Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Δήμος Θεσσαλονίκης: Ζητά χρήματα για να απαλλοτριωθεί ο ναός επί της πλατείας Αντιγονιδών

Υπέρ της διάσωσης και ανάδειξης του υστεροαρχαϊκού Ναού που βρίσκεται στην πλατεία Αντιγονιδών τάχθηκε με απόφασή του, που έλαβε κατά την 26η συνεδρίασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα μετά από πρόταση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτη Αβραμόπουλου, σχετικά με το ζήτημα της κατάχωσης του υστεροαρχαϊκού Ναού της Θεσσαλονίκης, που αποτελεί μοναδικό μνημείο στο κέντρο της πόλης, επί της πλατείας Αντιγονιδών και αφού ετέθησαν υπόψη του σώματος σχετικά έγγραφα του Σωματείου Φίλοι του Πρασίνου Θεσσαλονίκης και σχετική εισήγηση της προϊσταμένης της ΙΣΤ’ Εφορείας Αρχαιοτήτων Βασιλικής Μισαηλίδου, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία:

Νεολιθικοί τάφοι στο Διρό

Ενα παιδί θαμμένο σε ένα αγγείο και την ταφή τριών ενηλίκων που έζησαν στη Νεολιθική Εποχή (6.000-3.000 π.Χ.) έφεραν στο φως οι αρχαιολόγοι στο σπήλαιο Αλεπότρυπα στο Διρό (φωτογραφία).

Οι τάφοι σε συνδυασμό με τη μεγάλη ποσότητα ευρημάτων κεραμικής και εργαλείων οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η θέση κατοικήθηκε τη συγκεκριμένη περίοδο. Η ανασκαφή έγινε στο πλαίσιο προγράμματος που μεταξύ άλλων έχει ως σκοπό την αναπαράσταση του παλαιοπεριβάλλοντος της δυτικής Μάνης μετά το τέλος της Πλειστοκαίνου και την αλληλεπίδρασή της με την παρουσία του ανθρώπου.

Πηγή: Τα Νέα

Οικολόγοι στην Ε.Ε: Να σταματήσει η υλοτόμηση στις Σκουριές Χαλκιδικής

Κατεπείγουσα γραπτή ερώτησή του προς την Κομισιόν  κατέθεσε ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο, Νίκος Χρυσόγελος για την υλοτόμηση δάσους στην περιοχή Σκουριές στη Χαλκιδική, προκειμένου να διευκολυνθεί η εξόρυξη χρυσού από την εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός».

Στην ερώτησή του αναφέρει πως πρόκειται για την έναρξη της υλοτόμησης αρχέγονου δάσους συνολικής έκτασης 3.273 στρεμμάτων στις Σκουριές και 857 στρεμμάτων στον Κοκκινόλακκα για την κατασκευή χώρου απόθεσης επικίνδυνων αποβλήτων. Σύμφωνα, όμως, με την απόφαση παραχώρησης δάσους, η έναρξη της υλοτόμησης προϋποθέτει την ύπαρξη Ειδικής Έγκρισης Επέμβασης του δασικού νόμου καθώς και Έγκρισης Τεχνικής Μελέτης για όλα τα σχεδιαζόμενα υποέργα.

Κουβέλης: «Η ΔΗΜΑΡ δεν θα ψηφίσει τα μέτρα που αξιώνει η τρόικα για τα εργασιακά»

«Η ΔΗΜΑΡ δεν θα ψηφίσει τα μέτρα που αξιώνει η τρόικα για τις εργασιακές σχέσεις και τα εργασιακά δικαιώματα» ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης. «Οι αξιώσεις της τρόικας υπερβαίνουν τις αντοχές της κοινωνίας», πρόσθεσε. Την έντονη αντίθεσή του στις απαιτήσεις της τρόικας για τα εργασιακά εξέφρασε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος.

Κουβέλης: «Δεν θα ψηφίσουμε τα μέτρα»

Ο κ. Κουβέλης μίλησε για ισοπέδωση της εργασίας, τονίζοντας ότι αυτά τα μέτρα ισοδυναμούν με περαιτέρω τροφοδότηση της ύφεσης και της ήδη καλπάζουσας ανεργίας.

Γέμισε ψάρια ο Αμβρακικός - Έσκισε τα δίχτυα απλήρωτος εργάτης

Μάχη για το ψάρεμα διαδραματίζεται τις τελευταίες μέρες σε περιοχή του Αμβρακικού κόλπου όπου τόνοι ψαριών, τσιπούρες και λαβράκια βρήκαν τον δρόμο της ... "ελευθερίας" και γέμισαν την θάλασσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του pamepreveza.gr η αιτία ήταν ένα περιστατικό που συνέβη πριν λίγες μέρες σε ιχθυοκαλλιέργεια που έχει τις εγκαταστάσεις της στον Αμβρακικό.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ένας εργάτης ο οποίος ισχυρίζεται ότι είναι απλήρωτος εδώ και καιρό, έκοψε πριν λίγες μέρες τρία από τα "κλουβιά", της ιχθυοκαλλιέργειας όπου εκτρέφονταν τα ψάρια με αποτέλεσμα τόνοι από αυτά να κατακλύσουν την θάλασσα.