Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Πέθανε ο τούρκος δημοσιογράφος Μεχμέτ Αλί Μπιράντ

Τον περασμένο Νοέμβριο ο Μπιράντ ανακοίνωσε στη τουρκική τηλεόραση πως ανακάλυψε τις ρίζες του και πως είναι κουρδικής καταγωγής

Ο Μπιράντ ήταν μία από τις φιλελεύθερες φωνές της τουρκικής δημοσιογραφίας

Πέθανε ο γνωστός Τούρκος δημοσιογράφος και αρθρογράφος της εφημερίδας «Hürriyet»  Μεχμέτ Αλί Μπιράντ. Ο 72χρονος Μπιράντ, ο οποίος έπασχε από καρκίνο, υπεβλήθη σε λαπαροσκοπική χολοκυστεκτομή και ήταν στην εντατική πτέρυγα του ιδιωτικού Αμερικανικού Νοσοκομείου της Κωνσταντινούπολης. Μέσω Twitter, ο γιος του, Ουμούρ, είπε ότι ο πατέρας του είναι στην εντατική  και ευχαρίστησε το κοινό για την υποστήριξή του, αυτή τη δύσκολή περίοδο.

Ο Μπιράντ, που θεωρείται από αρκετούς ως μία φιλελεύθερη φωνή της τουρκικής δημοσιογραφίας, γεννήθηκε στη Κωνσταντινούπολη το 1941 και φοίτησε στο Λύκειο του Γαλατά Σαράι.

Νέος Κανονισμός ύδρευσης Δήμου Πολυγύρου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΝΕΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ
ΕΠΑΝΑΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΥΔΡΟΜΕΤΡΩΝ

(ΑΠΟ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΩΝ ΣΤΟΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΓΩΓΟ)

Σύμφωνα με το νέο Κανονισμό Ύδρευσης του Δήμου Πολυγύρου, όπως αυτός ψηφίστηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Πολυγύρου (Αρ. Απόφ.: 466/7-12-2012) προβλέπεται (άρθρο 5) η επανατοποθέτηση των υδρομέτρων, που βρίσκονται εντός των ιδιοκτησιών, στον κεντρικό αγωγό με δαπάνες των καταναλωτών και με υπόδειξη της υπηρεσίας ύδρευσης του Δήμου έως 30/4/2013.

Μετά την ημερομηνία αυτή η επανατοποθέτηση των υδρομέτρων θα γίνεται με συνεργεία του Δήμου και οι καταναλωτές θα επιβαρύνονται με το ποσό των 200 €.

Η Ελλάδα από το Διάστημα (Φωτογραφίες)


«Geia sou Ellada! Καθαροί ουρανοί επάνω από την Ελλάδα σήμερα, θα ανεβάσω φωτογραφίες το βράδυ. Σήμερα θα είναι η ανεπίσημη ημέρα της Ελλάδας!» ανήγγειλε ο αστροναύτης του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού Κρις Χάντφιλντ περνώντας επάνω από τη χώρα μας

Ο αστροναύτης του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού Κρις Χάντφιλντ παρουσιάζει στο Twitter ελληνικά τοπία από ψηλά

Λαλίνα Φαφούτη

Δείτε τις φωτογραφίες:

Δράσεις για παιδιά από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολυγύρου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΜΕ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΠΟΓΕΥΜΑ (5.00-7.00)


Μετά τις επιτυχημένες δράσεις για παιδιά, που πραγματοποιήθηκαν στη Δημοτική
Βιβλιοθήκη Πολυγύρου (οικία Τραγανού), το τελευταίο δεκαήμερο του Δεκέμβρη, νέες δράσεις
για μαθητές νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων θα υλοποιούνται στη Δημοτική Βιβλιοθήκη
Πολυγύρου κάθε Παρασκευή από τις 5.00 έως τις 7.00 το απόγευμα.

Οι δράσεις αυτές έχουν γενικό τίτλο «Πάμε Βιβλιοθήκη» και αφορούν κυρίως παιδιά των
νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων.

Συγκεκριμένα:

Μιχάλης Λιάπης: Επέμβαση για ανεύρισμα

Στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» νοσηλεύεται ο Μιχ. Λιάπης

Σε επεμβατική μέθοδο αντιμετώπισης αιμορραγίας στον εγκέφαλο υπεβλήθη χθες το βράδυ ο κ. Μιχάλης Λιάπης στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός».

Ο πρώην υπουργός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο το πρωί, έπειτα από έναν έντονο πονοκέφαλο. Οι γιατροί τον υπέβαλαν σε μία σειρά από εξετάσεις, προκειμένου να εντοπίσουν την εστία του προβλήματος. Λίγη ώρα μετά την εισαγωγή του επικοινώνησε μαζί του τηλεφωνικά ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, στον οποίο δήλωσε ότι είναι καλά. Οι εξετάσεις ολοκληρώθηκαν αργά το μεσημέρι και οι γιατροί διέγνωσαν υπαραχνοειδή αιμορραγία, εξαιτίας ρήξης ανευρύσματος.

Υπερψηφίστηκε η τροπολογία για τους ιμάμηδες της Θράκης

ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΣΦΟΔΡΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

 Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις σημειώνονται στο ζήτημα των ιμάμηδων της Θράκης. Ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος έκανε δεκτή την τροπολογία σύμφωνα με την οποία μπορούν να προσλαμβάνονται στο ελληνικό δημόσιο ιεροδάσκαλοι για τη διδασκαλία του Κορανίου σε μειονοτικά σχολεία και τεμένη της Ξάνθης, η οποία στη συνέχεια υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία.

Η τροπολογία έγινε δεκτή από τον υπουργό Παιδείας έπειτα από εντολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Κρίσιμο ρόλο έπαιξαν και οι αντιδράσεις των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, με τον Πάνο Καμμένο να πιέζει για τη σχετική εξέλιξη.

Εσπευσμένα στο χειρουργείο για ανεύρυσμα ο Μιχάλης Λιάπης

Για εκτεταμένο ανεύρυσμα εγκεφάλου υποβάλλεται σε εγχείρηση ο Μιχάλης Λιάπης στον Ερυθρό Σταυρό.  Ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων της ΝΔ είχε μεταφερθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο έπειτα από εκδήλωση υπαραχνοειδούς αιμορραγίας.

Ο κ. Λιάπης εισήχθη αργά το βράδυ της Τρίτης στο νοσοκομείο κατά την εφημερία του με συμπτώματα ζάλης, εμετού, αδιαθεσίας. Υποβλήθηκε σε εργαστηριακές και απεικονιστικές εξετάσεις οι  οποίες έδειξαν υπαραχνοειδή αιμορραγία του εγκεφάλου.

Την επέμβαση θα διενεργήσουν νευροχειρουργοί και ειδικευμένοι ακτονολόγοι, οι οποίοι έκριναν αυτή τη θεραπευτική μέθοδο έναντι του ανοιχτού χειρουργείου για την αντιμετώπιση του ανευρύσματος.

Θεσσαλονίκη: Τα αρχαία του μετρό πάνε... Παύλου Μελά

Μέσα στον χώρο του πρώην Στρατοπέδου Παύλου Μελά, θα μεταφρθούν κατά πάσα πιθανότητα τα σημαντικότατα μνημεία της βυζαντινής Θεσσαλονίκης, που αποκαλύφθηκαν μέσα στο σκάμμα του σταθμού «Βενιζέλου», στο πλαίσιο των ανασκαφών του Μετρό. Οι δύο βυζαντινοί δρόμοι που τέμνονται, ο λιθόστρωτος Cardo και ο μαρμαροστρωμένος Decumanus, ο οποίος ξεπερνά σε μήκος τα 75 μέτρα, με ορατά όχι μόνον τα αρχαία επισκευαστικά έργα που έγιναν με πλάκες από λατομείο του Χορτιάτη, αλλά και τα ίχνη των αμαξοτροχιών, θα μεταφερθούν.

Το ίδιο και το τετράπυλο που βρέθηκε στη συμβολή των παραπάνω οδών, με τους οκτώ πεσσούς που το στήριζαν, καθώς και οι άλλοι έξι πεσσοί, πεσμένοι σήμερα, που όριζαν στεγασμένα πεζοδρόμια,