Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η «Νυκτερινή Αστραπή» στον Έβρο

Την πλήρη ικανοποίησή του για το υψηλό αίσθημα καθήκοντος που διέπει τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε δήλωσή του, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της τελικής φάσης της άσκησης «Νυκτερινή Αστραπή» που διεξήχθη στο πεδίο βολής «Αετός» στον νομό Έβρου.

«Η Ελλάδα μπορεί να αισθάνεται ασφαλής. Γιατί οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας είναι η εγγύηση της ασφάλειας, της σιγουριάς, της ανεξαρτησίας και της ακεραιότητας της πατρίδας μας και σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς -που όλοι νομίζουν ότι η Ελλάδα έχει γονατίσει- και συνδράμουν στη συλλογική μας προσπάθεια για να βρει και πάλι η πατρίδα μας τον προσανατολισμό και τον βηματισμό της και στέλνουν το δικό τους ισχυρό και ηχηρό μήνυμα: Ότι η Ελλάδα είναι όρθια, περήφανη, πάντοτε έτοιμη να ανταποκριθεί στο καθήκον της, απέναντι στις υποχρεώσεις της που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εκδήλωση προς τιμήν του Ν. Πλαστήρα στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών

Διημερίδα στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών 7-8 Δεκεμβρίου

Με αφορμή τη συμπλήρωση 60 χρόνων από το θάνατο του Πρωθυπουργού και Στρατηγού Νικόλαου Πλαστήρα, οι Καρδιτσιώτες τον τιμούν με μια διημερίδα (7-8 Δεκεμβρίου) κατά τη διάρκεια της οποίας θα προβληθεί η ζωή και το πολιτικό του έργο.

Ο στρατηγός Νικόλαος Πλαστήρας έγινε γνωστός για τη στρατιωτική του δράση κατά τους  Βαλκανικούς (τον αποκαλούσαν ο Μαύρος Καβαλάρης) και την Μικρασιατική εκστρατεία και πολλές φορές ενεπλάκη με την πολιτική συμμετέχοντας ή οργανώνοντας κινήματα.

Κυβέρνησε την Ελλάδα τρεις φορές, μία το 1945 και άλλες δύο στα 1951-1952. Επί κυβερνήσεως του απαλλοτριώθηκαν τα περισσότερα τσιφλίκια και αποδόθηκε η γη στους καλλιεργητές.

Ανακοίνωση Δασαρχείου Πολυγύρου

Από το Δασαρχείο Πολυγύρου ανακοινώνεται ότι όσοι κάτοικοι της Δ.Ε. Πολυγύρου δικαιούχοι καυσόξυλων για το έτος 2013 δεν πλήρωσαν ακόμη, μπορούν να προσέλθουν στο Δημαρχείο με την αστυνομική τους ταυτότητα την Τετάρτη 4/12/2013, από τις 9:00 π.μ. έως τις 12:30 μ.μ., για να πληρώσουν το ανάλογο ποσό. (64,32 ευρώ)

Η προθεσμία αυτή είναι τελική και δεν πρόκειται να δοθεί παράταση για την πληρωμή των καυσόξυλων. Όσοι κάτοικοι δεν προσέλθουν θα θεωρηθούν μη δικαιούχοι και η αίτησή τους θα απορριφθεί.

Η παραλαβή των καυσόξυλων από το δάσος θα γίνει το αργότερο μέχρι τις 15/12/2013 μετά από συνεννόηση με το Δασαρχείο στα τηλέφωνα : 2371021684, 21685 τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Δελτίο Τύπου του Δήμου Πολυγύρου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού ανακοινώνεται ότι τη Δευτέρα  2-12-2013 ξεκινάει η διανομή δωρεάν τροφίμων  στους δικαιούχους του Δήμου Πολυγύρου.

Στο Δ.Δ  Πολυγύρου θα πραγματοποιηθεί από το ισόγειο της κατοικίας του κ.Γεωργίου Γκλάβα (περιοχή Δασαρχείου)

Στα υπόλοιπα Δ.Δ. του Δήμου η διανομή θα γίνει από τα κατά τόπους δημοτικά καταστήματα.

«Κόκκινος» συναγερμός στον Ειρηνικό

Κλιμακώνεται όλο και περισσότερο η ένταση στον Ειρηνικό, μετά τις έντονες αντιδράσεις Ιαπωνίας και ΗΠΑ που προκάλεσε η επίμαχη νέα ζώνη εναερίου ελέγχου πάνω από την Ανατολική Θάλασσα της Κίνας, την οποία θέσπισε μονομερώς το περασμένο Σάββατο το Πεκίνο.

Τη νύκτα της Πέμπτης προς την Παρασκευή, δύο αυτοσχέδια βλήματα εκτοξεύθηκαν κοντά σε μια αμερικανική βάση, κοντά στο Τόκιο χωρίς να προκληθούν θύματα ούτε ζημιές, ανακοίνωσε η ιαπωνική αστυνομία.

"Το επεισόδιο σημειώθηκε γύρω στις 23:30 το βράδυ της Πέμπτης, κοντά στην αμερικανική αεροπορική βάση της Γιοκότα. Οι κάτοικοι άκουσαν εκρήξεις. Η αστυνομία ανακάλυψε επιτόπου δύο χαλύβδινους σωλήνες, καλώδια και μπαταρίες. Δεν επισημάνθηκε καμιά ζημιά", δήλωσε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας στο Τόκιο.

Κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής στην Κύπρο για τη δολοφονία των δύο μελών της Χρυσής Αυγής

Εξετάζεται 30χρονος αντιεξουσιαστής με βάση νέα στοιχεία που έχουν ανακύψει

Γράφει ο Λαμπρόπουλος Βασίλης Γ.

Στην Κύπρο βρίσκεται τα τελευταία 24ωρα κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας προκειμένου να διαλευκάνει τη δολοφονία των δύο μελών της «Χρυσής Αυγής» πριν από ένα μήνα στο Νέο Ηράκλειο.

Τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής επισκέπτονται, από την προηγούμενη Δευτέρα, στις φυλακές Λευκωσίας τον κρατούμενο 30χρονο αντιεξουσιαστή Δημήτρη Μαμ.. Κι αυτό γιατί εκτιμούν ότι ο 30χρονος διαθέτει πληροφορίες και γνωρίζει τον δράστη της αιματηρής επίθεσης στο Νέο Ηράκλειο από την πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Μαχόμενες Λαϊκές Επαναστατικές Δυνάμεις». Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η στάση του 30χρονου είναι «αρνητική».

Ο Παναγιώταρος εξηγεί το «Κωνσταντίνος Κολοκοτρώνης» (Video)

Με μήνυμά του στο twitter o Ηλίας Παναγιώταρος εξηγεί γιατί είπε Κωνσταντίνο τον Κολοκοτρώνη. Όπως λέει, αναφερόταν στον πατέρα του «Γέρου του Μοριά» που σκοτώθηκε στην Καστάνια της Μάνης πολεμώντας 10.000 Τούρκους μαζί με τον Παναγιώταρο Βενετσανάκη.

 Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής διευκρινίζει για την ομιλία του στη Βουλή ότι εκ παραδρομής απέδωσε τη φράση του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη «φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους» στον πατέρα του Κωνσταντίνο, ενώ υποστηρίζει ότι Παναγιώταρος Βενετσανάκης ήταν πρόγονός του.

Από την ομιλία του βουλευτή πάντως, είναι φανερό ότι τα χει μπερδέψει λίγο ... και τα ονόματα, και τις ρήσεις των εθνικών ηρώων...

Δεν επέζησε ο «κομήτης του αιώνα» (Video)

Ο «κομήτης του αιώνα» φαίνεται ότι δεν επέζησε το πιο κρίσιμο βράδυ της ζωής του καθώς όπως δείχνουν οι πρώτες παρατηρήσεις από διαστημικά τηλεσκόπια, ο κομήτης ΙSON πιθανότατα διαλύθηκε το βράδυ της Πέμπτης καθώς περνούσε σε μικρή απόσταση από τον Ήλιο.

Η γιγάντια μάζα από πάγους και βράχια βιντεοσκοπήθηκε να περνά πίσω από τον Ήλιο, δεν κατάφερε όμως να επανεμφανιστεί στην άλλη πλευρά του άστρου.

Εξαρχής οι αστρονόμοι προειδοποιούσαν ότι ο κομήτης θα μπορούσε να καταστραφεί από την ακραία θερμοκρασία, έως και 4.900 βαθμούς Κελσίου, αλλά και από τις παλιρροϊκές δυνάμεις που δεχόταν από το βαρυτικό πεδίο του Ήλιου.