Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Διακομματική Επιτροπή για τις αποζημιώσεις ζητεί ο Γλέζος

Το θέμα των γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα επαναφέρει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος, με αφορμή την επικείμενη επίσκεψη στην Αθήνα του Προέδρου της Γερμανίας, με επιστολές που απέστειλε προς τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Με την επιστολή του προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο κ. Γλέζος ζητά να λάβουν γνώση οι βουλευτές του πορίσματος που έχει συντάξει το Γενικό Συμβούλιο του Κράτους σχετικά με τις γερμανικές οφειλές, πριν, όπως επισημαίνει, την άφιξη στην Αθήνα του Γερμανού Προέδρου.
Παράλληλα, υπενθυμίζει σχετική δέσμευση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης προς τα μέλη των αρμόδιων επιτροπών της Βουλής, κατά την πρόσφατη ενημέρωση που τους έκανε.

Καταγγελία: Κότες κακοποιήθηκαν στο καρναβάλι του Τυρνάβου

EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΝΤΖΙΑΡΗΣ

 Για κακοποίηση ζώων κατά τη διάρκεια του καρναβαλιού εγκαλεί τον δήμο Τυρνάβου φιλοζωικό σωματείο.

Συγκεκριμένα, οι «Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας», με επιστολή τους προς τον δήμαρχο Τυρνάβου Νικόλαο Μαλάκο, αναφέρονται σε περιστατικό που συνέβη την Κυριακή στην καρναβαλική παρέλαση, κατά το οποίο -όπως καταγγέλλουν- κακοποιήθηκαν και βρήκαν τον θάνατο κότες.

Σύμφωνα με το φιλοζωϊκό σωματείο, σε ένα από τα άρματα, το οποίο είχε τον τίτλο «φορολογημένα κοτέτσια», υπήρχε και ένα κλουβί με κότες. Στη διάκεια της παρέλασης οι καρναβαλιστές έβγαλαν τις κότες από το κλουβί και τις πέταξαν στον κόσμο με αποτέλεσμα «μέσα στην κοσμοπλημμύρα τα ζώα να τσαλαπατηθούν και να βρουν φριχτό θάνατο».

Λίμνη Κρεμαστών: Άνθρωπος και φύση χέρι-χέρι (φωτό)

Η τεχνητή λίμνη Κρεμαστών σχηματίστηκε μετά την κατασκευή του φράγματος (1965) κοντά στη συμβολή των ποταμών Αχελώου, Αγραφιώτη και Ταυρωπού (Μέγδοβα).

Το γεώφραγμα έχει ύψος 160 μ., μήκος 457 μ. και πλάτος στη βάση 670 μ. Ο υδροηλεκτρικός σταθμός Κρεμαστών, από τα σπουδαιότερα τεχνικά έργα της χώρας, εξασφαλίζει σημαντικές ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας.

Με τη δημιουργία της τεχνητής λίμνης αυξήθηκε η βιοποικιλότητα και βελτιώθηκαν οι κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής. Η γέφυρα της Επισκοπής στη λίμνη Κρεμαστών συνδέει τις περιφερειακές ενότητες Αιτωλοακαρνανίας και Ευρυτανίας. Η θέση "Τσαγκαράλωνα", κοντά στα Φιδάκια Ευρυτανίας, προσφέρει μαγευτική θέα στη λίμνη Κρεμαστών και τη γέφυρα Επισκοπής.

Ζωντανό το Καρναβάλι του Πολυγύρου κόντρα στον καιρό

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ζωντανό το Καρναβάλι του Πολυγύρου κόντρα στον καιρό

Ένας κόσμος χρωμάτων και κεφιού πλημμύρισε το κέντρο του Πολυγύρου το μεσημέρι της Κυριακής 2 Μαρτίου, ημέρα κορύφωσης των αποκριάτικων εκδηλώσεων «Αποκριά στον Πολύγυρο 2014». Εκατοντάδες καρναβαλιστές κόντρα στο βροχερό καιρό παρήλασαν με περίσσια ζωντάνια στους ρυθμούς του καρναβαλιού στέλνοντας το μήνυμα ότι το Καρναβάλι του Πολυγύρου θα είναι πάντα ζωντανό.

Ο ενθουσιασμός, η σατυρική διάθεση και το αστείρευτο κέφι των μικρών και μεγάλων καρναβαλιστών ήταν οι πρωταγωνιστές της ημέρας, παρασύροντας τους θεατές σε ένα ξέφρενο γλέντι.

Ελάττωσε - Επαναχρησιμοποίησε - Ανακύκλωσε εξοπλισμό Πληροφορικής στο ΕΠΑΛ Πολυγύρου

Η δράση "Ελάττωσε - Επαναχρησιμοποίησε - Ανακύκλωσε εξοπλισμό Πληροφορικης" τρέχει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο ΕΠΑΛ Πολυγύρου και θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος του σχολικού έτους.

Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές και οι καθηγητές της Εικονικής Επιχείρησης Πληροφορικής του ΕΠΑΛ Πολυγύρου, σας καλούμε να συμμετάσχετε στη δράση και αντί να έχετε τον παλιό σας υπολογιστή να αραχνιάζει σε κάποιο πατάρι ή να σκονίζεται σβηστός σε κάποιο γραφείο, να τον δωρίσετε στην «Εικονική Επιχείρηση του ΕΠΑΛ Πολυγύρου».

Εμείς, θα ελέγξουμε τον εξοπλισμό αυτόν και

Η Αλγεβρα των αρχαίων Ελλήνων

Μέσα σε αυτά τα δύο έγγραφα κρύβεται μια σημαντική για τα ελληνικά Μαθηματικά ανακάλυψη. Χρειάζεται βέβαια αρκετή εξάσκηση και υπομονή για να βρεις δεξιά την παραπομπή στο σχόλιο του Θέωνος (ένατη γραμμή από κάτω) και μετά να πας και γύρω από το κυρίως κείμενο του Πτολεμαίου να ανακαλύψεις, κάπου εκεί στη μέση, την αρχή του σχολίου
Μέσα σε αυτά τα δύο έγγραφα κρύβεται μια σημαντική για τα ελληνικά Μαθηματικά ανακάλυψη. Χρειάζεται βέβαια αρκετή εξάσκηση και υπομονή για να βρεις δεξιά την παραπομπή στο σχόλιο του Θέωνος (ένατη γραμμή από κάτω) και μετά να πας και γύρω από το κυρίως κείμενο του Πτολεμαίου να ανακαλύψεις, κάπου εκεί στη μέση, την αρχή του σχολίου

Αντίθετα με ό,τι πιστεύαμε ως σήμερα, η Αλγεβρα δεν είναι επινόηση των Αράβων. Νέα μελέτη αποδεικνύει ότι παλαιότερα οι αρχαίοι Ελληνες είχαν εφεύρει «αλγεβρικούς» τρόπους επίλυσης πρακτικών προβλημάτων

Ανατροπή: Ο ΣΥΡΙΖΑ προσανατολίζεται να καταψηφίσει την άρση ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής!

Καταιγιστικές εξελίξεις προμηνύονται στο πολιτικό σκηνικό τα επόμενα εικοσιτετράωρα, με αφορμή τη στάση που θα κρατήσουν τα κόμματα για την άρση της βουλευτικής ασυλίας των εννέα βουλευτών της Χρυσής Αυγής κατόπιν αιτήματος των ανακριτριών,σύμφωνα με δημοσίευμα του ιστότοπου iefimerida.gr.

Στο επιτελείο της Κουμουνδούρου, χαράσσουν τη δική τους γραμμή και βρίσκονται ήδη «επί ποδός», ενώ το απόγευμα της Τρίτης θα συνεδριάσουν από κοινού Πολιτική Γραμματεία και Προεδρείο Κοινοβουλευτικής Ομάδας, για να αποφασίσουν ποια στάση θα υιοθετήσει το κόμμα στην κρίσιμη ψηφοφορία.

Η αξιωματική αντιπολίτευση, προσανατολίζεται ήδη στην καταψήφιση των αιτημάτων για άρση ασυλίας της Χρυσής Αυγής, ενώ ενδεικτικές των προθέσεων του κόμματος ήταν οι δηλώσεις κορυφαίου στελέχους της Κουμουνδούρου στον ιστότοπο iefimerida.gr .

«Θρυλική, απόρθητη Σεβαστούπολη»

Ο τίτλος του κειμένου προέρχεται από τον ύμνο της Σεβαστούπολης, η οποία φέρει επίσης τον τίτλο: «Πόλη της ρωσικής δόξας». Πηγή: Ricardo Marquina

Η ιστορία της πόλης που ίδρυσε η Μεγάλη Αικατερίνη. Το ιδιαίτερο καθεστώς που τη διέπει από την εποχή Χρουστσόφ και οι συμφωνίες με την Ουκρανία. Πόσο σημαντική είναι, στρατηγικά, για τη Ρωσία η κύρια βάση του Στόλου της Μαύρης θάλασσας και γιατί τη χρειάζεται.

Η Σεβαστούπολη ιδρύθηκε στη νοτιοανατολική ακτή της χερσονήσου της Κριμαίας το 1783, με διάταγμα της ρωσίδας αυτοκράτειρας Μεγάλης Αικατερίνης, στον τόπο της αρχαίας πόλης Χερσόνησος, τα ερείπια της οποία ερευνούν μέχρι σήμερα οι αρχαιολόγοι. Η Αικατερίνη ήταν αυτή που έδωσε το όνομα στην πόλη, το οποίο στα ελληνικά μεταφράζεται σαν σεβαστή, ιερή ή μεγαλοπρεπής πόλη, πόλη της δόξας.

Εκτακτη Σύνοδος Κορυφής για την Ουκρανία - Με κυρώσεις απειλούν τη Ρωσία ΕΕ και ΗΠΑ

Reuters, AP, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εκτακτη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ για την κατάσταση στην Ουκρανία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στις Βρυξέλλες.

Οπως δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των κρατών μελών της ΕΕ «θα συζητήσουν σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία και το πώς να διευκολύνουν την απαραίτητη αποκλιμάκωση της κατάστασης».

Εξάλλου η Ευρωπαϊκή Ένωση κάλεσε τη Ρωσία να αποσύρει τα στρατεύματά της στις βάσεις τους και να προχωρήσει σε διαβουλεύσεις με το Κίεβο.