Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Μ. Βορίδης: Ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν η καταστροφή της Ελλάδας!

«Η κρίση στην Ελλάδα έχει συγκεκριμένο όνομα και επώνυμο: Ανδρέας Παπανδρέου» είπε ο Μάκης Βορίδης από το βήμα του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στον κυβερνητικό εταίρο της ΝΔ και τον ιδρυτή του.

 «Για την καταστροφή του τόπου ευθύνονται οι επιλογές του ΠΑΣΟΚ, του Ανδρέα Παπανδρέου, σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή» τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ και πρόσθεσε πως «πρέπει να υπερασπιστούμε τις αξίες της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας, του Έθνους».

Από τα πυρά του δεν ξέφυγε η Αριστερά, με τον Μάκη Βορίδη να κάνει λόγο για μεγάλη σύγκρουση και μεγάλη αναμέτρηση.

Ν.Κακλαμάνης: Δεν εμπιστεύομαι τον Στουρνάρα

Φωτογραφία: ΑΜΠΕ

9ο συνέδριο ΝΔ
Υπαινιγμοί και κατά του ΠΑΣΟΚ


Και ο Νικήτας Κακλαμάνης, όπως αναμενόταν, άφησε υπαινιγμούς για την συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ, αλλά και κατά του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα.

"Η Ελλάδα βιώνει τις πιο δύσκολες στιγμές μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε στόχο και πέτυχε την ένταξη της χώρας στην ΕΕ. Χρειάζεται, όμως, να ξεκαθαρίσουμε για ποια Ευρώπη μιλάμε. Για την Ευρώπη της Μέρκελ και της ανεργίας, ή την Ευρώπη των μεγάλων ηγετών της ανάπτυξης και της ευημερίας; Η πατρίδα μας βιώνει 1,5 εκατομμύρια ανέργους και η μεγάλη πλειοψηφία στενάζει. Μπορούμε αυτό να το πούμε "δημοκρατία"; Τι χειρότερο θα συνέβαινε στη χώρα μας, αν ο λαός αποφάσιζε για την τύχη του; Θέλω να κοιτάζω τον πολίτη στα μάτια, γιατί άλλα του υποσχέθηκα προεκλογικά και άλλα έχω ψηφίσει μέχρι σήμερα", υπογράμμισε ο κ. Κακλαμάνης, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του για την απόφαση συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ.

Μόνο στο Λιτόχωρο...

Μόνο στο Λιτόχωρο γιορτάζουν σήμερα  την εορτή των Αγίων Αποστόλων, ενώ αύριο γιορτάζουν την εορτή Πέτρου και Παύλου. Ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα οι δύο εορτές εορτάζονται... αντίστροφα : Σήμερα του Πέτρου και του Παύλου και αύριο των Αγίων Αποστόλων.

Ο Λιτοχωρινός

Πηγή: Λευτεριά

Εκαναν τζαμί την Αγία Σοφία της Τραπεζούντας!

MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Κι όμως συνέβη αυτό που ζητούσαν οι ισλαμιστές στην Τουρκία. Η Αγία Σοφία στην Τραπεζούντα, λειτούργησε ως τζαμί το απόγευμα της Παρασευής!

Επί 52 χρόνια ο συγκεκριμένος ναός λειτουργούσε ως μουσείο και από τώρα θα είναι και χώρος προσευχής των Μουσουλμάνων.

Κατά τη διάρκεια της προσευχής οι βυζαντινές τοιχογραφίες καλύφθηκαν με κουρτίνες καθώς στο Ισλάμ απαγορεύονται οι εικόνες.

Στην προσευχή παραβρέθηκαν περίπου 50 πιστοί. Ο διευθυντής της Διεύθυνσης Βακουφίων της Τραπεζούντας Μαζχάρ Γιλντιρίμ δήλωσε πως « από σήμερα ξεκίνησε η προσωπική προσευχή των πιστών. Την επόμενη εβδομάδα θα κάνουμε και επίσημη τελετή.»Ο ίδιος ανέφερε πως εκτός των ωρών της προσευχής(σ.σ. 5 φορές την ημέρα προσεύχονται οι Μουσουλμάνοι) ο συγκεκριμένος χώρος θα συνεχίσει να λιτουργεί ως μουσείο.

Περού: Ανακαλύφθηκε βασιλικός τάφος, με μουμιοποιημένες γυναίκες

Αρχαιολόγοι στο Περού ανακοίνωσαν την Πέμπτη ότι ανακάλυψαν ένα τεράστιο βασιλικό τάφο γεμάτο μουμιοποιημένες γυναίκες. Σύμφωνα με τους επιστήμονες ο τάφος παρέχει σημαντικές πληροφορίες σχετικά με την αινιγματική αυτοκρατορία των Γουάρι, η οποία κυριαρχούσε στις Άνδεις πολύ πριν την ύπαρξη των Ίνκας.

«Για πρώτη φορά στην ιστορία της αρχαιολογίας του Περού, ανακαλύψαμε ένα βασιλικό τάφο, ο οποίος ανήκει στην αυτοκρατορία και τον πολιτισμό των Γουάρι», δήλωσε ο επικεφαλής αρχαιολόγος, Μίλος Γκίερς.

Οι ερευνητές θεωρούν ότι η ανακάλυψη αυτή θα βοηθήσει στην κατανόηση του πολιτισμού και της ζωής στις Άνδεις, αιώνες πριν την άνοδο της αυτοκρατορίας των Ίνκας, η οποία έχει καταγραφεί λεπτομερώς από τους Ισπανούς κατακτητές.

Γκρούεφσκι: «Όλοι ξέρουν... γιατί η ''Μακεδονία'' δεν έχει ενταχθεί ακόμη στο ΝΑΤΟ»

Κατηγορεί εκ νέου την Ελλάδα και τη Διεθνή Κοινότητα

«Ο μοναδικός λόγος είναι επειδή δεν αποδεχθήκαμε αλλαγή του ονόματος του κράτους μας και της εθνικής ταυτότητας των 'Μακεδόνων', με τον τρόπο μάλιστα που επιζητεί η Ελλάδα» ανέφερε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα των Σκοπίων "Ντνέβνικ" (Dnevnik)

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι επανέλαβε τις κατηγορίες του κατά της Ελλάδας για το γεγονός ότι η χώρα του δεν έχει ενταχθεί ακόμη στο ΝΑΤΟ και δεν έχει ξεκινήσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), ενώ επέρριψε ευθύνες γι' αυτό και στη Διεθνή Κοινότητα.

"Όλος ο κόσμος γνωρίζει για ποιο λόγο η 'Μακεδονία' δεν έχει ενταχθεί ακόμη στο ΝΑΤΟ και δεν έχει λάβει ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ. Ο μοναδικός λόγος είναι επειδή δεν αποδεχθήκαμε αλλαγή του ονόματος του κράτους μας και της εθνικής ταυτότητας των 'Μακεδόνων', με τον τρόπο μάλιστα που επιζητεί η Ελλάδα" ανέφερε ο κ. Γκρούεφσκι σε συνέντευξή του στην εφημερίδα των Σκοπίων "Ντνέβνικ" (Dnevnik).

Το αρχαιότερο γονιδίωμα

Το άλογο του Πρεβάλσκι, το οποίο ζει στη Μογγολία και σώθηκε από την εξαφάνιση με αναπαραγωγή σε αιχμαλωσία, είναι το αρχαιότερο άγριο άλογο του πλανήτη Πηγή Claudia Feh, Association pour le cheval de Przewalski: TAKH, Le Villaret, F 48125 Meyrueis Tak
«Διαβάστηκε» από τους επιστήμονες και ανήκει σε ένα άλογο 700.000 ετών

Λαλίνα Φαφούτη

Το αρχαιότερο γονιδίωμα που έχει «διαβαστεί» μέχρι σήμερα ανήκει σε ένα άλογο που έζησε πριν από 700.000 χρόνια στον παγωμένο Καναδά και παρουσιάζεται λεπτομερώς στην επιθεώρηση «Nature». Το επίτευγμα αποτελεί μια σημαντική νίκη της επιστήμης απέναντι στον χρόνο – ως τώρα το πιο «παλιό» γονιδίωμα που είχε αλληλουχηθεί ήταν αυτό μιας πολικής αρκούδας ηλικίας 110.000 ως 130.000 ετών. Παράλληλα «σπρώχνει» την ιστορία των αλόγων επάνω στη Γη πίσω κατά δυο εκατομμύρια χρόνια ενώ δίνει ελπίδες για την αποκρυπτογράφηση των γενετικών μυστικών χαμένων ειδών – ίσως ακόμη και των μακρινών προγόνων του ανθρώπου.

Τουρκική διείσδυση σε Ρόδο - Κω - Πως επιδιώκει η Άγκυρα να μεταφέρει το "μοντέλο Θράκη"


Με ψεύδη και παραποίηση της πραγματικότητας  και των διεθνών συνθηκών μια ομάδα μουσουλμάνων της Ρόδου επιδιώκει και πάλι να δημιουργήσει θέμα δήθεν ...τουρκικής μειονότητας στα Δωδεκάνησα κατ' επιταγήν κύκλων της Αγκυρας που προωθούν συγκεκριμένη προπαγάνδα  με παρότρυνση του επίσημου τουρκικού κράτους.

 Συγκεκριμένα οι  εφημερίδες Milliyet (με τον τίτλο «Το τουρκικό σχολείο στη Ρόδο είναι κλειστό εδώ και 43 χρόνια» και τον υπέρτιτλο «Αντέδρασε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αδελφοσύνης και Πολιτισμού των Μουσουλμάνων της Ρόδου») και η Star ( με τον τίτλο «Οι Τούρκοι της Ρόδου περιμένουν ενδιαφέρον») γράφoυν ότι οι  μουσουλμάνοι ( ''Τούρκους'' τους ονομάζουν τα ΜΜΕ)  που ζουν στη Ρόδο, ζήτησαν να εφαρμοστούν και τους ίδιους τα δικαιώματα που αναγνωρίζονται στην Τουρκία, στις μειονότητες, τα τελευταία χρόνια και ζήτησαν βοήθεια από τον Τούρκο Πρόεδρο κ. Γκιουλ.

«Σπάει» ο κωδικός του «Χειρόγραφου Βόινιτς»

Θεωρείται το πιο δυσαναγνωστο κείμενο στον κόσμο

Θερμού Μαρία

Γραμμένο σε μία άγνωστη γλώσσα, που δεν έχει εντοπισθεί πουθενά αλλού και γεμάτο από αινιγματικά σχέδια και σύμβολα, το «Χειρόγραφο Βόινιτς» που θεωρείται το πλέον δυσανάγνωστο του κόσμου, φαίνεται ότι μπορεί τελικά να αναγνωσθεί. Ετσι τουλάχιστον πιστεύουν ένας φυσικός ο Μαρτσέλο Μοντεμούρο του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ και ο συνάδελφός του Νταμιάν Ζαννέτ, που μπορεί να μην έσπασαν ακριβώς τον κώδικα στον οποίο είναι γραμμένο αλλά τουλάχιστον, σύμφωνα με μελέτη τους, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «PLoS One» μπορούν να πουν ότι δεν πρόκειται για... φάρσα.

 Το χειρόγραφο, το οποίο χρονολογείται στις αρχές του 15ου αιώνα ανακαλύφθηκε από έναν παλαιοπώλη τον Βίλφριντ Βόινιτς το 1912 και δεδομένου, ότι στα χρόνια που πέρασαν, δεν κατέστη δυνατόν να αποκρυπτογραφηθεί από γλωσσολόγους και ειδικούς, πολλοί θεώρησαν ότι πρόκειται για μία φάρσα, που εστάλη από το παρελθόν... Ορισμένες από τις σελίδες του έχουν χαθεί αλλά στις 240 που έχουν διασωθεί _ οι περισσότερες από τις οποίες είναι εικονογραφημένες _

Αναλυτικό πρόγραμμα 5ου Φεστιβάλ Πολυγύρου

Κλικ για μεγέθυνση


Κατέρρευσε ο Αντώνης Σαμαράς κατά τη διάρκεια της ομιλίας του


ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Αδιαθεσία αισθάνθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Συνέδριο της ΝΔ. Αποτέλεσμα ήταν να διακοπεί η ομιλία του. Ο πρωθυπουργός λιποθύμησε από την κούραση και την εξάντληση καθώς πήγε στο συνέδριο κατ' ευθείαν από τις Βρυξέλλες και τη Σύνοδο Κορυφής.

Ο κ. Σαμαράς ζήτησε να καθίσει για λίγα λεπτά, διακόπτοντας την ομιλία του ενώ επικρατούσε ανησυχία στις τάξεις των συνέδρων της ΝΔ. «Συγγνώμη, δεν νιώθω καλά, πρέπει να κάτσω για δύο λεπτά», είπε. Ο πρωθυπουργός κατέβηκε από το βήμα και μετέβη στο ιατρείο του σταδίου προκειμένου να εξεταστεί από γιατρούς. Η σύζυγός του και συνεργάτες του του εδωσαν νερό και ζάχαρη και συνήλθε γρήγορα.

Δείτε το σχετικό βίντεο: