Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Πανεπιστήμιο Μακεδονίας - Ημερίδα: Τουρκική εξωτερική πολιτική


Το Εργαστήριο Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας διοργανώνει ημερίδα με θέμα:

Η Μετα-Κεμαλική Εξωτερική Πολιτική της Τουρκίας, την Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2011, από τις 09:30 πμ., στην αίθουσα συνεδρίων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Καθώς εισερχόμαστε σε μια νέα περίοδο για το διεθνές σύστημα, με δεδομένη τη δυσχερή συγκυρία για τη χώρα μας και τις νέες προσεγγίσεις που υιοθετεί η Τουρκία στην εξωτερική της πολιτική, είναι αναγκαίο, ίσως περισσότερο από ποτέ, για την Ελλάδα και για την Ελληνική επιστημονική κοινότητα των Διεθνών Σχέσεων να μελετήσει όλες τις διαστάσεις της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής.

Ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά στη Βουλή


Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2011

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Μόλις άκουσα τον κ. Παπανδρέου στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα.

Δεν κατάλαβε, ή κάνει πως δεν καταλαβαίνει τι του είπα.

Ζήτησα την παραίτησή του κ. Παπανδρέου. Ώστε να πάει η χώρα σε εκλογές, υπό συνθήκες ομαλότητας.

Αν κατάλαβε ότι θέλω να συγκυβερνήσω μαζί του, κατάλαβε λάθος.

CNN: "Ο Παπανδρέου να έχει έτοιμο ένα ελικόπτερο!"


Βασίλης Δαλιάνης

Διασύρεται κατ' εξακολούθηση η χώρα...

«Ο Παπανδρέου πρέπει να βεβαιωθεί πως θα υπάρχει ένα ελικόπτερο που θα τον περιμένει στην ταράτσα του Προεδρικού Μεγάρου για να διαφύγει από τους οργισμένους διαδηλωτές, όπως ο Αργεντινός Πρόεδρος Fernando De La Rue το Δεκέμβριο του 2001» αναφέρει στην κατακλείδα του δημοσίευμα του αμερικανικού δικτύου CNN, σχετικά με τις ομοιότητες της «ελληνικής τραγωδίας», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά με την Αργεντινή του 2001.

Με τίτλο «Η ελληνική τραγωδία φέρνει μνήμες Αργεντινής» το CNN αναφέρεται στην αλληλουχία των γεγονότων από την ένταξη της χώρας μας στο μηχανισμό στήριξης και παραλληλίζει την πορεία της ελληνικής οικονομίας με αυτή της Αργεντινής,

CNN: Greek tragedy has echoes of Argentina


Greek Presidential guards in front of the Greek Parliament where Prime Minister George Papandreo faces a confidence vote.

By Hans-Joachim Voth, Special to CNN

Editor's note: Hans-Joachim Voth is ICREA Research Professor of Economics at Barcelona's Universitat Pompeu Fabra. Educated in Germany, the UK and Italy, he received his doctorate from Nuffield College, Oxford, in 1996. A former consultant with McKinsey & Company, he has taught at MIT, Stanford, and NYU-Stern. His website is here.

(CNN) -- A country is suffering from a deep recession, unemployment is increasing, and the government deficit looms larger by the day. Part of the problem comes from an overvalued, fixed exchange rate. Anti-government demonstrations are a common occurrence, and riots are increasingly frequent. The country seems engulfed by a rising wave of chaos.

Σαμαράς: Είπα στον Παπανδρέου να παραιτηθεί και να πάμε σε εκλογές


Σπύρος Γκουτζάνης

Αποχώρησε η ΝΔ από τη συζήτηση, ίσως δεν παέι ούτε στην ψηφοφορία

Σκληρή επίθεση κατά του Πρωθυπουργού εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος κάλεσε τον Γ. Παπανδρέου να παραιτηθεί κατηγορώντας τον ότι ενέπαιξε όχι μόνο τον ίδιο αλά και τους ηγέτες της ΕΕ.

«Ο κ. Παπανδρέου κάνει πως δεν καταλαβαίνει.

Ζήτησα την παραίτησή του, όχι να συγκυβερνήσουμε» σημείωσε, υποστηρίζοντας πως «λέει ψέματα, εκβιάζει για να κρατηθεί στη θέση του.

Η εισήγηση του Πρωθυπουργού Γιώργου Α. Παπανδρέου στο Υπουργικό Συμβούλιο


«Καθυστερήσαμε λίγο, γιατί θέλαμε να ακούσουμε τι θα πει και η Αντιπολίτευση. Θα μιλήσω και γι’ αυτά, αλλά νομίζω ότι μάλλον αποτελεί δικαίωση των αποφάσεών μας. Μεγάλη η απόφαση της Αντιπολίτευσης να στηρίξει το πακέτο.

Πρώτα απ’ όλα, αγαπητοί συνάδελφοι, κάθε φορά που βρισκόμαστε, λέμε πόσο δραματική είναι η στιγμή – και είναι πολύ δραματική, και σήμερα.

Ας δούμε τι διακυβεύεται.

Άκουσα ότι υπήρξε έκπληξη χθες από τις δηλώσεις των εταίρων μας. Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί υπήρξε έκπληξη, πραγματικά, δεν καταλαβαίνω γιατί είχαμε την οποιαδήποτε έκπληξη.

Δήλωση του Αντώνη Σαμαρά


Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Νέα Δημοκρατία είναι το κατ' εξοχήν Ευρωπαϊκό Κόμμα της Ελλάδας.
Ήταν, είναι και παραμένει ο εγγυητής της Ευρωπαϊκής μας πορείας και βεβαίως της παραμονής μας στο ευρώ.

Από την πρώτη στιγμή εκφράσαμε την απαίτηση να ματαιωθεί το δημοψήφισμα. Και ζητάμε από τον κ. Παπανδρέου δημόσια να το αποσύρει αμέσως.

Οι δραματικές εξελίξεις των τελευταίων ωρών έδειξαν ότι είχαμε απόλυτα δίκιο.

Η εξέγερση της «γόβας»


Τελικά ο Γιώργος την… βρήκε από τις κυρίες του ΠΑΣΟΚ! Δεν είμαστε βέβαιοι εάν το περίμενε αλλά μόνο γυναίκες είναι αυτές που ξεσηκώθηκαν τελικώς ενάντια στην πολιτική του και τις επιλογές του.

Η Βάσω η οποία δεν είναι η πρώτη φορά που τον αφήνει «ξερό» με τις παρεμβάσεις της, η Μιλένα η οποία κάποτε φώναζε μέσα στην αίθουσα της Βουλής να διώξουν τον Γιώργο γιατί ήθελε Βενιζέλο, η Καϊλή, η Τόνια γάτα με πέταλα χτυπάει όποτε χρειάζεται και η άγνωστη μέχρι σήμερα Χαρά Κεφαλίδου!

Δεν είναι γνωστό ακόμα πως προτίθενται να ενεργήσουν την Παρασκευή στην διαδικασία για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση αλλά είναι σίγουρο οτι η εξέγερση της «γόβας» ξεκίνησε!

Πηγή: Newpost

Όχι και άγνωστη μέχρι σήμερα η Χαρά Κεφαλίδου. Έγινε γνωστή στο πανελλήνιο όταν παρέδωσε το βουλευτικό αυτοκίνητο και επέστρεψε μέρος των προνομίων της, πχ την αμοιβή της από τις επιτροπές στις οποίες συμμετέχει.

Β. Παπαγεωργόπουλος:Τελικά για άλλη μια φορά οι γυναίκες έσωσαν την πατρίδα!


Ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου είπε:

«Λούκα Κατσέλη, Μιλένα Αποστολάκη, Βάσω Παπανδρέου, Χαρά Κεφαλίδου, Εύα Καϊλή, Έλενα Παναρίτη και άλλες…

Είναι φανερό ότι ο Γ.Παπανδρέου δεν έχει διαβάσει Ευριπίδη, τον μεγάλο τραγικό ποιητή της αρχαιότητας.

Αν είχε διαβάσει Ευριπίδη θα γνώριζε ότι: «Πάντων δυσμαχώτατον γυνή», δηλαδή «πιο δύσκολα απ’ όλα είναι να πολεμηθεί η γυναίκα»!...

Τελικά για άλλη μια φορά οι γυναίκες έσωσαν την πατρίδα!...

Στους 150 η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ


Οχι σε ψήφο εμπιστοσύνης από Καϊλή, Παναρίτη


Στους 150 βουλευτές μειώνεται η δύναμη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

Μετά την ανακοίνωση της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ κυρίας Ευας Καϊλή ότι δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και το μήνυμα της κυρίας Έλενας Παναρίτη -βουλευτού Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ- ότι δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης "σε μια κυβέρνηση που οδηγεί την χώρα στην καταστροφή", είναι προφανές ότι ο κ. Παπανδρέου έχει απωλέσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Αυτή την στιγμή δεν είναι καθαρό εάν η διαδικασία της συζήτησης (άρα και η ψηφοφορία που έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή)

Δελτίο Τύπου Οργανισμού Τουριστικής Προβολής & marketing Χαλκιδικής

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ & MARKETING ΝΟΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Ταχ. Δ/νση: Διοικητήριο, Πολύγυρος
Ταχ. Κώδ.: 631 00
Τηλέφωνα: 23713 - 51425
Fax: 23710 - 39403
e-mail: broutzas@halkidiki.gov.gr

Πολύγυρος, 3 Νοεμβρίου 2011

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής & Marketing Χαλκιδικής, συμμετείχε στη 2η συνεδρίαση της Γνωμοδοτικής Επιτροπής Συνεδριακού Τουρισμού υπό την προεδρία του Υφυπουργού Πολιτισμού & Τουρισμού κ. Γιώργου Νικητιάδη.

Ανεξαρτητοποιήθηκε η Εύα Καϊλή - Τι αναφέρει η επιστολή της


Την απόφασή της να ανεξαρτητοποιηθεί ανακοίνωσε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Εύα Καϊλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newpost.gr, η βουλευτής έχει αποφασίσει την κίνηση αυτή από νωρίς το πρωί. Στο ΠΑΣΟΚ ενημερώθηκαν για τις προθέσεις της κυρίας Καϊλή, η οποία, υπενθυμίζουμε ότι από την αρχή είχε ταχθεί κατά του δημοψηφίσματος.

Πλέον, έπειτα και από την αποχώρηση της κ. Αποστολάκη, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είναι 151.

Aναλυτικά η επιστολή της προς τον πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο:

Βόμβα Βενιζέλου: Όχι σε δημοψήφισμα για το ευρώ!

Σαφείς αποστάσεις από τον Πρωθυπουργό πήρε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μόλις επέστρεψε τα ξημερώματα από τις Κάννες. «Η θέση της Ελλάδας μέσα στο ευρώ είναι μια ιστορική κατάκτηση της χώρας που δεν μπορεί να τεθεί υπό αμφισβήτηση.

Το κεκτημένο αυτό του ελληνικού λαού δεν μπορεί να εξαρτηθεί από την διεξαγωγή δημοψηφίσματος" τόνισε σε δήλωση που εξέδωσε αμέσως μετά την επιστροφή ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, εξέδωσε την ανακοίνωση μόλις επέστρεψε στην Αθήνα από τις Κάννες στις 4.45 σήμερα το πρωί.

Δήλωση του Γιάννη Μιχελάκη


Πέμπτη, 03 Νοεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Έκπληκτοι παρακολουθήσαμε τις δηλώσεις του κ. Παπανδρέου μετά τη συνάντησή του με τους ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας.

Τόσο οι δικές του δηλώσεις όσο και της κας Μέρκελ και του κ. Σαρκοζί, αποκάλυψαν ότι ο κ. Παπανδρέου τους παρουσίασε ότι στην Ελλάδα υπάρχει δήθεν αμφισβήτηση για την παραμονή της χώρας στην Ε.Ε. και τη ζώνη του ευρώ.

Δημοψήφισμα στις 4 Δεκεμβρίου με ερώτημα «ναι ή όχι στο ευρώ»


Οι πρώτες πληροφορίες από τις Κάννες:

Στις 4 Δεκεμβρίου το δημοψήφισμα στην Ελλάδα, με το ερώτημα «ναι ή όχι στο ευρώ», δήλωσε ο Γιούνκερ.

Σαρκοζί: “Οι Έλληνες πρέπει να αποφασίσουν αν θέλουν να συνεχίσουν να είναι μαζί μας”

Σαρκοζί: Θα δώσουμε την έκτη δόση όταν το πρόγραμμα που εγκρίθηκε στις 26 Οκτωβρίου θα εφαρμοστεί

Σαρκοζί: Το θέμα είναι κατά ποσό η Ελλάδα μπορεί να παραμείνει στην ευρωζώνη