Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Την παραπομπή του πρώην υπουργού Ά. Τσοχατζόπουλου αποφάσισε, με ευρεία ψηφοφορία, η Ολομέλεια της Βουλής


Eλλάδα: Την παραπομπή του πρώην υπουργού Ά. Τσοχατζόπουλου αποφάσισε, με ευρεία ψηφοφορία, η Ολομέλεια της Βουλής, για την υπόθεση των γερμανικών υποβρυχίων

Την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του πρώην υπουργού Άμυνας του ΠΑΣΟΚ Άκη Τσοχατζόπουλου για δύο αδικήματα και την παραπομπή του στο Δικαστικό Συμβούλιο, αποφάσισε, με ευρεία πλειοψηφία, η Ολομέλεια της Βουλής έπειτα από μυστική ψηφοφορία, αποδεχόμενη το πόρισμα της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής που διερεύνησε την υπόθεση των γερμανικών υποβρυχίων.

Ειδικότερα, ψήφισαν 242 βουλευτές και στην κάλπη βρέθηκαν 236 έγκυρα, 6 άκυρα και 4 λευκά. Για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας, υπέρ της παραπομπής του κ. Τσοχατζόπουλου ψήφισαν 216, 9 "κατά", ενώ 7 δήλωσαν "παρών", ενώ για το αδίκημα νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, υπέρ ψήφισαν 215, κατά 9, ενώ 8 δήλωσαν "παρών".

Tέλος για το ΠΑΣΟΚ και το "Θα σε ξανάβρω στους μπαξέδες"!


Τελικά στο ΠΑΣΟΚ θα μείνουν με την "Κάρμινα Μπουράνα" αν δεν τους την απαγορέψουν κι αυτή: Ενα ακόμη τραγούδι που συνδέθηκε με την ιστορική του πορεία του "Θα σε ξανάβρω στους μπαξέδες" του συνθέτη Ηλία Ανδριόπουλου, τέλος! Με δήλωσή του ο δημιουργός απαγορεύει στο κυβερνών κόμμα τη χρήση του τραγουδιού του

Αναλυτικά η δήλωση του συνθέτη έχει ως εξής:

«Υπάρχουν τραγούδια που καθαγιάζει με τον χρόνο η αγάπη του λαού μας, και τα φυλάσσει σαν ακριβό φυλαχτό μες στην ψυχή του. Ποτέ ένα καλό τραγούδι, αλλά και κάθε αληθινή τέχνη, δεν εξύμνησε στην ιστορία της ανθρωπότητας, τον τύραννο, τον δήμιο ή τον προδότη.

Δελτίο Τύπου Θωμά Καπλάνη για τον ΧΥΤΑ Πολυγύρου


 ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
Ο  ΧΥΤΑ  Πολυγύρου  κατάντησε  σκουπιδότοπος.  Είναι  πραγματικά  αδιανόητο  για  τους  κατοίκους  του  Πολυγύρου,  αλλά  και  γενικότερα  τους  κατοίκους  του  Δήμου  μας,  να  αποδεχθούν  τη  μετατροπή  του  ΧΥΤΑ  σε  χωματερή  του  χειρίστου  είδους.  Ο  μέχρι  πριν  από  λίγους  μήνες  υποδειγματικός  στη  λειτουργία  του  χώρος  εναπόθεσης  των  στερεών  αποβλήτων  που  βρίσκεται  ένα  χιλιόμετρο  έξω  από  την  πόλη  του  Πολυγύρου,  έχει  γίνει  πια  σκουπιδότοπος.  Βουνά  από  σκουπίδια  βρίσκονται  πεταμένα  στο  ΧΥΤΑ,  χωρίς  να  γίνεται  κανενός  είδους  επεξεργασία  ή  επικάλυψη  τους.
Η  κατάσταση  αυτή  εγκυμονεί  πάρα  πολλούς  κινδύνους.  Δεν  είναι  τόσο  η  αφόρητη  δυσοσμία  ή  η  απαράδεκτη  εικόνα  με  τους  εκατοντάδες  τόνους  σκουπίδια.

Θάνος Μικρούτσικος - Χρήστος Θηβαίος στο 3ο Φεστιβάλ Πολυγύρου


ΔΗΜΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ
3ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με την πρώτη συνάντηση χορωδιών στην Παλαιόχωρα συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του 3ου Φεστιβάλ Πολυγύρου στο προαύλιο του Δημοτικού Καταστήματος.  Η εκδήλωση οργανώνεται από το Σύλλογο Φίλων Παράδοσης Πανζερβοχωρίων.

Δελτίο Τύπου Δήμου Σιθωνίας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εφαρμογή πεζοδρόμησης παραλιακής οδού Ν.Μαρμαρά

Από τις 4 Ιουλίου 2011 τίθεται καθημερινά σε εφαρμογή η πεζοδρόμηση της παραλιακής οδού του Ν.Μαρμαρά από 20.30 μ.μ. έως 01.00 π.μ. Το συγκεκριμένο μέτρο ευελπιστούμε να δώσει τέλος στο χρόνιο πρόβλημα της κυκλοφοριακής συμφόρησης στο κέντρο του Ν.Μαρμαρά και θα επιτρέψει στους πεζούς να απολαύσουν ελεύθερα τη διάβασή τους.

Στους φίλους οδηγούς Ι.Χ. και λεωφορείων γνωρίζουμε ότι θα λειτουργήσουν οι παρακάτω χώροι στάθμευσης, για την εξυπηρέτησή τους:

Κομισιόν: «Η Ελλάδα πρέπει να σέβεται τους διαδηλωτές της»


Για το θέμα των εκτεταμένων επεισοδίων που σημειώθηκαν στην Αθήνα αναφέρθηκε η Κομισιόν σημειώνοντας πως «είναι ευθύνη των ελληνικών αρχών να διαχειρίζονται τα ζητήματα δημόσιας τάξης».

Η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κα Αρεκίλντε υπογράμμισε ότι το εκτελεστικό όργανο της Κοινότητας «δεν δίνει μαθήματα στην Ελλάδα αλλά αναμένει από κάθε κράτος μέλος να σέβεται τα δικαιώματα των  πολιτών να διαδηλώνουν ειρηνικά».

Κατέληξε σημειώνοντας πως «κάθε πράξη βίας είναι λυπηρή και απαράδεκτη».
Πηγή: Star