Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Αγρίνιο: Σύλληψη αστυνομικού στο πλαίσιο έρευνας στα γραφεία της Χρυσής Αυγής

Πρώην φρουρός του βουλευτή Μπαρμπαρούση - Βρέθηκαν ασπίδες, τσεκούρι, στιλιάρια, ξύλα και δάδες

Ερευνα σε γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Αγρίνιο πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθη αστυνομικός ο οποίος είναι πρώην φρουρός του βουλευτή Κώστα Μπαρμπαρούση. Ο 45χρονος αρχιφύλακας ήταν σε διαθεσιμότητα μετά το περιστατικό στο Μεσολόγγι, όπου συνόδευε τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής.

Να θυμίζουμε ότι πέρυσι τον Σεπτέμβριο ομάδα χρυσαυγιτών με επικεφαλής τον Κ. Μπαρμπαρούση είχα στη λαϊκή αγορά του Μεγολογγίου είχαν εφαρμόδει το σχέδιο «Ραφήνα». δηλαδή είχαν σπάσει, διώξει και προπυλακίσει μετανάστες που διατηρούσαν πάγκο στη λαϊκή.
Τότε είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα ο φρουρός (αστυνομικός απεσπασμένος στη φρουρά του βουλευτή) του Μπαρμπαρούση για συμμετοχή στην ομάδα των χρυσαυγιτών ενώ ο ίδιος υποστήριξε ότι απλώς, ως φρουρός του, συνόδευε τον βουλευτή. Τότε, με απόφαση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ είχε παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό κατηγορούμενος για αδικήματα που επισύρουν την ποινή της απόταξης.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. κατά την έρευνα στα γραφεία της Χρυσής Αυγής βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 30 ασπίδες, 2 κράνη μοτοσικλέτας, 15 δάδες, 11 κοντάρια με σημαίες, τρεις ξύλινοι ράβδοι, 5 στιλιάρια και ένα τσεκούρι.

Επιπλέον βρέθηκαν αστυνομικό καπέλο, κράνος και δυο καλαμίδες αστυνομικής διμοιρίας και φυσιγγιοθήκη με 15 κυνηγετικά φυσίγγια τα οποία ανήκουν στον συλληφθέντα αστυνομικό.

Πηγή: Το Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: