Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής στην Κύπρο για τη δολοφονία των δύο μελών της Χρυσής Αυγής

Εξετάζεται 30χρονος αντιεξουσιαστής με βάση νέα στοιχεία που έχουν ανακύψει

Γράφει ο Λαμπρόπουλος Βασίλης Γ.

Στην Κύπρο βρίσκεται τα τελευταία 24ωρα κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας προκειμένου να διαλευκάνει τη δολοφονία των δύο μελών της «Χρυσής Αυγής» πριν από ένα μήνα στο Νέο Ηράκλειο.

Τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής επισκέπτονται, από την προηγούμενη Δευτέρα, στις φυλακές Λευκωσίας τον κρατούμενο 30χρονο αντιεξουσιαστή Δημήτρη Μαμ.. Κι αυτό γιατί εκτιμούν ότι ο 30χρονος διαθέτει πληροφορίες και γνωρίζει τον δράστη της αιματηρής επίθεσης στο Νέο Ηράκλειο από την πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Μαχόμενες Λαϊκές Επαναστατικές Δυνάμεις». Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η στάση του 30χρονου είναι «αρνητική».

Ο 30χρονος έχει συλληφθεί για την εν ψυχρώ δολοφονία, τα ξημερώματα της 23ης Ιουνίου 2012, στην οδό Καταλυμάτων στην Αγία Νάπα, με 15 σφαίρες και από έναν μόνο δράστη, τριών Κυπρίων και δύο Ρουμάνων που ήταν φρουροί γνωστού κύπριου επιχειρηματία, ο οποίος σχετίζεται κυρίως με νυχτερινά κέντρα. Η υπόθεση φέρεται να εξιχνιάστηκε αμέσως από την κυπριακή αστυνομία με βάση τις καταγραφές σε κάμερες των κινήσεων του εκτελεστή των πέντε ανθρώπων, που επιβιβάστηκε σε ΙΧ αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε συνεργός του. Με βάση τα ευρήματα στην Κύπρο, η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία προχώρησε τα επόμενα 24ωρα στη σύλληψη του προαναφερόμενου 30χρονου αντιεξουσιαστή και του 42χρονου συνεργού του Αναστάσιου Τ., που αναγνωρίστηκαν ως οι επιβαίνοντες στο ΙΧ.

Η δίκη για αυτή την υπόθεση εξελίσσεται στην Κύπρο κι η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί στις αρχές Δεκεμβρίου. Οι δύο κατηγορούμενοι αρνούνται οποιαδήποτε συμμετοχή στον πενταπλό φόνο.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ έχουν συγκεντρώσει πληροφορίες αλλά κι έχουν στην διάθεση τους μια σημαντική «εκμυστήρευση» εμπλεκομένου στη υπόθεση ότι «ο 30χρονος είχε ίσως συμμετάσχει σε ένοπλες επιθέσεις στην Ελλάδα την περίοδο 2009-2010 κι ανάμεσα σε αυτές στην επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα της Αγίας Παρασκευής τον Οκτώβριο του 2009». Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ εκτιμούν ότι ο 30χρονος σε κάποια από αυτές τις ένοπλες επιθέσεις πιθανόν να είχε συνεργασθεί με τον κοντόσωμο δράστη της δολοφονικής επίθεσης -την 1η Νοεμβρίου- στο Νέο Ηράκλειο. Παράλληλα φέρεται να του τίθενται ερωτήματα και σε σχέση με νέα στοιχεία που έχουν προκύψει τις τελευταίες ημέρες. Υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ μιλούσαν τις τελευταίες ώρες για «στοχευμένη έρευνα στην Κύπρο» προκειμένου να συγκεντρωθούν κρίσιμα στοιχεία για την υπόθεση του διπλού φόνου έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Πηγή: Το Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: