Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

Γιάννης Μπουτάρης Η Θεσσαλονίκη να γίνει Ιερουσαλήμ των Βαλκανίων


Ο νέος δήμαρχος ανοίγει τα χαρτιά του και μιλάει για το «πάρκο αγαλμάτων», τον Ανθιμο, αλλά και το πάρτι με τους φίλους του την ημέρα της ορκωμοσίας

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΕΚΙΜΟΓΛΟΥ

ΚΑΘΙΣΜΕΝΟΣ στο μικρό γραφείο «104Α» του νεόδμητου δημαρχείου της πόλης, ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης στέκει ανάμεσα σε ένα βουνό από φακέλους και καπνίζει. Από το δεξί του χέρι ξεπροβάλλει το διάσημο τατουάζ του, ενώ στο αφτί του διακρίνεται το σκουλαρίκι που έβαλε όταν γεννήθηκε η εγγονή του. Αεικίνητος αλλά χαλαρός, ζητεί ταπεινά συγγνώμη για τη μικρή καθυστέρηση και κερνάει κουραμπιέδες.

Δελτίο Τύπου της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Χαλκιδικής


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χαλκιδική, 2 Ιανουαρίου 2011

Θέμα: «Πρώτη συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου»

Μέτα τη πρώτη συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας (Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011), στην αίθουσα Α΄ του Συνεδριακού Κέντρου ΄΄ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ΄΄ του Διεθνούς Συνεδριακού Κέντρου HELEXPO στη Θεσσαλονίκη με θέμα:
«Συγκρότηση - Εκλογή μελών Προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου και Εκλογή μελών Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας»

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας  Πάνας Αποστολός  δήλωσε :

Χρ. Παπουτσής: «Θα περιφράξουμε τη χώρα»


Την κατασκευή φράχτη στα χερσαία σύνορα για να σταματήσει η λαθρομετανάστευση προανήγγειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

«Η ελληνική κοινωνία έχει ξεπεράσει τα όρια της αντοχής παράνομων μεταναστών. Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη παράλληλα με τη δράση της Ελληνικής Ακτοφυλακής σχεδιάζει στα χερσαία σύνορα τη δημιουργία ενός φράχτη για την αποτροπή της εισόδου παράνομων μεταναστών». Τη δήλωση αυτή έκανε προς το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής αναφερόμενος στο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης.

Στο ερώτημα του Πρακτορείου για τις διαστάσεις που έχει σήμερα το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης και τον τρόπο αντιμετώπισής του από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, εκτός από την εξαγγελία για τη δημιουργία φράχτη στα χερσαία σύνορα πρόσθεσε:

Τελετή παράδοσης - παραλαβής Δήμου Θεσσαλονίκης 1-1-2011 (video)