Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης - Ο "Γέρος του Μοριά"

4 Φεβρουαρίου - Επέτειος Θανάτου του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη

O Ιμπραΐμης μου επαράγγειλε μια φορά διατί δεν στέκω να πολεμήσωμεν (κατά μέτωπον). Εγώ του αποκρίθηκα, ας πάρη πεντακόσιους, χίλιους, και παίρνω και εγώ άλλους τόσους, και τότε πολεμούμε, ή αν θέλη ας έλθη και να μονομαχήσωμεν οι δύο. Αυτός δεν με αποκρίθηκε εις κανένα. Και αν ήθελε το δεχθή το έκαμνα με όλην την καρδιάν, διότι έλεγα αν χανόμουν, ας πήγαινα, αν τον χαλούσα, εγλύτωνα το έθνος μου


Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης (3 Απριλίου 1770 - 4 Φεβρουαρίου 1843) ήταν Έλληνας κλέφτης, καπετάνιος, στρατηγός με πρωταγωνιστικό ρόλο στην Επανάσταση του 1821, πολιτικός, αρχηγός κόμματος, πληρεξούσιος, σύμβουλος της Επικράτειας. Έμεινε γνωστός και ως Γέρος του Μοριά.

  Προερχόταν από φημισμένη οικογένεια κλεφταρματολών. Το επώνυμο της οικογένειάς του αρχικά ήταν Τσεργίνης. Αργότερα, σύμφωνα με την οικογενειακή παράδοση που διηγείται ο ίδιος ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης,

Επιστράτευση των ναυτεργατών αποφάσισε η κυβέρνηση

ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΙ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟ ΜΕΤΡΟ

Την επιστράτευση των ναυτεργατών αποφάσισε η κυβέρνηση μετά την κήρυξη νέας 48ωρης απεργίας που αποφάσισε σήμερα η ΠΝΟ με ψήφους 8 έναντι 7, δίνοντας συνέχεια στη κόντρα που έχει ξεσπάσει.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας, κ. Μουσουρούλης, «η απόφαση των ναυτεργατών να συνεχίσουν την απεργία τους και οι μικροπολιτικές σκοπιμότητες δεν αφήνουν κανένα περιθώριο διαλόγου. Εισηγήθηκα ο ίδιος στον πρωθυπουργό την επιστράτευση καθώς πρέπει να αποκατασταθεί η διασύνδεση με τα νησιά μας και να μην υπάρξει κίνδυνος για την κοινωνία».

«Έπειτα από ένα εξαντλητικό πολυήμερο διάλογο προτείναμε την δέσμευση των ακτοπλόων για την έναρξη διαβούλευσης σχετικά με τις συλλογικές συμβάσεις,

Βίντεο από την άφιξη των αγροτών της Χαλκιδικής, στα Πράσινα φανάρια



Δείτε και το δεύτερο βίντεο:

Ζώα-μετεωρολόγοι προβλέπουν τον καιρό!

Η πρόβλεψη του καιρού δεν είναι και εύκολη υπόθεση για τους ειδικούς επιστήμονες-μετεωρολόγους, που μάλλον μια βοήθεια τη χρειάζονται. Και δεν εννοώ δορυφόρους και παντός τύπου τεχνολογική υποστήριξη προκειμένου να προβλέψουν ζέστη, κρύο ή βροχή αλλά τους καλούς μας φίλους τα ζώα που δείχνουν να είναι άριστοι… μετεωρολόγοι. Από βατράχια μέχρι αγελάδες και πρόβατα, όσα θα δείτε στην ακόλουθη λίστα όλο και μια καλή πρόβλεψη καιρού θα έχουν να δώσουν!

1. Όταν ο βάτραχος κροάζει δυνατότερα από το συνηθισμένο τότε μια καταιγίδα έρχεται!

2. Εάν δείτε πουλιά να πετούν ψηλάστον ουρανό τότε καλοκαιρία… μυρίζει, αν πάλι κατεβαίνουν χαμηλά τότε βροχή έρχεται.

Με επιτυχία έγινε η χειμερινή ημερίδα στίβου στη Νικήτη Χαλκιδικής

( την Κυριακή, 3-2- 2013)

Με την έγκριση της ΕΑΣ  ΣΕΓΑΣ  Θεσσαλονίκης- Χαλκιδικής, ο Γυμναστικός Σύλλογος «η Σιθωνία»   υπό την αιγίδα του Δήμου Σιθωνίας εκτέλεσε ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΙΒΟΥ, τη  Κυριακή 3/2/2013  (πρωί 10.30-14.45) στο δημοτικό γήπεδο Νικήτης.   Τα αγωνίσματα και οι κατηγορίες αθλητών-τριών ήταν Π-Κ, ΠΠ/Β-ΠΠ/Β, ΠΠ/Α,ΠΠΚ/Α, και μεγάλος αριθμός Μινι- Σούπερ Μινι αγόρια και κορίτσια.

Συνολικά ο αριθμός των συμμετοχών ξεπέρασε τους 150 από τους συλλόγους Γ.Σ «η Σιθωνία», ΑΣ Κένταυρος Καλικράτειας, και ορισμένοι μεμονωμένοι μικροί αθλητές-τριες από την Χαλκιδική ( και αυτή τη φορά τα σωματεία της Θεσσαλονίκης δεν μας προτίμησαν !!!).