Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Θα χορέψει η Έλσα Παπαδημητρίου τσάρλεστον;


Έλσα, δεν θα πας στη φιλενάδα σου τη Ντόρα; Τι περιμένεις μέσα στη Νέα Δημοκρατία; Καιροφυλακτείς; Αγοράζεις χρόνο;

Μη φύγεις Έλσα, σε παρακαλούμε. Πως θα αντέξει η Νέα Δημοκρατία τέτοιο χτύπημα της μοίρας;

Τι θα κάνει ο Σαμαράς χωρίς εσένα; Χωρίς τη διαύγεια σκέψεως σου, τις ρεαλιστικές σου προτάσεις, τη ... θολοκουλτούρα και τις προοδευτικές σου ιδέες;

Θα προσχωρήσει στο κόμμα της Ντόρας η Έλσα; Ξέρει η Έλσα να χορεύει τσάρλεστον; Για να δούμε τι θα δούμε...

Πουλάνε εκκλησία στη Τουρκία! - Στα Μουδανιά της Προποντίδας


Πωλείται εκκλησία στα Μουδανιά της Τουρκίας προς 400 χιλιάδες λίρες (περίπου 200 χιλιάδες ευρώ)!



Η Εκκλησία των Ταξιαρχών βρίσκεται στο χωριό Κούμγιακα και χρονολογείται από τον 8ο αιώνα, επί αυτοκράτορα Κωνσταντίνου Πορφυρογέννητου (780-797).

Ο Πρόεδρος του χωριού ζήτησε να αγοράσει την εκκλησία, ωστόσο τα χρήματα, όπως εξήγησε, είναι πολλά και την "παζαρεύει" στα μισά.

"Αν μας τη δώσουν 200 χιλιάδες λίρες, μπορούμε να την αγοράσουμε", είπε, προκειμένου "όταν την επισκευάσουμε, να την ανοίξουμε στους τουρίστες".

Κάθε χρόνο - σύμφωνα με τις τοπικές αρχές- συρρέουν εκατοντάδες τουρίστες για να δουν την ερειπωμένη εκκλησία.

Κλοπή της προτομής του Μεγ. Αλεξάνδρου από το άγαλμα στο προαύλιο της Νομαρχίας Πέλλας


Βανδαλισμός και κλοπή της προτομής του Μεγ. Αλεξάνδρου από το άγαλμα που κοσμεί την είσοδο της Νομαρχίας, σημειώθηκε από αγνώστους αργά εχθές το βράδυ.

Το συγκεκριμένο άγαλμα που αποτελεί εικαστική σύνθεση του Κ. Μήντση, έφερε την προτομή του Μεγ. Αλεξάνδρου και εγκαταστάθηκε στην είσοδο της Νομαρχίας το 1996, ως ενθύμιο της ίδρυσης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πέλλας.

Η αφαίρεση και κλοπή της προτομής αποτελεί πρωτοφανή ενέργεια βανδαλισμού της εικαστικής δημιουργίας που φέρει σημαντικό συμβολικό και ιστορικό περιεχόμενο.

Ο Νομάρχης Πέλλας κ. Μιχάλης Καραμάνης δήλωσε τα εξής:

Πολιτιστικός Σύλλογος Πολυγύρου - Τριήμερο Θεατρικής Δημιουργίας - Νοέμβριος 2010

κλικ στην αφίσα για μεγέθυνση

Ιλχάν Αχμέτ: Η ΔΗΣΥ ενδιαφέρεται για την «τουρκική» μειονότητα. Πρώτη επίσκεψη της Ντόρας στην Τουρκία


Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη έδωσε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ στο Πρακτορείο Ειδήσεων Τζιχάν. Σύμφωνα με τον πρώην βουλευτή ο ίδιος θα συμμετάσχει στο νέο κόμμα, ενώ όπως επισήμανε στην διακήρυξη του προγράμματος του νέου κόμματος που θα ανακοινωθεί στο πρώτο συνέδριο της ΔΗΣΥ τον Μάρτιο του 2011 θα περιλαμβάνονται θέσεις για την «τουρκική» όπως δήλωσε μειονότητα της δυτικής Θράκης.

Ο Αχμέτ θύμισε πως ο ηγέτης της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς ακολούθησε ακραία εθνικιστική συμπεριφορά έναντι της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης,  και πως για αυτό το λόγο είχε παραιτηθεί από την ΝΔ. O Αχμέτ ανέφερε πως η Μπακογιάννη θα προβεί σε ανοίγματα προς την μειονότητα, πως στην διακήρυξη του προγράμματος του κόμματος που θα γίνει τον Μάρτιο, θα περιλαμβάνονται θέσεις για την Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης, πως υπάρχει στόχευση για εκμηδένιση των μειονοτικών προβλημάτων και πως θα κυριαρχήσει μια φιλελεύθερη πλειοψηφική ιδεολογία.

Συναυλία Μιούζικαλ για Ανδρέα Βουτσινά στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης


Θεσσαλονίκη, 12.11.2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συναυλία  στη μνήμη   του  ΑΝΔΡΕΑ ΒΟΥΤΣΙΝΑ με αποσπάσματα από τα ωραιότερα και γνωστότερα ξένα μιούζικαλ  θα  πραγματοποιήσει  ο Πολιτιστικός-Πνευματικός Σύλλογος   « ΚΟΡΑΗΣ»  τη Δευτέρα 29 και την Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010 και ώρα 21.00, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό «ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΟΥΤΣΙΝΑΣ».  

Πρωταγωνιστούν :  Γρηγόρης Βαλτινός,  Σία Κοσκινά.
Συμμετέχει : η χορωδία «ΚΟΡΑΗΣ», απόφοιτοι του Τμήματος Μιούζικαλ της Σχολής Θεάτρου «ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΟΥΤΣΙΝΑΣ»  και πολυμελής ορχήστρα.

Τη διδασκαλία της χορωδίας έχει κάνει ο Θάνος Μαρκατόπουλος,    τη σκηνοθεσία της παράστασης επιμελήθηκε ο Άγγελος Κλωνάρης και τη μουσική διεύθυνση έχει ο Κωστής Κωνσταντάρας.

Β.Παπαγεωργόπουλος: ”Να ζητήσει συγνώμη ο κ.Μπουτάρης”


Β.ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ: ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΣΥΓΝΩΜΗ Ο κ.ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ»

Ο κ.Μπουτάρης ξεπέρασε τις τελευταίες ημέρες κάθε επιτρεπτό όριο.

1. Πρόσβαλλε όλους τους Θεσσαλονικείς εξαγγέλλοντας μνημείο για τους Νεότουρκους στην Πλ.Ελευθερίας.

2. Τρομοκράτησε τους εργαζόμενους στον Δ.Θ. λέγοντας ότι θα προχωρήσει σε απολύσεις ενώ γνωρίζει ότι οι εργαζόμενοι στον Δ.Θ. και συνεπείς είναι και προστατεύονται από το Ελληνικό Σύνταγμα και στον Δ.Θ. λειτουργούν άψογα όλα τα πειθαρχικά όργανα.

3. Κορόιδεψε τους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου (8μηνίτες) υποσχόμενος μονιμοποίησή τους, ενώ γνωρίζει ότι αυτό είναι αδύνατον και απαγορεύεται από το ίδιο το Σύνταγμα.

Αποχώρησε από τη Ν.Δ. ο Γιώργος Κοντογιάννης


Αναβρασμός στην ΚΟ της Ν.Δ. Ο Βουλευτής Γ.Κοντογιάννης αφού τοποθετήθηκε στην βουλή ζητώντας εθνική συναίνεση κατέθεσε την αίτηση ανεξαρτητοποίησης του από την Κ.Ο της Ν.Δ. Η τοποθέτηση του  σε απόκλιση από την επίσημη γραμμή της Ν.Δ. θα μιλά για την ανάγκη εθνικής συνεννόησης πέρα και έξω από μικροκομματικές σκοπιμότητες ,με μόνο γνώμονα την σωτηρία της χώρας.

Συγκεκριμένα, σαφείς αποστάσεις από τη Νέα Δημοκρατία χάραξε πριν από λίγα λεπτά ο βουλευτής Ηλείας του κόμματος Γιώργος Κοντογιάννης, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις ότι θα προχωρήσει σε ανεξαρτητοποίησή του, "κλείνοντας το μάτι" στη Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη.

«Η Ν.Δ. δίνει δεκανίκι στο ΠΑΣΟΚ», κατήγγειλε και κάλεσε την ηγεσία του κόμματός του «να καλέσει την κυβέρνηση για εθνική συναίνεση και να αφήσει τους λεονταρισμούς. Σε διαφορετική περίπτωση δεν ταυτίζομαι με τακτικές και πρακτικές της αυτοαποκαλούμενης νέας Νέας Δημοκρατίας».

Ομιλία του Δημήτρη Κοσμά: Η Αστική Σχολή Πολυγύρου 1897 - 1915

κλικ στην πρόσκληση για μεγέθυνση

Ομιλία με θέμα "Η Αστική Σχολή Πολυγύρου, 1897-1915" θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 28 Νοεμβρίου, στις 11.00 π.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Πολυγύρου. Η εκδήλωση οργανώνεται από τον Παγχαλκιδικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης και το Σύλλογο Πολυγυρινών Θεσσαλονίκης "Ο Τσουκαλάς". Ομιλητής θα είναι ο φιλόλογος, Δημήτρης Κοσμάς.

Βασίλης Μαρκεζίνης: “Να έρθουν στην εξουσία οι 45ρηδες”


Ο διεθνούς φήμης πανεπιστημιακός Β. Μαρκεζίνης μιλά στη "Μ"

Της Σοφίας Χριστοφορίδου

Τον κίνδυνο η “επανεκκίνηση” του πολιτικού συστήματος να γίνει μέσω επανάστασης του πεζοδρομίου από τους ανθρώπους που δεν θα αντέξουν για πολύ ακόμα να συμπιέζεται προς τα κάτω το βιοτικό τους επίπεδο, τονίζει σε δηλώσεις του στη “Μ” ο διακεκριμένος ακαδημαϊκός σερ Βασίλειος Μαρκεζίνης. Σε ομιλία του στο ΑΠΘ τόνισε την ανάγκη η χώρα να κυβερνηθεί με αξιοκρατία, από ανθρώπους της γενιάς των 45 ετών.

Ο κ. Μαρκεζίνης, μέλος επτά ακαδημιών της Ευρώπης και των ΗΠΑ, σύμβουλος ευρωπαίων και αμερικανών ηγετών και φέρων τον τίτλο sir που του απένειμε η βασίλισσα Ελισάβετ για τις υπηρεσίες του στις διεθνείς νομικές σχέσεις, βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη με αφορμή την έκδοση του νέου του βιβλίου με τίτλο "Μια νέα εξωτερική πολιτική για την Ελλάδα".

«Παγκόσμια Ημέρα…Τηλεόρασης;»


Του καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ
                  
Πέρασε ΑΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ και ΑΣΧΟΛΙΑΣΤΗ η Κυριακή 21η Νοεμβρίου ημέρα που από το 1996 καθιερώθηκε από τον ΟΗΕ ως «Παγκόσμια Ημέρα της Τηλεόρασης!»

 Τα ελληνικά τηλεοπτικά μας αστέρια ΔΕΝ αυτοχειροκροτηθήκανε!

 Τις ίδιες, όμως, μέρες και αμέσως μετά παρακολούθησε η οικουμένη στην TV, σε παγκόσμια εμβέλεια, Ιρλανδούς Δημοσιογράφους σε πρωτόγνωρη δημόσια επίθεση να «κουρελιάζουν» Πρωθυπουργό και Υπουργούς για την Οικονομική τους Πολιτική που οδήγησε την Ιρλανδία στην «ζεστή, φιλόξενη, αγκαλιά» της γνωστής σε μας τους Έλληνες…τρόικα!

Εάν νομίζετε ότι επειδή είμαι από τα πρόσωπα που συχνά με έχουν φιλοξενήσει ΟΛΑ σχεδόν τα ελληνικά, Εθνικής, Περιφερειακής και τοπικής εμβέλειας ραδιοτηλεοπτικά παράθυρα και μπαλκόνια ΔΕΝ έχω το ΔΙΚΑΙΩΜΑ να κρίνω καλόπιστα τους οικοδεσπότες μου, μη συνεχίσετε το διάβασμα, ΣΤΟΠ εδώ!