Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Για να παραμείνει ανοιχτό το Μουσείο Νεμέας

Ο καθηγητής Στέφανος Γ. Μίλλερ τάσσεται υπέρ των επτά απολυμένων φυλάκων

Ανοιχτή επιστολή του Στέφανου Γ. Μίλλερ, Ομότιμου Καθηγητή του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Μπέρκλεϊ και Ομότιμου Διευθυντή Ανασκαφών Νεμέας ήρθε στο Βήμα με αφορμή την υπόθεση παραμονής ή όχι στις θέσεις τους επτά εκτάκτων φυλάκων του αρχαιολογικού χώρου και του Μουσείου Νεμέας, που είχαν καταφύγει σε «ασφαλιστικά μέτρα». Η υπόθεση εκδικάζεται στις 27 Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους.

«Άρχισα να παρέχω τις υπηρεσίες μου στη Νεμέα τον Ιούνιο του 1973» αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Μίλερ. «Από τότε αγόρασα γη και δημιούργησα ένα αρχαιολογικό πάρκο, κατασκεύασα και εξόπλισα ένα Μουσείο, άρχισα την αναστήλωση του Ναού του Νεμείου Διός, έφερα στο φως το αρχαίο στάδιο με τη θολωτή του είσοδο, διαμόρφωσα το χώρο και το στάδιο, καθιέρωσα την Αναβίωση των αρχαίων Νεμέων Αγώνων (www.nemeangames.org),  έκανα πολλές ανασκαφές και δημοσίευσα τα αποτελέσματά τους. Όλα αυτά έγιναν με χορηγίες που εξασφάλισα από Αμερικανούς ιδιώτες, με τελική κατάληξη τη δωρεά όλης της αγορασμένης γης με τα μνημεία στο Ελληνικό Δημόσιο.»

Ο Κρίτων Αρσένης συνδέει τη δολοφονία Φύσσα με τα... δάση!

Μετά τις βαρυσήμαντες παρεμβάσεις για τα… δελφίνια, τις φάλαινες και τις μελισσούλες ο Κρίτων Αρσένης αποφάσισε να κάνει ακόμη μία «βαρυσήμαντη» παρέμβαση, αυτή τη φορά για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Και εάν θα περίμενε κανείς ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής (πρώην του ΠΑΣΟΚ) να παραθέσει την άποψή του ή να καταδικάσει τα όσα τραγικά συνέβησαν και ακολούθησαν τη δολοφονία μάλλον κάνει λάθος…

Αντ' αυτού ο Κρίτων Αρσένης έσπευσε να συνδέσει το γεγονός με το… νομοσχέδιο για τα δασικά οικοσυστήματα που έδωσε για διαβούλευση το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Οταν ο άνθρωπος «είδε» τη μαύρη τρύπα

Καλλιτεχνική απεικόνιση μιας γιγάντιας δέσμης ακτινοβολίας που εκτοξεύεται από μια μελανή οπή. Πριν από δύο εκ. έτη μια έκρηξη στη μαύρη τρύπα του Γαλαξία έγινε ορατή και στη Γη. Credit: ASA/Dana Berry/SkyWorks Digital

Κολοσσιαία έκρηξη στον Τοξότη Α* φώτισε τον Γαλαξία και η λάμψη έφθασε στη Γη

Θοδωρής Λαΐνας

Η γιγάντια μελανή οπή στο κέντρο του γαλαξία μας είναι εδώ και πολύ καιρό «ήσυχη» και δεν παρουσιάζει ιδιαίτερη δραστηριότητα. Δεν ήταν όμως πάντοτε έτσι. Οι επιστήμονες γνωρίζουν ότι κάποιες φορές στον Τοξότη Α*, όπως ονομάζεται η μαύρη τρύπα στο κέντρο του Γαλαξία, εκδηλώνονται τρομερές εκρήξεις. Σύμφωνα με νέα μελέτη, μια τέτοια έκρηξη φώτισε για λίγο ολόκληρο τον Γαλαξία φτάνοντας και στη Γη.

Φήμες για παραίτηση της Κ.Ο της Χρυσής Αυγής για να προκληθούν εκλογές

Σε μεθοδική διασπορά είδησης που θέλει τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους προκειμένου να προκληθούν τοπικές εκλογές σε 15 εκλογικές περιφέρειες μεταξύ των οποίων η Αʼ και η Βʼ Αθήνας, η Περιφέρεια αττικής, η Α' και Β' Θεσσαλονίκης έχουν επιδοθεί διάφοροι μηχανισμοί τις τελευταίες ώρες.

 Αξίζει δε να σημειωθεί ότι κύκλοι από το κόμμα του κ. Νίκου Μιχαλολιάκου επιβεβαιώνουν τις συγκεκριμένες πληροφορίες προσθέτοντας ότι «συζητείται το συγκεκριμένο σενάριο εδώ και δύο ημέρες».

Ως βασικός υποστηρικτής της άποψης για τις ομαδικές παραιτήσεις από τις βουλευτικές έδρες και άρα την πρόκληση εκλογών εμφανίζεται ο κ. Ηλίας Κασιδιάρης.

Μήνυση Καμμένου κατά Πάχτα και «Ελληνικός Χρυσός»

Μήνυση κατά Πάχτα και της εταιρίας Ελληνικός Χρυσός κατέθεσε ο Πάνος Καμμένος.

Ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος κατέθεσε σήμερα ενώπιον της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου κ. Ευτέρπης Κουτζαμάνη μηνυτήρια αναφορά  κατά του Χρήστου Πάχτα, δημάρχου Αριστοτέλη Χαλκιδικής, των εκπροσώπων της «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.» και κατά παντός άλλου υπευθύνου «για τα εγκλήματα που έχουν τελεστεί εις βάρος των κατοίκων της Χαλκιδικής και γενικότερα των κατοίκων της Βορείου Ελλάδος, από τη μεγάλη συγκέντρωση απαγορευτικών ποσοτήτων του επικίνδυνου για τη δημόσια υγεία, στοιχείου αρσενικό και την απόκρυψη για μεγάλο χρονικό διάστημα της συγκέντρωσής του στο πόσιμο νερό της Χαλκιδικής, καθώς και στο νερό που χρησιμοποιείται για άρδευση αγροτικών εκτάσεων και για το πότισμα των ζώων και των λαχανικών».

Λογοθεραπευτική εκτίμηση και ενημέρωση γονέων από το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου στα Ιωάννινα

Το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου και η επιστημονική ομάδα των λογοθεραπευτών του στα Ιωάννινα, παρέχει τη δυνατότητα εκτίμησης και αξιολόγησης των διαταραχών του λόγου, της ομιλίας, της φωνής και δεξιοτήτων μάθησης, για παιδιά και ενήλικες.

Τα προγράμματα λογοθεραπείας περιλαμβάνουν την αξιολόγηση και την ανάπτυξη των επικοινωνιακών δεξιοτήτων σε παιδιά και ενήλικες, οι οποίοι μπορεί να παρουσιάζουν προβλήματα στον προφορικό ή στο γραπτό λόγο και άλλες δυσκολίες, οφειλόμενα σε κάποιο από τα παρακάτω:

Στις φυλακές Μαλανδρίνου μεταφέρθηκε ο Γ.Ρουπακιάς

Στις φυλακές Μαλανδρίνου οδηγήθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης, υπό αυστηρά μέτρα ασφάλειας, ο καθ'ομολογία δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς.

 Ο Γ.Ρουπακιάς κρατούνταν στη ΓΑΔΑ από το Σάββατο το μεσημέρι, μετά την απολογία του στην 6η ανακρίτρια Πειραιά.

Αρχικά επρόκειτο να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου κρατούμενοι στις φυλακές Κορυδαλλού τον κήρυξαν «ανεπιθύμητο».

Δύο έφηβοι Έλληνες τραυματίστηκαν από αδέσποτες σφαίρες στην Αλβανία

Δύο έφηβοι, ελληνικής καταγωγής, τραυματίστηκαν, αργά χθες το βράδυ, στο χωριό Δερβιτσάνη του Αργυροκάστρου από πυροβολισμούς που προήλθαν από το γειτονικό χωριό Λαζαράτι, εκεί όπου καλλιεργούνται τεράστιες εκτάσεις χασίς και η αστυνομία επί χρόνια δεν μπορεί να επέμβει.

Οι δύο 15χρονοι, Σπύρος Κόλλας και Φωτάκις Ξέρας (ανιψιός του πρώην υπουργού απασχόλησης Σπύρου Ξέρα), τραυματίστηκαν ενώ έπαιζαν μπροστά από την εκκλησία του χωριού.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι οι σφαίρες προήλθαν από το Λαζαράτι, οι κάτοικοι του οποίου πυροβολούν προειδοποιητικά τα βράδια για να υπερασπιστούν τις φυτείες κάνναβης στο χωριό τους.

Νέες κλήσεις κατοίκων της Χαλκιδικής από την Αστυνομία

Κλήση σε ανωμοτί κατάθεση έλαβαν από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης 27 πολίτες για τη συμμετοχή τους σε κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας εναντίον της εξόρυξης χρυσού και της Ελληνικός Χρυσός.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thesstoday.gr η Ασφάλεια έστειλε κλήσεις σε τέσσερις κατοίκους από την Θεσσαλονίκη χθες το βράδυ και σήμερα το πρωί σε άλλους 23 κατοίκους από την Ιερισσό και την Μεγάλη Παναγιά.

Οι κλήσεις αφορούν σε γεγονότα που έλαβαν χώρα στις Σκουριές και στο Καρατζά λάκκο και κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν ενάντια στην εξόρυξη χρυσού έως τις 25 Αυγούστου 2013.

Παραδοχή – σοκ της Λαγκάρντ: «Ιφιγένεια» η Ελλάδα για να σωθεί η Ευρωζώνη!

Σε μία παραδοχή που αναμένεται να προκαλέσει συζητήσεις προχώρησε η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία σε συνέντευξή της στο CNN υποστήριξε ούτε λίγο, ούτε πολύ ότι η τρόικα των πιστωτών δεν προχώρησε νωρίτερα σε «κούρεμα» του ελληνικού χρέους,για να σώσει τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης!

«Δεν λάθος με το ελληνικό χρέος» είπε η Λαγκάρντ αντικρούοντας τις επικρίσεις περί ολιγωρίας στο ζήτημα και προχώρησε τεκμηρίωσε την άποψή της με το σοκαριστικό επιχείρημα ότι το PSI - που σημειωτέον είχε τρομακτικές συνέπειες στην οικονομία της χώρας μας- δεν έγινε νωρίτερα για λόγους προστασίας της… Ευρωζώνης:

    «Αν είχαμε προτείνει νωρίτερα να γίνει αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας, δεν υπήρχε τείχος προστασίας και υπήρχε σαφής κίνδυνος μετάδοσης της κρίσης σε άλλες χώρες της Ευρωζώνης».

Αγρίνιο: Σύλληψη αστυνομικού στο πλαίσιο έρευνας στα γραφεία της Χρυσής Αυγής

Πρώην φρουρός του βουλευτή Μπαρμπαρούση - Βρέθηκαν ασπίδες, τσεκούρι, στιλιάρια, ξύλα και δάδες

Ερευνα σε γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Αγρίνιο πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθη αστυνομικός ο οποίος είναι πρώην φρουρός του βουλευτή Κώστα Μπαρμπαρούση. Ο 45χρονος αρχιφύλακας ήταν σε διαθεσιμότητα μετά το περιστατικό στο Μεσολόγγι, όπου συνόδευε τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής.

Να θυμίζουμε ότι πέρυσι τον Σεπτέμβριο ομάδα χρυσαυγιτών με επικεφαλής τον Κ. Μπαρμπαρούση είχα στη λαϊκή αγορά του Μεγολογγίου είχαν εφαρμόδει το σχέδιο «Ραφήνα». δηλαδή είχαν σπάσει, διώξει και προπυλακίσει μετανάστες που διατηρούσαν πάγκο στη λαϊκή.