Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Σεβαστούπολη: Ουκρανική κορβέτα κατελήφθη από ενόπλους

Ακούστηκαν πυρά αυτόματων όπλων

 Oμάδα ενόπλων κατέλαβε την Πέμπτη την ουκρανική κορβέτα Ternopol, η οποία ελλιμενίζεται στη Σεβαστούπολη, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας στην Κριμαία Βλάντισλαβ Σελεζνιόφ.

Στη διάρκεια της επίθεσης χρησιμοποιήθηκαν βομβίδες κρότου, ενώ ακούστηκαν και πυρά από αυτόματα όπλα, δήλωσε ο κ. Σελεζνιόφ στο Γαλλικό Πρακτορείο, ενώ πρόσθεσε ότι δεν γνωρίζει τίποτα για την τύχη του πληρώματος.

Στο μεταξύ η ρωσική σημαία και η σημαία του ρωσικού πολεμικού ναυτικού κυμάτιζε την Πέμπτη σε μια προκυμαία του λιμανιού της Σεβαστούπολης,

Γλέζος: Η Γερμανία έχει πληρώσει όλες τις χώρες εκτός από την Ελλάδα - Μας εκδικείται

ΣΥΝΘΗΚΗ ΖΗΤΕΙ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ

«Το αίτημά μας σήμερα είναι ένα: Υπογραφή συνθήκης ειρήνης με τη Γερμανία που αποφεύγουν να υπογράψουν οι πάντα νομότυποι Γερμανοί, γιατί μόνο τότε θα υποχρεωθούν να πληρώσουν τις οφειλές τους στην Ελλάδα», τόνισε ο Μανώλης Γλέζος, βουλευτής και πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που δόθηκε σήμερα στην ΕΣΗΕΑ.

Αφορμή για τη συνέντευξη Τύπου στάθηκε η συγγνώμη που ζήτησε ο Γερμανός Πρόεδρος Γιόαχιμ Γκάουκ -κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στις αρχές Μαρτίου στο χωριό Λιγκιάδες της Ηπείρου- από τις οικογένειες των θυμάτων για τις θηριωδίες που διέπραξαν οι ναζί στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Προκαλεί το προεκλογικό σποτ του Ερντογάν (Video)

Μπορεί οι εκλογικές αρχές να εμπόδισαν την προβολή του τηλεοπτικού κλιπ της προεκλογικής εκστρατείας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για κατάχρηση εθνικών συμβόλων, ωστόσο ο ίδιος ο πρωθυπουργός, απείλησε να «απαγορεύσει την απαγόρευση που επιβλήθηκε.

Το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο δήλωσε πως η χρήση της κόκκινης τουρκικής σημαίας σ’ αυτό το διάρκειας ενός λεπτού προεκλογικό βίντεο που προβλήθηκε από μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια, ιστότοπους και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παραβιάζει τις οδηγίες για την προεκλογική εκστρατεία ενόψει των δημοτικών εκλογών της 30ής Μαρτίου.

«Τότε θα την απαγορεύσουμε. Θα επιβάλουμε μια απαγόρευση στην απαγόρευση», δήλωσε οργισμένος ο Ερντογάν, σύμφωνα με τουρκικές εφημερίδες,

Ανάπτυξη και καινοτομία

Η σημερινή κρίση, Ελληνική και Ευρωπαϊκή ταυτόχρονα, στη σκληρή διάρκεια της, μας φέρνει αντιμέτωπους με ένα βασικό ερώτημα: μπορούμε να ζητάμε χρήματα για κατανάλωση, δίχως να έχουμε ήδη προτείνει στην αγορά προϊόντα ελκυστικά και ανταγωνιστικά; Όσοι λένε ναι το κάνουν γιατί θεωρούν ότι είναι «εξ ορισμού» υποχρέωση του κράτους και του Δημοσίου να στηρίζει την Ανάπτυξη ρίχνοντας στην αγορά χρήματα.

Η παγκόσμια όμως κατάσταση δεν το επιτρέπει πια γιατί στο παγκοσμιοποιημένο οικονομικό παιχνίδι μπήκαν νέοι ισχυροί ανταγωνιστές: οι αναπτυσσόμενες  χώρες όπως Κίνα, Ινδία, Βραζιλία, που παίρνουν όλο και μεγαλύτερο από ό,τι στο παρελθόν, μερίδιο από την διεθνή οικονομία. Η Ευρώπη βρίσκεται στην καρδιά αυτού του παιχνιδιού: διότι έχει παράδοση μεν δημόσιου «προστατευτισμού», όμως δεν μπορεί να συνεχίσει έτσι, γιατί, θα μείνει στο περιθώριο δίχως να προτείνει νέα, ελκυστικά προϊόντα.

Συναυλία καθηγητών Κέντρου Τέχνης "Σύνθεση"

Το Κέντρο Τέχνης «ΣΥΝΘΕΣΗ» σας καλεί στην καθιερωμένη Συναυλία Καθηγητών που διοργανώνει την Κυριακή 23 Μαρτίου στις 19:30 μμ  στο Δημοτικό Θέατρο Ν. Μουδανιών με θέμα τις μουσικές του κόσμου. (Κλασική, Τζαζ, Ροκ, Ποπ, Παραδοσιακή, Λαϊκή)

Συμμετέχουν μαθητές μεγάλων τάξεων και οι Χορωδίες του ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ

Την ημέρα της συναυλίας θα συγκεντρώνουμε στο Θέατρο Φάρμακα  και Τρόφιμα

«Η κυρία Προέδρου» στο Θέατρο της Παλαιόχωρας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Η κυρία Προέδρου» στο Θέατρο της Παλαιόχωρας

Το κορυφαίο έργο «Η κυρία Προέδρου» των Μορίς Ιννεκέμ – Πιερ Βέμπερ από την Πολιτεία Θεάτρου θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι κάτοικοι των Ζερβοχωρίων στο Θέατρο της Παλαιόχωρας την Κυριακή 30 Μαρτίου 2014 στις 7:30 μ.μ..

Την παράσταση  παρουσιάζουν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης της Π.Κ.Μ., η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής  και  ο Δήμος Πολυγύρου στο πλαίσιο της δράσης «Ευριπίδεια 2011-2014» του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ΕΣΠΑ 2007-2013.