο οι οδηγοί των αστικών λεωφορείων, σύμφωνα με απόφαση της γενικής συνέλευσης τους το βράδυ της Τρίτης.

Σε 48ωρη απεργία προχωρούν αύριο και μεθαύριο οι ναυτεργάτες με αποτέλεσμα τα πλοία να μείνουν δεμένα 2 μέρες στα λιμάνια, αλλά και οι εργαζόμενοι σε ΟΣΕ και προαστιακό με αποτέλεσμα να μην υπάρχει πρόσβαση στο διεθνές αεροδρόμιο της χώρας Ελευθέριος Βενιζέλος.

Σε νέα ταλαιπωρία θα υποβληθεί για άλλη μια φορά το επιβατικό κοινό, αλλά και οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ καθώς πλήθος επαγγελματικών κλάδων εισέρχονται στο χορό των κινητοποιήσεων.

ΕΜΙΤΤ 2013 Κωνσταντινούπολη – Το Ελληνικό Πρωινό Χαλκιδικής στο παρθενικό του ταξίδι...

Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ

Οργανωμένη, επαγγελματική και αποτελεσματική ήταν η παρουσίαση της Χαλκιδικής στη διεθνή έκθεση τουρισμού EMITT 2013, στην Κωνσταντινούπολη. Ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής συμμετείχε ως εκθέτης με σύγχρονο αυτόνομο περίπτερο 35 τ.μ. όπου προβλήθηκαν τα νέα promo video, διενεμήθη υλικό στα Τούρκικα και παρουσιάστηκε το Ελληνικό Πρωινό Ξ.Ε.Ε. - Τοπικού Συμφώνου Χαλκιδικής από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος.

Πάνω από 60 επιχειρηματίες, τουριστικοί πράκτορες, στελέχη και φορείς της Χαλκιδικής προώθησαν τον προορισμό εντός και εκτός περιπτέρου και έκθεσης. Ο Τουριστικός Οργανισμός εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρό του κ. Γρηγόρη Τάσιο και το Γ.Γ. κ. Δημήτρη Χαδαλή. 

Απειλές για το διορισμό των ιμάμηδων

Σε παραλήρημα βρίσκονται διάφοροι μειονοτικοί φορείς της Θράκης, οι οποίοι αδυνατούν να χωνέψουν ότι το ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε τη διάταξη για τον ορισμό από το κράτος ιεροδιδασκάλων στις μειονοτικές περιοχές. Μάλιστα, φτάνουν σε σημείο να εκτοξεύουν απειλές, ενώ αποκάλεσαν «βλακείες» τις δηλώσεις του εκπροσώπου του ΥΠΕΞ.

Σήμερα, διάφοροι αυτοαποκαλούμενοι και κυρίως παράνομοι σύλλογοι, όπως η «Ένωση “Τουρκικής” Νεολαίας Κομοτηνής», διοργανώνουν εκδήλωση για την… «Ημέρα Μνήμης Εθνικής Αντίστασης» με αφορμή τα γεγονότα της 29ης Ιανουαρίου 1989. Φυσικά, κεντρικό ρόλο σε αυτή την προκλητική εκδήλωση θα έχει το θέμα των 240 ιμάμηδων. Η πρόσκληση της Ένωσης είναι γραμμένη στα τουρκικά και ξεχειλίζει από προκλητικότητα.