Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Σκηνικό εξέγερσης στον Βόλο, καταστροφές στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, κλείνουν την Εθνική Οδό


 Δακρυγόνα, οδοφράγματα και συμπλοκές στο κέντρο της πόλης

Σε πεδίο πολέμου μετατράπηκε ο Βόλος μετά την απόφαση υποβιβασμού της ομάδας στη Δ' Εθνική. Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού δεν έδωσε άδεια στον Ολυμπιακό Βόλου και οι περίπου 3000 αγανακτισμένοι οπαδοί του συλλόγου πραγματοποίησαν πορεία, η οποία εξελίχθηκε σε σύγκρουση με τις δυνάμεις των ΜΑΤ.

Οδοφράγματα, φωτιές, σπασμένες βιτρίνες και δακρυγόνα έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική και εκφράζονται φόβοι ότι οι αναταραχές θα συνεχιστούν για αρκετή ώρα, αφού οι οπαδοί εξακολουθούν να καταφθάνουν κατά δεκάδες.

Βραδιά reggae στο Στανό Χαλκιδικής


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στανός 29/07/11

Την Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011 ο Πολιτιστικός Σύλλογος σε συνεργασία με τον Α.Σ «ΘΥΕΛΛΑ» Στανού Χαλκιδικής διοργανώνουν reggae βραδιά στο Δημοτικό Σχολείο Στανού.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει :

·ΚΑΚΟ ΣΥΝΑΠΑΝΤΗΜΑ live
·Οπτικοακουστικό αφιέρωμα στον BOB MARLEY για τα 30 χρόνια από τον θάνατο του

·After reggae PARTY.

Οι Τούρκοι έκαιγαν πτώματα Ελληνοκυπρίων στη Μεσαορία το 1974

Τουρκοκύπριος έδωσε πληροφορίες για το χειρισμό των νεκρών

Σύμφωνα με όσα μετέφερε ο συγκεκριμένος μάρτυρας, δόθηκαν οδηγίες στον κατοχικό στρατό να εφοδιάσει στρατιώτες με μπιντόνια καυσίμων με οδηγίες να κάψουν τα σκόρπια πτώματα.

Λευκωσία: Ελληνοκύπριοι, κυρίως στρατιώτες οι οποίοι οπισθοχωρούσαν, όταν έσπασαν οι γραμμές άμυνας κατά τις 14 Αυγούστου 1974, δολοφονήθηκαν στην προσπάθεια τους να περάσουν στις υπό τον έλεγχο της Εθνικής Φρουράς περιοχές. Τις πρώτες ώρες μετά την κατάρρευση του μετώπου, τουρκικά άρματα μάχης και πεζικό φαίνεται να επιδόθηκαν σε εκστρατεία εξόντωσης των Ελληνοκυπρίων που βρέθηκαν στο δρόμο προς την Αμμόχωστο.

Χαλκιδική: Η «μαφία» του... λουκουμά


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ

Τη διακίνηση του... λουκουμά σε παραλία της Χαλκιδικής προσπαθούσε να ελέγξει σπείρα, τα μέλη της οποίας -δύο Βούλγαροι και ένας Ελληνας- εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης το Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές κατόρθωσαν να εντοπίσουν τους δράστες όταν αστυνομικός παρουσιάστηκε ως μικροπωλητής λουκουμάδων και εκδιώχτηκε από την παραλία από τα μέλη της σπείρας. Μάλιστα, αξιωματικοί της ΕΛΑΣ αναφέρουν πως ένα από τα άτομα που συνελήφθησαν έχει συμμετάσχει με τα χρώματα της Ελλάδας σε Ολυμπιακούς Αγώνες στην ελληνορωμαϊκή πάλη και παραμένει εν ενεργεία δάσκαλος στο συγκεκριμένο άθλημα.

Αδειάζουν την 113 Πτέρυγα Μάχης


Απροστάτευτη και γυμνή αφήνει από αέρος τη Θεσσαλονίκη και ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα το υπουργείο Εθνικής Άμυνας με την απόφαση να μετεγκαταστήσει την 383 Μοίρα Πυροσβεστικών Αεροσκαφών από τη Μίκρα στην Ελευσίνα και σταδιακά να καταργήσει την ιστορική 113 Πτέρυγα Μάχης.


Του Φώτη Κουτσαμπάρη

Η 383 Μοίρα Ειδικών Επιχειρήσεων και Αεροπυρόσβεσης, που αποτελείται από 10 αεροσκάφη Καναντέρ CL-415 και επανδρώνεται από 70 χειριστές πιλότους και 80 τεχνικούς, επιχειρεί από τις 9 Νοεμβρίου 2006 από την 113 Π.Μ. με κύρια αποστολή την πυρόσβεση.

Εκτός όμως από τη δασοπυρόσβεση, η Μοίρα αναλαμβάνει και αποστολές έρευνας και διάσωσης, προσφέροντας σημαντικό έργο στη Βόρεια Ελλάδα, δηλαδή τη Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, το Βόρειο Αιγαίο.

Οι νύμφες του Μεγαλέξαντρου

Του Χρήστου Ν.Ε. Ιερείδη

ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΩΝ ΚΑΛΑΣΑ ΣΤΟΝ ΙΝΔΟΚΑΥΚΑΣΟ

Σαν τη μύγα μες στο γάλα. Ετσι ξεχωρίζουν οι γυναίκες της φυλής των Καλάσα (όπως είναι η σωστή προφορά αυτών που συνήθως ονομάζουμε Καλάς). Γιατί είναι οι μόνες ελεύθερες και ανεξάρτητες γυναίκες, διατηρώντας τις ρίζες της φυλής τους ανάμεσα σε εκατομμύρια γυναίκες μουσουλμάνες που ζουν γύρω τους. Και γι' αυτό τον λόγο έγιναν ντοκιμαντέρ.

Ζουν σε τρεις στενές κοιλάδες, στο Βορειοδυτικό Πακιστάν. Με όπλο τη γεωγραφική τους απομόνωση κατάφεραν να διατηρήσουν τη θρησκεία τους, τα έθιμα και τον πολιτισμό τους. Στα βουνά του Ινδοκαύκασου - ή Χίντου Κους (Hindu Kush) - μια νησίδα 4.000 ατόμων «διαφορετικών», μέσα σε μια χώρα με 165 εκατομμύρια μουσουλμάνους, βαδίζει, ιδίως χάρη στις γυναίκες της, σε έναν δικό της, αρχέγονο δρόμο.

Αναβαθμίζεται το Σούνιο με 1,65 εκατ. ευρώ


Δημιουργούνται ελεγχόμενες διαδρομές για τους επισκέπτες και στάσεις για ενημέρωση και ανάπαυση

Αθήνα

Το Σούνιο, ένας από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Αττικής, ιερό του Ποσειδώνα και φρούριο για τον έλεγχο των θαλάσσιων δρόμων του Σαρωνικού κατά την αρχαιότητα και σήμερα ένας τόπος με μεγάλη επισκεψιμότητα αναβαθμίζεται στο σύνολό του.

Χάρη στο πρόγραμμα με το οποίο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ, προϋπολογισμού 1.650.000 ευρώ, τα μνημεία του προστατεύονται και αναδεικνύονται ενώ ιδιαίτερα μέτρα λαμβάνονται για την καλύτερη πρόσβαση και περιήγηση των επισκεπτών στο χώρο. Συγκεκριμένα: