Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Γάλα γαϊδούρας Nιγρίτας

- Πιο ακριβό και από την σαμπάνια

Κοστίζει περισσότερο από μια γαλλική σαμπάνια, είναι ευεργετικό όπως το μητρικό γάλα και υπόσχεται μεγάλα κέρδη σε όσους επενδύουν σ' αυτό. Ο λόγος για το γάλα γαϊδούρας, του πιο παρεξηγημένου και συνάμα του πιο υπομονετικού και ταπεινού ζώου στη γη.

Κανένας δεν θα πίστευε ότι το παραμελημένο αυτό ζώο που εμφανίστηκε 3.000 χρόνια π.Χ., στην Αφρική, σήμερα θα ήταν... πηγή πλούτου για όσους το εκτρέφουν. Μία τέτοια μονάδα βρίσκεται στην περιοχή «Χατζήδικα» της Νιγρίτας όπου ο κτηνοτρόφος Διογένης Παπλιάκα εκτρέφει περίπου τριακόσια γαϊδουράκια, εκ των οποίων τα 200 είναι θηλυκά.

Ασταμάτητη αιματοχυσία - Ξεπέρασαν τους 800 οι νεκροί στη Γάζα

Πάνω από 800 νεκρούς μετρά η παλαιστινιακή πλευρά από τις 8 Ιουλίου και την έναρξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας, όπως ανέφεραν παλαιστινιακές πηγές των υπηρεσιών εκτάκτων αναγκών.

Τα ξημερώματα της Παρασκευής ισραηλινά πυρά έπληξαν ένα αυτοκίνητο στη Χαν Γιούνις στα νότια της Λωρίδας της Γάζας, σκοτώνοντας τουλάχιστον έναν άνθρωπο, όπως επιβεβαίωσε παλαιστινιακή ιατρική πηγή. Τα θραύσματα του πυραύλου κατέστρεψαν ένα σπίτι στην ίδια περιοχή.
Το βράδυ της Πέμπτης ένας νεαρός Παλαιστίνιος έχασε τη ζωή του από τα πυρά του ισραηλινού στρατού  κατά τη διάρκεια βίαιων συγκρούσεων μεταξύ παλαιστίνιων διαδηλωτών και του ισραηλινού στρατού στη Δυτική Όχθη, βόρεια της Ιερουσαλήμ.

Γιώργος Πιπερόπουλος: Θα «φρενάρει» η Γερμανική Οικονομία;


Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος

Η εξελισσόμενη «κόντρα» ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση τις ΗΠΑ και την Ρωσία με αφορμή την Ουκρανία φαίνεται ότι θα έχει επιπτώσεις και στα οικονομικά δεδομένα και μεγέθη των ηγετικών χωρών της Ε.Ε.

Το blog φιλοξένησε ένα σύντομο σχόλιό μου για την ανταλλαγή «φίλιων λεκτικών πυρών» μεταξύ της Γαλλίας και της Βρετανίας στο κάδρο της συνεχιζόμενης παροχής πολεμικού υλικού στην Ρωσία παρά τις κυρώσεις που της επιβάλλουν ΕΕ και ΗΠΑ με την κατηγορία «έμμεσης ανάμιξης στην πτώση του Μαλαισιανού αεροσκάφους στην Ουκρανία».

Διεθνής Συνεργασία του Δήμου Σιθωνίας

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
Διεθνής  Συνεργασία του Δήμου Σιθωνίας

   Ο Δήμος Σιθωνίας, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με τον διεθνή  μη κερδοσκοπικό τουριστικό οργανισμό Travel Foundation, μέλη του οποίου είναι οι μεγαλύτεροι Tour operators, θα διοργανώσει  καθαρισμό ακτής και βυθού στην παραλία της Νικήτης την Δευτέρα 28 Ιουλίου στις 9.00 το πρωί.

   Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν εθελοντικές ομάδες, δύτες, πολιτιστικοί σύλλογοι, πολίτες και μαθητές, ενώ αιωροπτεριστής  θα επιτηρεί τη δράση από αέρος.

    Για πρώτη φορά ένας Δήμος συμμετέχει στις δράσεις του Travel Foundation, στόχος του οποίου είναι η καθιέρωση ενός βιώσιμου τουριστικού μοντέλου με σεβασμό προς το περιβάλλον και τις τοπικές κοινωνίες.

Τα παραμύθια των αδελφών Γκριμμ - 4/8 Πευκοχώρι, Μουδανιά 6/8

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΓΚΡΙΜΜ
του Φώτη Σπύρου

τη Δευτέρα 4 Αυγούστου στις 9:00 μ.μ.
 στον  ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΑΙΘΡΙΟ
 στο ΠΕΥΚΟΧΩΡΙ
-----------------------------

την Τετάρτη 6 Αυγούστου στις 9:00 μ.μ.
στο ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΝΕΩΝ ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ

Mια φορά και έναν καιρό… και το ταξίδι ξεκινά!

Ποιος δεν ξέρει τους Αδελφούς Γκριμμ; τους συγγραφείς και συλλέκτες παραδοσιακών παραμυθιών. Ποιος δεν ξέρει τα παραμύθια τους; Κοκκινοσκουφίτσα,  Ωραία Κοιμωμένη,  Χιονάτη,  Χάνσελ και Γκρέτελ και πολλά πολλά άλλα.