Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Αρχίζει να ξαναβλέπει φως η Θεσσαλονίκη μετά το γενικό μπλακ άουτ

Σταδιακά επανέρχεται η ρευματοδότηση στις περιοχές της Νοτιοανατολικής Θεσσαλονίκης που από τις 17.30 το απόγευμα βρίσκονται στο σκοτάδι, μετά από ένα ξαφνικό καλοκαιρινό μπουρίνι που “χτύπησε” τη συμπρωτεύουσα.

Σύμφωνα με τη ΔΕΗ, η βλάβη σε κεντρική γραμμή υψηλής τάσης προκλήθηκε από κεραυνό.

Λόγω των διακοπών που σημειώθηκαν στο ρεύμα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε 40 κλήσεις για απεγκλωβισμό ατόμων από ασανσέρ, ενώ χρειάστηκε να κάνει και μια άντληση υδάτων από υπόγειο εργοστασίου στην αγροτική περιοχή της Σίνδου.

«Ντρέπεται» ο Ομπάμα για την οπλοκατοχή στις ΗΠΑ

Τη βαθιά του απογοήτευση για την ανικανότητα της Ουάσιγκτον να επιβάλει ακόμη και τα επιεικέστερα μέτρα ελέγχου της οπλοκατοχής εξέφρασε ο Μπαράκ Ομπάμα μετά και από την τελευταία αιματηρή επίθεση που σημειώθηκε σε σχολείο του Πόρτλαντ.

 «Η χώρα πρέπει να κάνει μία ενδοσκόπηση για το ζήτημα αυτό. Τείνει να γίνει ο κανόνας και το θεωρούμε ως κάτι δεδομένο σε τέτοιο βαθμό ώστε εμένα σαν γονέα με τρομοκρατεί», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου.

Την Τρίτη ένας άνδρας οπλισμένος με καραμπίνα εισέβαλε στο γυμναστήριο ενός λυκείου στην πόλη Τρούτντεϊλ, κοντά στο Πόρτλαντ και σκότωσε έναν 14χρονο μαθητή, ενώ λίγο αργότερα βρέθηκε και ο ίδιος νεκρός μέσα στις τουαλέτες.

Θεαματική σύγκρουση γαλαξιών

Μια εντυπωσιακή και συνάμα πρωτοφανή εικόνα κατέγραψε το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble της NASA. Τέσσερα γαλαξιακά συμπλέγματα συγκρούστηκαν βίαια πέντε δισεκατομμύρια έτη φωτός μακριά.

Οι αστρονόμοι δεν είναι ακόμα σε θέση να κατανοήσουν πλήρως τι συνέβη. Μέχρι στιγμής ήξεραν πως όταν δύο σμήνη γαλαξιών συγκρούονται, μεγάλες περιοχές του χώρου ενεργοποιούνται από ισχυρά κύματα που διασχίζουν το διαγαλαξιακό αέριο και τη σκόνη, προκαλώντας έντονες εκπομπές ηλεκτρομαγνητικού φάσματος. Δεν μπορούν να απαντήσουν –τουλάχιστον μέχρι στιγμής- τι γίνεται αν συγκρουστούν τέσσερα γαλαξιακά σμήνη.

Δυσαρεστημένη η εβραϊκή κοινότητα με την υπουργοποίηση Βορίδη

Τον κατηγορούν ως αντισημίτη...

Την δυσαρέσκεια τους εκφράζουν τα ΜΜΕ στο Ισραήλ με την υπουργοποίηση του Μάκη Βορίδη κατηγορώντας τον ως αντισημίτη. Οι εφημερίδες τονίζουν την σχέση του με τον Γάλλο Jean-Marie Le Pen τον οποίο  θεωρεί τον ως μέντορα και φίλο του.

Ο 49χρονος πολιτικός στις εθνικές εκλογές του  2000 συνεργάστηκε με τον ακροδεξιό Κωνσταντίνο Πλεύρη, που αργότερα έγραψε το 1400 σελίδων βιβλίο "Εβραίοι, Όλη η Αλήθεια", στο οποίο παρακινούσε του Έλληνες να σκοτώσουν Εβραίους".

Όταν ο Βορίδης απέτυχε εκλογικά, "το κόμμα του προσχώρησε στο ΛΑΟΣ,

Αλφαβητικός κατάλογος σημαντικών βοτάνων και τι θεραπεύουν

Α
Αγγελική - για τόνωση, φλέγμα, σπασμούς, φουσκώματα, τυμπανισμό, ρευματισμούς, αρθρίτιδα
Αγριμόνιο - για πονόλαιμο, λαρυγγίτιδα, φαρυγγίτιδα, αμυγδαλίτιδα, ουλίτιδα, άφθες, πληγές, μυκητιάσεις, τραύματα, ημικρανίες, διάρροια
Αλόη - για διαβήτη, τραύματα, αντισηψία, έκζεμα, έγκαυμα, τόνωση

Αμαμελίδα - για κιρσούς, αιμορραγίες, αντισηψία, πονοκεφάλους, δερματίτιδες, στοματίτιδα, αμυγδαλίτιδα
Αψιθιά ή Αρτεμισία - για διαβήτη, ακανόνιστη έμμηνος ρύση, εμετούς

Β
Βασιλικός - για πονοκεφάλους, νεύρα, άφθες, σπασμούς, στομαχόπονο

Αποκάλυψη της αλήθειας από ΔΝΤ: Νέα μέτρα 2 δισ. το 2015

Καυτό φθινόπωρο προαναγγέλλει η έκθεση του ΔΝΤ για την Ελλάδα που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, καθώς ανοίγει διάπλατα το ασφαλιστικό, τα εργασιακά, αλλά και το φορολογικό αποδεικνύοντας πως η πολύμηνη διαπραγμάτευση κυβέρνησης - τρόικας το διάστημα Σεπτέμβριος 2013 - Μάρτιος 2014 είχε αποκλειστικά εκλογική στόχεύση και στόχο να μεταθέσει τις εκκρεμότητες για αργότερα.

 Το ΔΝΤ αναφέρει πως αθροιστικά την τετραετία 2014-2017 το δημοσιονομικό κενό τοποθετείται στα 7,7 δισ. ευρώ και πως απαιτούνται επιπλέον μέτρα 5,7 δισ. ευρώ για να κλείσει το κενό της διετίας 2015-2016. Σύμφωνα με την έκθεση η πορεία προσαρμογής για τη διόρθωση του υπερβολικού ελλείμματος της Ελλάδας θα πρέπει να αποσκοπεί στην επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων τουλάχιστον 2,75 δισ. ευρώ(1,5% του ΑΕΠ) το 2014, 5,65 δισ. ευρώ (3% του ΑΕΠ) το 2015 και 8,9 δισ. ευρώ (4,5% του ΑΕΠ) το 2016.