Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Καρχιμάκης: Ο Προβόπουλος πρώτα αύξησε το μισθό του και μετά τον μείωσε

 Νέα επίθεση εξαπέλυσε ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης κατά του διοικητή της τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργου Προβόπουλου με σχόλιο- παρέμβαση στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter και στο Facebook.

Ο κ. Καρχιμάκης με νέα στοιχεία που φέρνει στη δημοσιότητα κατηγορεί τον κ. Προβολόπουλο αναφέροντας: «Φέρεται ότι αύξησε τον μισθό του κατά 30% ο κεντρικός τραπεζίτης πριν από την δήθεν μείωση του 30% που ανακοίνωσε τελευταία ο ίδιος έτσι ώστε να μην μειωθούν καθόλου οι αμοιβές του. Παραπλανώντας και την κυβέρνηση και τον πρόεδρο της Ευρωπαικής κεντρικής τράπεζας κ. Ντράγκι και την ελληνική κοινωνία».

Κρούσμα «θανατηφόρου» μεταχρωματικού έλκους σε πλατάνι

Τα συμπτώματα προσβολής από την ασθένεια του μεταχρωματικού έλκους σε ένα πλατάνι στην διασταύρωση του περιμετρικού δρόμου με το δρόμο προς την Ι.Μ. Αγ. Γεωργίου Φενεού στην λίμνη του φράγματος «Δόξα» ήταν αρκετά για να σημάνει συναγερμός στην Διεύθυνση Δασών Κορινθίας και να λειτουργήσουν τα αντανακλαστικά για να ληφθούν μέτρα.

Η προσβολή από την συγκεκριμένη ασθένεια προήλθε κατά πάσα πιθανότητα από το κόψιμο δυο κλαδιών του δένδρου από μολυσμένο κοπτικό εργαλείο από άλλη περιοχή!

Η υπηρεσία μη έχοντας άλλο αποτελεσματικότερο και αποδοτικότερο μέτρο στην διάθεση της προχώρησε στη νέκρωση του προβεβλημένου ήδη πλατάνου και των περιμετρικών δένδρων που το περιβάλλουν,

Δήμαρχος Μεσολογγίου σε Κουβέλη: Μαζέψτε την κυρία Ρεπούση!

Εντονη ήταν αντίδραση του δημάρχου Μεσολογγίου, Παναγιώτη Κατσούλη, σε δηλώσεις της βουλευτού της Δημοκρατικής Αριστεράς, Μαρίας Ρεπούση, που είδαν το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τις οποίες, αναπαραστάσεις όπως αυτή της Εξόδου του Μεσολογγίου αποτελούν «εθνικιστικά κιτς».

Κατά την άποψη της κ. Ρεπούση, τέτοιου είδους εκδηλώσεις (όπως και η αναπαράσταση της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης), δεν προσφέρουν τίποτα αναπαράγουν την εθνικιστική έξαρση, και επαναλαμβάνονται συνεχώς χωρίς να γίνεται κανένας ιστορικός στοχασμός,

«Γιατί κ. Ρεπούση να μη καταργηθεί και η Ελλάδα ως ιδιαίτερη εθνική οντότητα, καθώς και ότι την «αναπαριστά» ως ζώσα παράδοση και ιστορικό δρώμενο

Ρεπούση - Να αλλάξει ο τρόπος εορτασμού των εθνικών επετείων

Να αλλάξει ο τρόπος εορτασμού της Εξόδου του Μεσολογγίου, της ανατίναξης της Αρμάτας στις Σπέτσες, της αναπαράστασης στο Κούγκι, οι εκδηλώσεις για το Λάβαρο της Αγίας Λαύρας, ζητεί η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ κυρία Μαρία Ρεπούση, η οποία χαρακτηρίζει όλες αυτές τις αναπαραστάσεις, περιλαμβανομένης και της αναπαράστασης της εισόδου των ελληνικών στρατευμάτων στη Θεσσαλονίκη ως... «εθνικιστικά κιτς». Δεν προσφέρουν τίποτα αναπαράγουν την εθνικιστική έξαρση, επαναλαμβάνονται συνεχώς και δεν γίνεται κανένας ιστορικός στοχασμός, λέει η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ.

«Η έξοδος του Μεσολογγίου δεν θα μπορούσε να καταργηθεί», σημείωσε η κυρία Ρεπούση την Τρίτη το πρωί «διότι έγινε και κανείς δεν μπορεί να την καταργήσει«.

Λιτανεία εικόνας από μέλη της Χρυσής Αυγής

Συνέβη κι αυτό. Μεταφορά εικόνας με τη… χορηγία κόμματος!

Το περιστατικό συνέβη στο χωριό Αυξέντιος Ξάνθης, προκαλώντας την αντίδραση του οικείου μητροπολίτη.

Μέλη της Χρυσής Αυγής έβαψαν τον ιερό ναό του χωριού και ο ιερέας τους επέτρεψε να μεταφέρουν με τις στολές του κόμματος την εικόνα του Αγίου Δημητρίου, με τους κατοίκους να έχουν μείνει έκπληκτοι από το θέαμα.

Οι κάτοικοι του χωριού εξέφρασαν τις έντονες διαμαρτυρίες τους στον ιερέα του χωριού, ο οποίος έσπευσε να δικαιολογήσει την πράξη του, λέγοντας ότι απευθύνθηκε στη Χρυσή Αυγή γιατί κανείς από τους κατοίκους δεν προθυμοποιήθηκε να βάψει τον ιερό ναό.

Πρώτο βήμα για το Ειδικό Δικαστήριο ο Παπακωνσταντίνου

Εξεταστική επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ «βλέπει» η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

Αρνητικά τοποθετήθηκε η πλειοψηφία των μελών της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για άμεση κλήση του κ. Γιώργου Παπανδρέου προκειμένου να καταθέσει την δική του άποψη για την πορεία της λίστας Λαγκάρντ, άφησε όμως ανοικτό το ενδεχόμενο για σύσταση εξεταστικής επιτροπής μετά την ψηφοφορία των μέτρων και του προϋπολογισμού.

Συγκεκριμένα, κατά την συνέχιση των ερευνών από την επιτροπή Θεσμών τοποθετήθηκε η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, και το ΚΚΕ ενώ υπέρ της πρότασης ΣΥΡΙΖΑ τέθηκαν Ανεξάρτητοι Ελληνες και Χρυσή Αυγή. Η ΔΗΜΑΡ ψήφισε «παρών».

Ανακοίνωση του ΥΠΕΞ για τα επεισόδια στις επετειακές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου στην Βόρειο Ήπειρο

Καταδίκη επεισοδίων κατά τις επετειακές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου στην Αλβανία

Κατά τις εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στην Κλεισούρα, ομάδα ακραίων Αλβανών εθνικιστών προκάλεσε μικρής κλίμακας επεισόδια εις βάρος των εκπροσώπων της ελληνικής Πρεσβείας που είχαν μεταβεί επί τόπου για τους εορτασμούς. Για την αποφυγή περαιτέρω κλιμάκωσης των επεισοδίων, που δεν έχουν προηγούμενο, απαιτήθηκε επέμβαση της αλβανικής Αστυνομίας.

Το Υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει απερίφραστα τις συμπεριφορές και τις ενέργειες αυτές που ως στόχο είχαν να αμαυρώσουν τον εορτασμό της εθνικής επετείου και να υπονομεύσουν τις διμερείς σχέσεις οι οποίες αναπτύσσονται θετικά προς όφελος των δυο χωρών.