Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Παράταση 6 μηνών στην προφυλάκιση του Ν. Μιχαλολιάκου

 Παρατείνεται η προσωρινή κράτηση στον Κορυδαλλό του Γενικού Γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου που -κατά το κατηγορητήριο- θεωρείται ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης.

Με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, που συνεδρίασε ενόψει της λήξης του πρώτου εξαμήνου κράτησης του κατηγορουμένου, διατάσσεται η συνέχιση για ακόμη ένα εξάμηνο της προφυλάκισής του. Σύμφωνα με τους δικαστές δεν έχουν εκλείψει οι λόγοι για τους οποίους ο Ν. Μιχαλολιάκος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος τον περασμένο Οκτώβριο με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτών και του αρμόδιου εισαγγελέα.

Μάλιστα στην εισήγηση που είχε υποβάλει στους ανακριτές της υπόθεσης ο εισαγγελέας ζητώντας την προσωρινή κράτησή του Μιχαλολιάκου τόνιζε ότι :
«υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής και από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξεως, συνεχής και αδιάλειπτος έλεγχος της οργάνωσης και δυνατότητα κατεύθυνσης των εναπομεινάντων μη εισέτι εντοπισθέντων μελών αυτής, κρίνεται πιθανό, αν αφεθεί ελεύθερος, να τελέσει νέα εγκλήματα»

Το Συμβούλιο έλαβε υπόψη του το βαρύ κατηγορητήριο για τον Νίκο Μιχαλολιάκο σύμφωνα με το οποίο : «Εσύ δε υπό την ιδιότητα του μέλους της στενής ηγετικής ομάδας της οργανώσεως και του βουλευτού της Χρυσής Αυγής διηύθυνες αυτήν παρέχων διαταγές, οδηγίες και εντολές προς τα μέλη της οργανώσεως ελέγχων απολύτως τη δράση αυτής και ενεργών προς επίτευξη των παρανόμων σκοπών της όπως ανωτέρω αυτοί αναλυτικώς αναφέρονται».

Πριν από λίγες ημέρες με αντίστοιχα βουλεύματα , παρατάθηκε η κράτηση και των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγού και Χρήστου Παππά , ενώ συνολικά για την εγκληματική δράση της ΧΑ βρίσκονται προφυλακισμένοι έξι βουλευτές.

Πηγή: NewsBomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: