Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Ομιλία του Δημοσθένη Δαββέτα στη Θεσσαλονίκη

κλικ για μεγέθυνση

Μήνυμα Γιώργου Γκιλή, υποψηφίου Δημάρχου Νέας Προποντίδας

κλικ για μεγέθυνση
Το όραμα για ένα σύγχρονο Δήμο ξεκίνησε. Εσείς θα μείνετε αμέτοχοι ;; Ελπίζω να είστε συνοδοιπόροι στο νέο αυτό ξεκίνημα που σχεδιάζουμε για το τόπο μας. Ήρθε η ώρα για δράση και εξέλιξη...!

Η δική σας συμμετοχή...
Η δική μας δύναμη...

Ενωμένοι...Κερδισμένοι...!

Για το Δήμο Νέας Προποντίδας
Γιώργος Γκιλής
Υποψήφιος Δήμαρχος

Πρόγραμμα επισκέψεων υποψηφίου Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής, Γιάννη Γιώργου

Πολύγυρος 25 Απριλίου 2014

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

Πρόγραμμα επισκέψεων του Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής
Ιωάννη Γιώργου

Σειρά επισκέψεων πραγματοποίησε την Πέμπτη 24 Απριλίου ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Ιωάννης Γιώργος.

Το πρωί παρευρέθηκε στην εκδήλωση βράβευσης των ξενοδοχειακών μονάδων που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο OCEANIA CLUB στα Ν. Μουδανιά, στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης του προγράμματος «ShMILE2 – Από τον πειραματισμό στη διάδοση του Οικολογικού Σήματος στη Μεσόγειο».

Συνέδριο για τη ρωσική γλώσσα στην Χαλκιδική

Οι εργασίες διεθνούς συνεδρίου για τη ρωσική γλώσσα ξεκινούν αύριο Σάββατο στην Χαλκιδική. Το συνέδριο που πραγματοποιείται από τις 26 έως τις 29 Απριλίου σε ξενοδοχείο της Χαλκιδικής, διοργανώνει η Ανώτατη Σχολή Μετάφρασης του Κρατικού Πανεπιστήμιου της Μόσχας «Μ.Β. Λομονόσοβ».

Πρόκειται για το Δ΄ διεθνές επιστημονικό συνέδριο με κεντρικό θέμα: «Η ρωσική γλώσσα και ο πολιτισμός στον καθρέφτη της μετάφρασης».

Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν πάνω από 70 διακεκριμένοι επιστήμονες από 17 χώρες: Ελλάδα, Ρωσία, Ουκρανία, Ιαπωνία, Ισπανία, Ιταλία, Αυστρία, Ισραήλ, Φινλανδία, Πολώνια, Βουλγαρία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Γεωργία, Αρμενία, Καζαχστάν, Αζερμπαϊτζάν και Ουζμπεκιστάν.

Οι Αζτέκοι πολεμιστές και η μαχητική τους ικανότητα

Η αυτοκρατορία των Αζτέκων δημιουργήθηκε από την Τριπλή Συμμαχία των πόλεων – κρατών Tenochtitlan, Texcoco και Tlacopan και επεκτάθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα, καταλαμβάνοντας την περιοχή γύρω από την κοιλάδα του Μεξικού κατά το χρονικό διάστημα 1428 μέχρι το 1521 οπότε και καταλύθηκε από τους Ισπανούς κατακτητές και τον Ερνάν Κορτές.

Η σύντομη εξάπλωσή της οφειλόταν συν τοις άλλοις στους ικανούς πολεμιστές που διέθετε και οι οποίοι κατείχαν εξέχουσα θέση στην κοινωνία των Μεξικανών. Στο παρόν άρθρο θα εξετάσουμε την εκπαίδευση τον οπλισμό και τις συνθήκες διαβίωσής τους.

Κλάμα χωρίς τέλος όπου εμφανίζεται ο Κιμ Γιονγκ Ουν

Με χειροκροτήματα, αγκαλιές και δάκρυα συγκίνισης υποδέχθηκαν τον Κιμ Γιονγκ Ουν, γυναίκες στρατιώτες στην εκπαιδευτική άσκηση εκτόξευσης πολλαπλού πυραύλου στη Βόρεια Κορέα.

Ο βορειοκορεάτης ηγέτης βρέθηκε στη μονάδα και επιθεώρηση την άσκηση στη μονάδα KPA 851.

Στη μία από αυτές γυναίκες στρατιώτες έχουν περικυκλώσει τον Κιμ Γιονγκ Ουν με εμφανή τη συγκίνησή τους για την παρουσία του στη μονάδα. Δεν είναι εξάλλου η πρώτη φορά που Βορειοκορεάτισσες έχουν παρόμοιες αντιδράσεις στη θέα του ηγέτη τους.

Γιώργος Πιπερόπουλος: «Πολιτικό παλκοσένικο» με… «νευρόσπαστα;»

Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος

Ξεκινώ, για αποφυγή παρεξηγήσεων, με τη διευκρίνιση ότι η αναφορά σε «νευρόσπαστα» δεν συνιστά σκωπτική αξιολόγηση για το Πολιτικό μας Σύστημα αλλά είναι ο αρχαίος όρος για τις «κούκλες» που αργότερα ονομάστηκαν «μαριονέτες»…

Πολλοί φίλοι και εχθροί, όχι μόνο στο παρελθόν αλλά και τώρα, μας χαρακτηρίζουν ως ένα ιδιόμορφα «περίεργο» Λαό, ικανό να σκαμπανεβάζει ανάμεσα σε ναδίρ και ζενίθ εν ριπή οφθαλμού, να επιδείχνει συμπεριφορές που θυμίζουν Ελβετικές αγελάδες και διανύοντας μια τρισχιλιετή ιστορία συχνά πρωταγωνίστησε, πρωτοτύπησε και την… «έγραψε» από τον Μαραθώνα και την Σαλαμίνα αναχαιτίζοντας τους Πέρσες, μέχρι την Αλβανία και το Ρούπελ,

Παράταση 6 μηνών στην προφυλάκιση του Ν. Μιχαλολιάκου

 Παρατείνεται η προσωρινή κράτηση στον Κορυδαλλό του Γενικού Γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου που -κατά το κατηγορητήριο- θεωρείται ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης.

Με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, που συνεδρίασε ενόψει της λήξης του πρώτου εξαμήνου κράτησης του κατηγορουμένου, διατάσσεται η συνέχιση για ακόμη ένα εξάμηνο της προφυλάκισής του. Σύμφωνα με τους δικαστές δεν έχουν εκλείψει οι λόγοι για τους οποίους ο Ν. Μιχαλολιάκος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος τον περασμένο Οκτώβριο με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτών και του αρμόδιου εισαγγελέα.

Μάλιστα στην εισήγηση που είχε υποβάλει στους ανακριτές της υπόθεσης ο εισαγγελέας ζητώντας την προσωρινή κράτησή του Μιχαλολιάκου τόνιζε ότι :