Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Αφιέρωμα στο Μυκηναϊκό Πάρκο Πατρών (Βίντεο) Α Μέρος


Ο  μυκηναϊκός οικισμός της Βούντενης αποτελεί μία από τις σημαντικότερες  εγκαταστάσεις της λεγόμενης περιφέρειας του Μυκηναϊκού κόσμου με χρήση που κράτησε σχεδόν πεντακόσια χρόνια (1500-1000) π.Χ.

Η επιλογή της θέσης δεν ήταν τυχαία. Ο έλεγχος του ανοιχτού προς την θάλασσα ορίζοντα και των γύρω χερσαίων περασμάτων, η φυσική οχύρωση του πλατώματος Μπόρτζι, όπου βρίσκεται ο οικισμός και η ύπαρξη του μαλακού πετρώματος (κιμιλιά) απαραίτητου για την διάνυξη θαλαμωτών τάφων είναι ορισμένα από τα χαρακτηριστικά της περιοχής που έπαιξαν σημαντικό ρόλο όχι μόνο στην επιλογή της θέσης για την ίδρυση του οικισμού αλλά και την αποτελεσματική προστασία και την εκμετάλλευση των διαθέσιμων πλουτοπαραγωγικών πηγών.

Αφιέρωμα στο Μυκηναϊκό Πάρκο Πατρών (Φωτορεπορτάζ) Β Μέρος


Δείτε τις υπόλοιπες φωτογραφίες:

Φωτογραφίες από τα εγκαίνια στη Νεα στέγη του Πολιτιστικού συλλόγου Κολινδρού Πιερίας "Νικόλαος Λούσης"



Δείτε τις υπόλοιπες φωτογραφίες:

Παραιτήθηκε από αντιπρόεδρος της Ν.Δ. ο Δ. Αβραμόπουλος

Ο επίτροπος της Ε.Ε. Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Κριτική στην πορεία του κόμματος μετά τις 25 Ιανουαρίου

Παραιτήθηκε από αντιπρόεδρος της Ν.Δ. ο Έλληνας επίτροπος στην Ε.Ε. Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος, μιλώντας στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ, άσκησε κριτική για την τακτική του κόμματος μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

«Επιθυμώ να δηλώσω ότι λόγω της συνεχούς ενασχόλησης με τα ευρωπαϊκά θέματα σε καθημερινή βάση και με το βάρος της ευθύνης ενός εκ των ισχυρότερων πολιτικών χαρτοφυλακίων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θέτω στην διάθεση του προέδρου και της παράταξης την τιμητική θέση του αντιπροέδρου της Ν.Δ. που κατέχω, ώστε στο στάδιο που ακολουθεί να καλυφθεί από ένα στέλεχος που θα είναι κοντά και καθημερινά στον αγώνα της παράταξής μας.