Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Μουφλουζέλης - Εγώ δεν έχω βγάλει το σχολείο

Απίστευτο: Κατήργησαν το «η» και το «ω» από τη νέα Ελληνική Γραμματική;


Αν νομίζετε ότι θα σταματήσουμε να γράφουμε Ελληνικά, είστε πολύ βαθιά νυχτωμένοι.
Αυτά είναι ... greeklish με ελληνική γραφή και βήμα βήμα πάνε να τα κάνουνε Λατινικά...

Αλλάζουν τα δεδομένα στην ελληνική γλώσσα, αφού το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε πως τα φωνήεντα της ελληνικής γλώσσας είναι πέντε και τα σύμφωνα... 18, καταργώντας το «η» και το «ω» και αντικαθιστώντας τα με το «ου».
Σύμφωνα με καταγγελία του συλλόγου δασκάλων Ανατολικής Αττικής στο enikos.gr, αυτό ακριβώς θα μάθει όποιος διαβάσει το βιβλίο '«Νέα Ελληνική Γραμματική» για την Ε' και ΣΤ'  δημοτικού.
Και απ' ότι φαίνεται είναι όντως...νέα η εν λόγω ελληνική γραμματική αφού ο μαθητής ή ο αναγνώστης που θα διαβάσει το βιβλίο θα μάθει ότι τα φωνήεντα της ελληνικής γλώσσας είναι πέντε και είναι τα εξής: α, ε, ι, ο και.. ου. Και μπορεί να συγκατελέγεται στα φωνήεντα ο δίφθογγος «ου», όμως από το βιβλίο απουσιάζουν παντελώς τα φωνήεντα «η» και «υ»!

Ανεξάρτητοι Έλληνες: Ο Σαμαράς ξέχασε τις δεσμεύσεις του

Σφοδρή επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες τονίζοντας ότι ο πρωθυπουργός εξάντλησε την ομιλία του στην παράθεση μιας λίστας ευχών εγκαταλείποντας την προεκλογική υπόσχεση της επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου και ακολουθώντας πλήρως στις επιταγές της τρόικας και των πιστωτών της χώρας.

Σχολιάζοντας τις προγραμματικές δηλώσεις , οι Ανεξάρτητοι Έλληνες τονίζουν ότι ο Αντώνης Σαμαράς ξέχασε πλήρως τις δημόσιες δεσμεύσεις του καθώς δεν αναφέρθηκε καθόλου στη διερεύνηση και την απόδοση ευθυνών για το πώς οδηγήθηκε η Ελλάδα στο ΔΝΤ και τα μνημόνια.

Οι τομεάρχες της ΔΗΜ.ΑΡ.

Η Ρεπούση, τομεάρχης Παιδείας, Πολιτισμού, Ναυτιλίας, Αιγαίου και ... Συνωστισμού!

Οικονομικών: Μιχελογιαννάκης Γιάννης,Ξηροτύρη Ασημίνα
Διοικητικής Μεταρρύθμισης: Πανούσης Γιάννης, Αναγνωστάκης Δημήτρης
Εσωτερικών: Αναγνωστάκης Δημήτρης, Μουτσινάς Πάρις
Εξωτερικών: Γιαννακάκη Μαρία, Βουδούρης Οδυσσέας
Άμυνας: Οικονόμου Βασίλης, Γιαννάκακη Μαρία
Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών: Ξηροτύρη Μίνα, Φούντα Νίκη
Ναυτιλιας και αιγαιου: Μιχελογιαννάκης Γιάννης, Ρεπούση Μαρία
Περιβάλλοντος: Φούντα Νίκη, Ξηροτύρη Μίνα
Παιδείας και Πολιτισμού: Ρεπούση Μαρία, Κυρίτσης Γιώργος

Αντώνης Σαμαράς: «Επαναδιαπραγμάτευση για να αλλάξουμε αυτά που εμποδίζουν να επιτευχθούν οι στόχοι του προγράμματος»

«O λαός χρειάζεται αλήθεια, ελπίδα, προοπτική και κουράγιο» - Αρχισε η διαδικασία των προγραμματικών δηλώσεων - Την Κυριακή η ψηφοφορία

Aρχισε η ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης από τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά. Ο πρωθυπουργός είπε ότι ο «ο λαός χρειάζεται αλήθεια, ελπίδα, προοπτική και κουράγιο», ενώ ανέπτυξε και τα εννέα μέτρα σύμφωνα με τα οποία θα εξέλθει η χώρα από την κρίση.

Ο πρωθυπουργός μίλησε για το αντικείμενο της «επαναδιαπραγμάτευσης» σύμφωνα με την οποία δεν θα αλλάξουν οι στόχοι αλλά θα αλλάξουν όσα εμποδίζουν να επιτευχθούν αυτοί. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Εμείς πρώτοι θέλουμε να αρχίσουμε να βγαίνουμε από το τέλμα. Αυτό είναι το αντικείμενο της "επαναδιαπραγμάτευσης". Δεν θέλουμε να αλλάξουμε τους στόχους! Πρέπει να αλλάξουν όσα εμποδίζουν να επιτύχουμε τους στόχους μας: Θέλουμε την καταπολέμηση της ύφεσης!

Οι τομεάρχες της Χρυσής Αυγής

Το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα ενδυναμώνει την δράση του στην Ελληνική κοινωνία, αλλά και εντός βουλής με την θεσμική του ιδιότητα ως κοινοβουλευτικό κόμμα. Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής αναλαμβάνουν δράση σε όλους τους τομείς. Αναλυτικά:

-Τομέας Εθνικής Άμυνας και Γεωπολιτικής: Ζησιμόπουλος Πολύβιος

-Τομέας Καταγγελίας Μνημονίου, Λογιστικού Ελέγχου Δημοσίου Χρέους, Εθνικής Παραγωγής και Αυτάρκειας: Κασιδιάρης Ηλίας

-Τομέας Εξωτερικών, Αλυτρώτου και Αποδήμου Ελληνισμού: Παππάς Χρήστος

-Τομέας Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης: Γερμενής Γεώργιος

-Τομέας Δημοσίας Τάξεως, Καταπολέμησης Εγκληματικότητας και Λαθρομετανάστευσης: Λαγός Ιωάννης

Αργολίδα: Τσιγγάνοι έκαναν μπλόκο μα έπεσαν σε… Χρυσαυγίτη!

Χθες, Πέμπτη 5 Ιουλίου, περί τις 4:00 μ.μ., καθώς ένα φορτηγό πλήρες φορτίου εκινείτο στα όρια της δημοτικής κοινότητας Ν. Τίρυνθας του Δήμου Ναυπλιέων, βρέθηκε μπροστά σε “μπλόκο” δυο αυτοκινήτων τσιγγάνων, που έκλειναν τη διάβαση. Φτάνοντας μπροστά στο μπλόκο δέχτηκε επίθεση με ξύλα και πέτρες.

Έλα, όμως, που, κατά κακή τους τύχη, οδηγός ήταν ο Κωνσταντίνος Δημούλης, υποψήφιος της Χρυσής Αυγής στο νομό Αργολίδας, ο οποίος, χωρίς να φοβηθεί κατέβηκε με ένα λεβιέ και αμύνθηκε επιτυχώς, παρά τον μεγάλο αριθμό των επιτιθέμενων, καταφέρνοντας να τους τρέψει σε άτακτη φυγή.

Στις 19:00 οι προγραμματικές δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά στη βουλή

Αποκρατικοποιήσεις, μείωση ΦΠΑ στο 13% και αφορολόγητο στις 8.000 ευρώ

Αρχίζει το απόγευμα στη Βουλή η ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, που εξελέγη από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου. Η συζήτηση αρχίζει με την ομιλία του πρωθυπουργού, η οποία θα διαρκέσει περίπου σαράντα λεπτά καθώς ο Αντώνης Σαμαράς βρίσκεται σε φάση ανάρρωσης μετά την εγχείριση στο μάτι.

Το κείμενο των προγραμματικών δηλώσεων, το οποίο είναι έτοιμο, έχει γίνει αντικείμενο εντατικής διαβούλευσης μεταξύ των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, τα οποία συμφώνησαν στα περισσότερα σημεία.

Κοινός τόπος για τους κυβερνητικούς εταίρους αποτελεί η άμεση έναρξη των διαδικασιών για την ιδιωτικοποίηση των ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ,

Η Ρένα Δούρου στην TV της Bενεζουέλας για το επεισόδιo με Kασιδιάρη

Συνέντευξη στην τηλεόραση της Βενεζουέλας έδωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου που βρίσκεται στην χώρα της λατινικής Αμερικής προκειμένου να πάρει μέρος στο παγκόσμιο φόρουμ της Αριστεράς  που διεξάγεται στο Καράκας.

Κατά την διάρκεια της εκπομπής ο παρουσιαστής έδειξε και το απόσπασμα από το περίφημο "μπουγέλωμα" της Ρένας Δούρου από τον Ηλία Κασιδιάρη, που έχει κάνει ως γνωστόν το γύρο του κόσμου. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας το περιστατικό είπε πως η επίθεση που δέχθηκε απ το μέλος της Χρυσής Αυγής δεν ήταν κάτι το προσωπικό αλλά αντιπροσωπεύει την κρίση δημοκρατίας που περνά η Ελλάδα σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση.

Θεατρική παράσταση: «Η Λυσσιστράτη το 2012» στο Νέο Μαρμαρά

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΥΣΣΙΣΤΡΑΤΗ

Με τη θεατρική παράσταση  «Η Λυσσιστράτη το 2012» ξεκινά το «Πολιτιστικό καλοκαίρι» του Δήμου Σιθωνίας, μια διοργάνωση που θα διαρθρώνεται σε πολλά δημοτικά διαμερίσματα με στόχο την ψυχαγωγία των κατοίκων και επισκεπτών της περιοχής αλλά και την ανάδειξη χώρων πολιτισμού.

Η θεατρική παράσταση  «Η Λυσσιστράτη το 2012» από το θίασο «Ταξίδι Ονείρου», σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Ηλιάδη, πρόκειται να παρουσιαστεί το Σάββατο 7 Ιουλίου και ώρα 21.15 στο αμφιθέατρο του Δημοτικού Σχολείου Ν. Μαρμαρά.

Σ’ ένα θεατράκι αξεπέραστης ομορφιάς, με φυσικό σκηνικό τη θάλασσα και κάτω από τις φυλλωσιές των πεύκων, οι φίλοι της Λυσσιστράτης θα απολαύσουν μια εξαιρετική παράσταση, γεμάτη γέλιο !