Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Αντισυνταγματική η ιθαγένεια στους αλλοδαπούς

Με απόφαση του ΣτΕ

Στον αέρα βρίσκονται οι διατάξεις του νόμου 3838/2010 που προβλέπει την χορήγηση ιθαγένειας σε αλλοδαπούς που διαμένουν στη Ελλάδα αλλά και την απόκτηση δικαιώματος εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές. 

Και αυτό γιατί, το Δ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) έκρινε τον επίμαχο νόμο αντισυνταγματικό ενώ παράλληλα αποφάνθηκε ότι το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές έχουν μόνο οι Έλληνες πολίτες. 

Όπως σημειώνει μάλιστα χαρακτηριστικά στην απόφασή του «το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι επιφυλάσσεται μόνο στους Έλληνες πολίτες και δεν μπορεί να επεκταθεί και στους μη έχοντες την ιδιότητα αυτή, χωρίς αναθεώρηση της σχετικής διατάξεως του Συντάγματος». Η όλη υπόθεση, πάντως, παραπέμφθηκε προς οριστική κρίση στην Ολομέλεια του ΣτΕ.

Η Χαλκιδική "Νοσεί" από ασθενοφόρα και προσωπικό!



40 λεπτά χρειάστηκε το ασθενοφόρο για να φτάσει από το κέντρο Υγείας Ν.Μουδανιών σε επείγων περιστατικό που έγινε σήμερα το πρωί στην Αγροτική  τράπεζα Ν.Μουδανιών, μια απόσταση 2 χιλιομέτρων, εκεί οπού μια ηλικιωμένη χτυπήθηκε από ένα αυτοκίνητο.

Ερωτήσεις του Βουλευτή Κυριάκου Βελόπουλου


κλικ στις ερωτήσεις για μεγέθυνση

Προσωρινή διακοπή της Δημοτικής Αστικής Συγκοινωνίας Πολυγύρου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΠΑΥΣΗ ΑΣΤΙΚΗΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Από το Δήμο Πολυγύρου ανακοινώνεται η προσωρινή διακοπή των δρομολογίων της αστικής συγκοινωνίας λόγω βλάβης του λεωφορείου. Το λεωφορείο ήδη είναι στο συνεργείο για τις απαραίτητες επισκευές και συντηρήσεις. Τα δρομολόγια θα συνεχιστούν κανονικά σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί.

Από το Γραφείο Τύπου
του Δήμου Πολυγύρου

Σιωπηλή διαμαρτυρία συμβασιούχων, Πέμπτη 3/2/2011 και ώρα 18:00μμ έξω άπο τον Άρειο Πάγο


ΣΙΩΠΗΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΕΛΑΣΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ,
ΠΕΜΠΤΗ 3/2/2011 ΚΑΙ ΩΡΑ 18:00 ΜΜ

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΜΕ ΕΝΤΟΝΟ ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ

Ύστερα από συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 28/1/2011 στο Εργατικό Κέντρο Αθηνών, με έντονη παρουσία μεγάλου αριθμού συμβασιούχων όλων των ελαστικών μορφών εργασίας, αποφασίστηκε ομόφωνα την ΠΕΜΠΤΗ 3/2/2011 ΚΑΙ ΩΡΑ 18:00 ΜΜ, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

Ν. Μαντάς: Ο Λαμιώτης φαντάρος που έσωσε 160 συμπολεμιστές του στην Κύπρο

Χθες συναντήθηκαν, θυμήθηκαν και έκλαψαν...

Τα αποκαλυπτήρια του μνημείου των πεσόντων και αγνοουμένων αξιωματικών και στρατιωτών της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου στην είσοδο της Λαμίας χθες, ήταν η αφορμή κάποιοι από αυτούς να συναντηθούν ξανά και να ζωντανέψει στη μνήμη τους ο εφιάλτης του Αττίλα, που έζησαν 37 χρόνια πριν... 

Ο στρατιώτης Ν. Μαντάς από τη Λαμία, 20 χρονών τότε, καλοκαίρι του 1974, πολέμησε για περισσότερο από 1 μήνα στην Κύπρο. 

Ήταν αυτός ο "τρελός", που μαζί με έναν ακόμη συμπολεμιστή του, έσπασαν το μπλόκο των Τούρκων και πήγαν βοήθεια στους 160 στρατιώτες και αξιωματικούς, που πολεμούσαν 15 μέρες χωρίς νερό και φαγητό στο όρος Πενταδάκτυλο. 

32 λόγοι που σας λένε ότι πρέπει να ξεκολλήσετε από το Pc!


1.Όταν νομίζεις ότι το 1 χιλιόμετρο είναι 1024 μέτρα...

2. Όταν σκέφτεσαι ή παίζεις παιχνίδια, σκέφτεσαι με την εντολή "IF" ...

3. Όταν ακούς την λέξη "For" , σου έρχεται το γράμμα "i" στο μυαλό.

4.Όταν βρέχει, βλέπεις τις σταγόνες σαν 0 και 1 (ατςςςςςςςςςς)

5.Όταν κάθεσαι στον υπολογιστή, με κάθε ευκαιρία, κάνεις REFRESH

6. Όταν γελάς με "hack hack" ή "hex hex" ή λες "LOL" ...