Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

ΝΑΟΥΣΑ «Όχι» των γονέων σε δωρεά πετρελαίου του Σόρος

Δύο εβδομάδες μετά το κλείσιμο των σχολείων της Νάουσας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την έλλειψη πετρελαίου θέρμανσης και μετά τις πανελλαδικές διαστάσεις που πήρε το θέμα, μια απόφαση της ένωσης γονέων επαναφέρει τη συζήτηση στην επικαιρότητα.

Παρά τον κίνδυνο να ξαναμείνουν τα σχολεία χωρίς θέρμανση, ακόμη και πριν τα Χριστούγεννα, χθες η γενική συνέλευση των συλλόγων γονέων με απόφασή της διαμήνυσε ότι δεν επιθυμεί να διανεμηθεί στα σχολεία πετρέλαιο θέρμανσης προερχόμενο από δωρεά του ιδρύματος του μεγιστάνα Τζορτζ Σόρος.

Η απόφαση των γονέων ανακοινώθηκε χθες στον αρμόδιο αντιδήμαρχο Παιδείας, και όπως ήταν αναμενόμενο προκάλεσε μεγάλη έκπληξη στο σύνολο της διοίκησης του δήμου.

Δελτίο τύπου ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ

Δελτίο Τύπου

Θέμα: Κοινοποίηση γενικών αποτελεσμάτων της διαδικασίας Καταγραφής Μελών της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία, από την Ειδική Γραμματεία Καταγραφής.

Ολοκληρώθηκε εντός των προθεσμιών που είχαν οριστεί απ’ το Γενικό Συμβούλιο της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ, η διαδικασία Καταγραφής Μελών της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία. Τα δεδομένα που συλλέχθηκαν απ’ τα σχετικά έντυπα ερωτηματολόγια και την ηλεκτρονική σελίδα που λειτούργησε για το σκοπό αυτό έχουν ήδη υποστεί την βασική επεξεργασία. Γενικά συμπεράσματα και στατιστικά ευρήματα που προκύπτουν και αφορούν στα αριθμητικά μεγέθη και τη γεωγραφία της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας παρουσιάζουμε περιληπτικά ακολούθως:

Έχουν συμπληρωθεί συνολικά 286 852 ατομικά δελτία εκ των οποίων το 30%, δηλαδή 86 000 στην σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα. Η συλλογή έγινε σε εντελώς εθελοντική βάση από τις τοπικές οργανώσεις της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, ελαχιστοποιώντας την όλη δαπάνη του εγχειρήματος.

Ακόμη 50 μπλε κάδοι ενισχύουν το δίκτυο ανακύκλωσης συσκευασιών στο Δήμο Πολυγύρου

Ακόμη 50 μπλε κάδοι τοποθετούνται στον Πολύγυρο και σε Τοπικά Διαμερίσματα του Δήμου ενισχύοντας το ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανακύκλωσης συσκευασιών, που υλοποιεί από τα μέσα του Ιουνίου ο Δήμος Πολυγύρου, με στόχο την ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων και την επαναχρησιμοποίηση των υλικών.

Η μεγάλη ανταπόκριση κατοίκων και επισκεπτών, που μεταφράζεται σε αύξηση του όγκου των ανακυκλώσιμων υλικών, αλλά και τα πολλαπλά αιτήματα πολιτών για τοποθέτηση περισσότερων μπλε κάδων κυρίως στην παραλιακή ζώνη του Δήμου, αποτέλεσαν καθοριστικό παράγοντα για την παραχώρηση από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης ακόμη 50 κάδων. Έτσι ο αριθμός των κάδων, που θα χρησιμοποιούν οι πολίτες για ανακύκλωση φτάνει τους 450 ενώ στα 95 δρομολόγια που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα έχουν συγκεντρωθεί σχεδόν 300 τόνοι ανακυκλώσιμων υλικών.

Ο Δήμαρχος Πολυγύρου, κ. Αστέριος Ζωγράφος, τόνισε:

Δελτίο Τύπου του Ευθύμη Καρανάσιου για την διαφθορά


Πολύγυρος 10 Δεκεμβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, που έγινε στη Βουλή με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα κατά της Διαφθοράς», συμμετείχε ο Ευθύμης Καρανάσιος, βουλευτής Χαλκιδικής.

Από τον υπουργό Εσωτερικών παρουσιάστηκαν τα πεπραγμένα και οι προτεραιότητες του Υπουργείου για την αντιμετώπιση της διαφθοράς. Επισημάνθηκε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών μεταξύ άλλων, βελτίωσε το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας του Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ με στόχο την ενίσχυση της διαφάνειας στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, δρομολογεί την ενεργοποίηση των σημαντικών θεσμών του ελεγκτή νομιμότητας και του συμπαραστάτη του δημότη,

Δελτίο Τύπου του Ευθύμη Καρανάσιου για την απασχόληση των νέων

Πολύγυρος 10 Δεκεμβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο βουλευτής Χαλκιδικής Ευθύμης Καρανάσιος, ενημερώνει ότι υπογράφτηκε από τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννη Βρούτση η υπουργική απόφαση που αφορά στο Πρόγραμμα Επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη άνεργων νέων που είχαν ενταχθεί στις στοχευμένες δράσεις του υπουργείου «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για άνεργους νέου έως 29 ετών» και «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για άνεργους νέους ηλικίας έως 29 ετών στο κλάδο τουρισμού».

Πρόκειται, ουσιαστικά για τη δεύτερη φάση των παραπάνω επιτυχημένων δράσεων και σκοπός είναι η δημιουργία 4.000 νέων θέσεων εξαρτημένης και πλήρους απασχόλησης από ιδιωτικές επιχειρήσεις ή εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν οικονομική δραστηριότητα.

ΕΛΣΤΑΤ: Σπάει όλα τα αρνητικά ρεκόρ η ανεργία στη χώρα: Στο 27,4% ανήλθε το Σεπτέμβριο

Νέο αρνητικό ρεκόρ σημείωσε η ανεργία στη χώρα τον Σεπτέμβριο εφέτος, καθώς ανήλθε σε 27,4% (από 26% τον Σεπτέμβριο πέρυσι) και αυξήθηκε, έστω και οριακά, από το 27,3% τον Αύγουστο εφέτος.

Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.376.463 άτομα, ενώ περισσότεροι από ένας στους δύο νέους ηλικίας 15- 24 ετών δεν έχουν εργασία.

Σύμφωνα με την έρευνα εργατικού δυναμικού της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 77.161 άτομα σε σχέση µε τον Σεπτέμβριο 2012 (αύξηση 5,9%) και κατά 14.023 άτομα σε σχέση µε τον Αύγουστο του 2013 (αύξηση 1%).

Το σύνολο των απασχολουμένων εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.639.429 άτομα και μειώθηκε κατά 54.128 άτομα σε σχέση µε τον Σεπτέμβριο 2012 (μείωση 1,5%), ενώ αυξήθηκαν κατά 5.397 άτομα σε σχέση µε τον Αύγουστο 2013 (αύξηση 0,1%).