Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Νεκρός 17χρονος και τρεις τραυματίες από συμπλοκές οικογενειών στο Ηράκλειο


ΑΝΑΒΡΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΘΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΒΕΝΤΕΤΑ

 Άγρια συμπλοκή σημειώθηκε λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι στο χωριό Ροτάσι στο δημοτικό διαμέρισμα Πύργου Μονοφατσίου στο Ηράκλειο με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ενός 17χρονου αγοριού και τον τραυματισμό τριών ακόμα ατόμων.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το αιματηρό επεισόδιο ξεκίνησε όταν μια ομάδα 5 - 6 ατόμων, μέλη οικογενειών που τους χωρίζουν κτηματικές διαφορές, «πιάστηκε» στα χέρια.

Γρήγορα τις μπουνιές διαδέχτηκαν πυροβολισμοί και μαχαιρώματα που έπεφταν βροχή μεταξύ των εμπλεκόμενων με συνέπεια τον τραυματισμό τεσσάρων ατόμων που μεταφέρθηκαν όλοι στο Κέντρο Υγείας Χάρακα για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Δήμος Πολυγύρου: Έγκριση του έργου για τη συλλογή, μεταφορά, επεξεργασία και διάθεση λυμάτων του Τ.Δ. Ολύνθου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΜΕ 4.034.222,67 € ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ Ε.Π. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΘΡΑΚΗ Η ΣΥΛΛΟΓΗ, ΜΕΤΑΦΟΡΑ, ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΛΥΜΑΤΩΝ ΤΟΥ Τ.Δ. ΟΛΥΝΘΟΥ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ
ΣΤΟ ΕΣΠΑ ΤΟ 4ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΑΛΥΒΩΝ

Ακόμη ένα έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονία – Θράκη» για τον Δήμο Πολυγύρου, μετά από απόφαση του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα η πράξη «Συλλογή, μεταφορά, επεξεργασία και διάθεση λυμάτων οικισμού Όλυνθος Δήμου Πολυγύρου», προϋπολογισμού 4.034.222,67 €.

Η πράξη θα υλοποιηθεί με 4 υποέργα μετά την ολοκλήρωση των οποίων θα παραδοθούν:

Τον εκσυγχρονισμό και την καλύτερη διασυνοριακή διασύνδεση των ευρωπαϊκών ενεργειακών δικτύων υπερψήφισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο


Βρυξέλλες, 21 Σεπτεμβρίου 2012

Τον εκσυγχρονισμό και την καλύτερη διασυνοριακή διασύνδεση των ευρωπαϊκών ενεργειακών δικτύων υπερψήφισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Σε τρεις ενεργειακούς «διαδρόμους προτεραιότητας» συμμετέχει η Ελλάδα. Δηλώσεις του Ευρωβουλευτή της ΝΔ Καθηγητή Ιωάννη Α. Τσουκαλά

Η Επιτροπή Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπερψήφισε με μεγάλη πλειοψηφία το σχέδιο έκθεσης που αφορά στις κατευθυντήριες γραμμές για τις διευρωπαϊκές ενεργειακές υποδομές και αποβλέπει στον εκσυγχρονισμό και την καλύτερη διασυνοριακή διασύνδεση των ευρωπαϊκών ενεργειακών δικτύων.

Η πρόταση καθορίζει τους κανόνες για την έγκαιρη ανάπτυξη και διαλειτουργικότητα των διευρωπαϊκών ενεργειακών δικτύων με στόχο την καλύτερη λειτουργία της εσωτερικής ενεργειακής αγοράς,

Στα δικαστήρια για τον ναό της Αφροδίτης

φωτογραφία: olympia.gr
Στα δικαστήρια ετοιμάζεται να προσφύγει ο Σύλλογος Φίλων Πρασίνου Θεσσαλονίκης, προκειμένου να προσβάλει νομικά την πολεοδομική άδεια που δόθηκε από τον δήμο Θεσσαλονίκης για την επίχωση του ναού της Αφροδίτης στην πλατεία Αντιγονιδών.

Μέλη και φίλοι του συλλόγου συγκεντρώθηκαν για άλλη μια φορά χθες το πρωί στο σημείο, ζητώντας να μη γίνει καμία παρέμβαση στο μνημείο πριν ολοκληρωθούν εδαφολογικές και στατικές μελέτες.

«Δεν υπάρχει καμία απόφαση του ΚΑΣ για επίχωση του μνημείου. Ζητούμε την αναστολή των εργασιών και την εκπόνηση μελέτης για τη στατικότητα των οικοδομών. Επίσης, θέλουμε να απαλλοτριωθεί ο χώρος και να αναδειχθεί το μνημείο», ανέφερε στη «Μ» ο πρόεδρος του συλλόγου Γρηγόρης Νικολαΐδης.

Μπαζώνουν τον Ναό της Αφροδίτης στην Θεσσαλονίκη; (Videos)



Δείτε και την δήλωση του Μιχάλη Καλόπουλου: