Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Ευχες από την Βασιλική Τζότζολα

Οδομαχίες οπαδών ΠΑΟΚ και Ηρακλή


Θεσσαλονίκη

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκαν δρόμοι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης το βράδυ της Τρίτης όταν συγκρούστηκαν οπαδοί του Ηρακλή και του ΠΑΟΚ.

Αρχικά περίπου 50 οπαδοί του Ηρακλή συγκεντρώθηκαν στην Καμάρα, σε συλλαλητήριο, ζητώντας την παροχή άδειας προκειμένου η ομάδα τους να συμμετέχει και την επόμενη σεζόν στην Σουπερ Λιγκ.

Ξαφνικά έκαναν την εμφάνιση τους περίπου 100 οπαδοί του ΠΑΟΚ οι οποίοι εξανάγκασαν τους φιλάθλους του Ηρακλή να αποχωρήσουν από το σημείο κάνοντας «κατάληψη» του χώρου.

Κορώνεια: Μηδέν κόστος για το έργο των... 400.000 ευρώ


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΑΣΟΣ ΤΑΣΙΟΥΛΑΣ

Δωρεάν προτίθενται να αναλάβουν τις δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των ντόπιων στη λίμνη Κορώνεια επιστήμονες του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, την ώρα που ήδη έχει εγκριθεί κονδύλι 400.000 ευρώ για τον ίδιο σκοπό.

Η χρηματοδότηση αυτή έχει προβλεφθεί στο masterplan για τη σωτηρία της λίμνης, πλην όμως η ΕΕ έχει προειδοποιήσει για μη καταβολή ούτε ευρώ, τη στιγμή μάλιστα που η χώρα επαπειλείται με πρόστιμο από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τις καθυστερήσεις στην υλοποίηση των έργων.

Η δράση προκηρύχθηκε με το συγκεκριμένο προϋπολογισμό και μάλιστα ανακοινώθηκε η έναρξη υλοποίησής της, την ώρα που το συγκεκριμένο ποσό εν μέσω οικονομικής κρίσης αναμένεται να βαρύνει αποκλειστικά τον κρατικό προϋπολογισμό.