Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Στις 5 Δεκεμβρίου η απόφαση της Χάγης για την ΠΓΔΜ

Παρέμβαση από το Διεθνές Δικαστήριο προκειμένου να εξεταστεί ο σεβασμός της Ενδιάμεσης Συμφωνίας από την Ελλάδα έχει ζητήσει ο Νίκολα Γκρούεφσκι

Εκκρεμεί προσφυγή για το ελληνικό «βέτο» αναφορικά με την ένταξή της στο ΝΑΤΟ

Στις 5 Δεκεμβρίου θα ανακοινωθεί από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης η απόφαση επί της προσφυγής της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (πΓΔΜ) εναντίον της Ελλάδος σχετικά με το «βέτο» που θεωρεί ότι άσκησε η Αθήνα στην ένταξη της στο ΝΑΤΟ.

Η πΓΔΜ κατέθεσε στις 17 Νοεμβρίου 2008 προσφυγή στη Χάγη κατηγορώντας την Ελλάδα ότι έχει παραβιάσει το Αρθρο 11 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας, το οποίο προβλέπει ότι η Αθήνα δεν θα εμποδίσει την είσοδο των Σκοπίων σε διεθνείς οργανισμούς με τη χρήση της προσωρινής τους ονομασίας.

Μυτιλήνη: Πολιόρκησαν τον Άδωνι Γεωργιάδη (Video)


Δύο φορές αναγκάστηκε η αστυνομία της Λέσβου να καταστρώσει σχέδια απόδρασης του Υφυπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας , Άδωνι Γεωργιάδη , που βρέθηκε σήμερα στη Μυτιλήνη στο κτήριο της Γενικής Γραμματείας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Η πρώτη απόδρασή του έγινε όταν στο κτήριο της Γενικής Γραμματείας είχε συγκεντρωθεί μεγάλη ομάδα διαδηλωτών οι οποίοι προσπάθησαν να εισβάλουν στο κτήριο και ο κ. Γεωργιάδης φυγαδεύτηκε αφού προηγουμένως δέχθηκε πυρά από αυγά και πορτοκάλια.

"Φουλ τα γκάζια" σε όλα τα πεδία, το Πατριωτικό Μέτωπο

Αθήνα 24 Νοεμβρίου 2011

Διαμορφώνεται το τελικό σχέδιο του Συντάγματος για την Λαϊκή Συντακτική Εθνοσυνέλευση, ολοκληρώνονται οι εργασίες για το Ανταλλακτήριο Αγροτικών και Ελληνικών Προϊόντων, προχωρούν οι διαδικασίες συμμετοχής του Πατριωτικού Μετώπου στην Ευρασιατική Ένωση.

Σε μια πολλαπλών επιπέδων, επίπονη και επίμονη προσπάθεια, το Πατριωτικό Μέτωπο, το Κίνημα που αργά αλλά σταθερά αναδεικνύεται ως η σοβαρότερη εναλλακτική πρόταση για συνολική διέξοδο από την κρίση που βιώνουμε ως Πατρίδα και ως Λαός, κλιμακώνει τις δράσεις του, σε όλα τα πεδία:

1. Στο πεδίο της πολιτικής πρότασης: Διαμορφώνεται το τελικό σχέδιο του Νέου Συντάγματος, το οποίο θα παρουσιασθεί στη Λαϊκή Συντακτική Εθνοσυνέλευση,

Γελοιογραφία: Η περίφημη υπογραφή του Σαμαρά ...

κλικ για μεγέθυνση

Γρεβενά: Έβαλαν χαράτσι και στα κοντέινερ σεισμοπαθών!

Του Δημοσθένη Γκαβέα

Τελικά η πολιτεία θυμήθηκε τους ξεχασμένους σεισμοπαθείς. Επικαλούμενη την αρχή της ισονομίας, απέστειλε το χαράτσι για τα ακίνητα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ στους σεισμόπληκτους στα Γρεβενά, οι οποίοι ζουν εδώ και δεκαετίες σε κοντέινερς περιμένοντας μάταια τη μετεγκατάστασή τους, όπως τους είχαν υποσχεθεί.

Οι άνθρωποι αυτοί, όσοι έχουν απομείνει και δεν έφυγαν για την Αθήνα ή αλλού, είναι γεροντάκια "ξωμάχοι της ζωής" οι οποίοι ζουν σε κοντέινερς περιμένοντας από το 1998 τη μετεγκατάστασή τους στη θέση "Πατώματα". Ζουν με τις πενιχρές τους συντάξεις και απλά περιμένουν ελπίζοντας. Τελικά αυτό που τους ήρθε ήταν το χαράτσι της ΔΕΗ, ανέφερε στο enet.gr ο γενικός γραμματέας του Δήμου Γρεβενών Ανδρέας Τόσκας.

Φωτορεπορτάζ ΑΟ Πολυγύρου Τελικός Παίδων - Πρωταθλητής 2011-2012

κλικ για μεγέθυνση

Οι δανειστές δεν έχουν τώρα καμιά δικαιολογία

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Με την Γερμανία να υφίσταται το πρώτο σοβαρό πλήγμα στο γόητρό της, λόγω της παταγώδους χθεσινής αποτυχίας να διαθέσει τα ομόλογά της, με τα ευρωπαϊκά CDS να φθάνουν σε επίπεδα-ρεκόρ και με την Eurostat να ανακοινώνει κατακόρυφη πτώση στις νέες βιομηχανικές παραγγελίες στην ευρωζώνη, οι τόνοι έχουν ήδη αρχίσει να πέφτουν από χθες όσον αφορά στην Ελλάδα.

Επίσημη αντίδραση για τις επιστολές Σαμαρά, που αποτελούν αναδιατύπωση της προηγούμενης προς το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, δεν υπάρχει από τους πιεστικούς παραλήπτες τους, αλλά είναι σαφές ότι δόθηκε η αναγκαία διέξοδος για να λήξει αυτό το ανούσιο μπρα-ντε-φερ – συνέπεια της συστηματικής συκοφάντησης της Ελλάδας και των κομμάτων της αντιπολίτευσης στο εξωτερικό.

Η Λύκαινα, το σύμβολο της Ρώμης, θεωρείται μεσαιωνικό αντίγραφο

Σε μεταγενέστερο χρόνο τοποθετείται πλέον η δημιουργία του αγάλματος της Λύκαινας που θηλάζει τον Ρώμο και τον Ρωμύλο

Αμφισβητείται η ηλικία του κλασικού αγάλματος με τον Ρώμο και τον Ρωμύλο

Αμφισβητείται η ηλικία του συμβόλου της Ρώμης, δηλαδή της ορειχάλκινης Λύκαινας που θηλάζει το Ρωμύλο και τον Ρέμο και που βρίσκεται στο Μουσείο Καπιτωλίου της Αιώνιας Πόλης.

Όπως δείχνει η νέα μέθοδος χρονολόγησης με ραδιενεργό άνθρακα C-14, το ύψους 75 εκατοστών ορειχάλκινο ομοίωμα της λύκαινας που τάισε τους δυο ιδρυτές της Ρώμης δεν χρονολογείται, όπως πιστευόταν στον 5ο αιώνα π.Χ. και στην Ετρουσκική Περίοδο, αλλά στον 13ο αιώνα μ.Χ., δηλαδή πρόκειται για μεσαιωνικό αντίγραφο του αυθεντικού.

Ο Ψαριανός παινεύει τις χάρες του Βορίδη

Ο Βορίδης "μια χαρά κοινοβουλευτικός ανήρ είναι" !

Δεν αμφιβάλουμε. Για να το λες εσύ, κάτι παραπάνω θα ξέρεις...

Eπέμβαση των ΜΑΤ στο υπό κατάληψη κτίριο της ΔΕΗ - Συνελήφθη ο Νίκος Φωτόπουλος

Επέμβαση της αστυνομίας πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τις 8 το πρωί, στη Διεύθυνση Πληροφορικής της ΔΕΗ στον Χολαργό, που τελεί υπό κατάληψη από την περασμένη Κυριακή, προκειμένου να ανοίξουν οι πόρτες. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων προσήχθη ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Νίκος Φωτόπουλος.

Στο σημείο υπήρχαν τέσσερις διμοιρίες των ΜΑΤ οι οποίες συγκρούστηκαν με περίπου 25 συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι συνδικαλιστές δεν επέτρεψαν την είσοδο στο συνεργείο της εταιρείας, που είχε μεταβεί στο σημείο για να αποκαταστήσει τη διακοπή του ρεύματος.

Από τις αστυνομικές δυνάμεις προσήχθη ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ -ΔΕΗ Ν. Φωτόπουλος, καθώς και άλλοι συνδικαλιστές που έχουν οδηγηθεί στο αστυνομικό τμήμα Χολαργού.

Κι άλλα διόδια στην Εγνατία οδό


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΝΤΟΝΙΑ ΚΑΝΙΤΣΑΚΗ

Αλλος ένας σταθμός διοδίων προστίθεται από αύριο, Παρασκευή, στον άξονα της Εγνατίας οδού, αυτή τη φορά στα βορειοανατολικά της Θεσσαλονίκης, στην Ανάληψη, εντός των ορίων του δήμου Βόλβης. Ετσι πλέον η Θεσσαλονίκη θα διαθέτει σταθμό διοδίων επί του άξονα της Εγνατίας οδού και στις δύο κατευθύνσεις του, τόσο προς την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, όσο και προς τη Δυτική Μακεδονία και την Ηπειρο (Μάλγαρα).

Με τα διόδια αυτά υπάρχουν πλέον σε λειτουργία πέντε σταθμοί, το Δεκέμβριο θα προστεθεί ένας ακόμα, ενώ ο... κύκλος των διοδίων αναμένεται να κλείσει το πρώτο τρίμηνο του 2012, οπότε και προγραμματίζεται να τεθεί σε λειτουργία ο τελευταίος σταθμός.

Ετσι, σε λειτουργία βρίσκονται τα διόδια στον Ιασμο της Κομοτηνής, στην Ανάληψη Θεσσαλονίκης, στα Μάλγαρα

Θεσσαλονίκη: «Φρένο» στα έργα της Νέας Παραλίας


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΑΣΟΣ ΤΑΣΙΟΥΛΑΣ

Η αδράνεια των υπηρεσιών, η κακή οργάνωση και η γραφειοκρατία συνεχίζoυν να «σκοτώνουν» κάθε προσπάθεια απορρόφησης των πολύτιμων κονδυλίων του ΕΣΠΑ, που, αντί να πέφτουν στην αγορά, η οποία στενάζει από την έλλειψη ρευστού και βουλιάζει στην κρίση, μένουν στα... αζήτητα. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του έργου της ανάπλασης της Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης, όπου ο ανάδοχος έφτασε στο σημείο να έχει εδραιώσει νομικό δικαίωμα να διακόψει τις εργασίες, επειδή προχωρά πιο γρήγορα από τις... πιστώσεις.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της «Σιδηροδρομικά Εργα ΑΤΕ», Δημήτρη Παπανικολάου, τα έργα στη Νέα Παραλία άρχισαν τον προηγούμενο Αύγουστο και μέχρι σήμερα έχει εκτελεστεί φυσικό αντικείμενο ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ. «Τα έργα προχωρούν με πολύ γρήγορους ρυθμούς.

Μετά το χαράτσι, οι μεγάλες αυξήσεις στο ρεύμα!

‘Χρυσάφι’ οι λογαριασμοί της ΔΕΗ

Οι συνήθειες δεν κόβονται για τον κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ο οποίος αφού δεν ...πρόλαβε να επιβάλει ο ίδιος έναν ακόμη φόρο – λέγε με χαράτσι στα ακίνητα,μέσω λογαριασμών της ΔΕΗ – έρχεται τώρα να αυξήσει τα τιμολόγια του ρεύματος! Και, μάλιστα, όπως το τέλος για τα ακίνητα έχει, βάσει των δεσμεύσεων που ανέλαβε ενώπιον των δανειστών της η χώρα, έχει μονιμοποιηθεί, έτσι και οι αυξήσεις στο ηλεκτρικό θα αποκτήσουν μόνιμο χαρακτήρα.

Όπως προκύπτει από πληροφορίες που έδωσε ο ίδιος ο υπουργός Περιβάλλοντος,Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής του ίδιου του υπουργού σε επιλεγμένα μέσα ενημέρωσης – στα οποία, φυσικά, δεν θα μπορούσε να συμπεριλαμβάνεται το protothema.gr – η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην αύξηση των τιμολογίων του ηλεκτρικού ρεύματος ακόμη και σε διψήφιο ποσοστό, σε δύο δόσεις, μία στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς και μια από το δεύτερο εξάμηνο.

«Ανάποδοι» κεραυνοί, τροφοδότες ζωής

Το σπάνιο φαινόμενο πιθανώς αποτελεί πηγή δημιουργίας ζωής και σε άλλους πλανήτες

Δείτε ένα εντυπωσιακό βίντεο «ανάποδου» κεραυνού

Πριν από λίγα χρόνια εντοπίστηκε ένα άγνωστο μέχρι τότε φαινόμενο να λαμβάνει χώρα στη γήινη ατμόσφαιρα σε ύψος περίπου 80 χιλιομέτρων. Δημιουργούνται κεραυνοί με φορά από κάτω προς τα πάνω, φαινόμενο που είναι εξαιρετικά σπάνιο και πολύ δύσκολα ανιχνεύσιμο.

Διεθνής ομάδα ερευνητών πραγματοποίησε πειράματα σε εργαστήριο και υποστηρίζει ότι το φαινόμενο συμβαίνει και σε άλλους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος. Σε περίπτωση που η ύπαρξη του φαινομένου σε άλλους πλανήτες επιβεβαιωθεί θα αποτελέσει πολύ σημαντική εξέλιξη αφού σύμφωνα με τους ειδικούς οι κεραυνοί αποτελούν μέρος του μηχανισμού δημιουργίας ζωής.